Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

canlı yem

enes1907

Gümüş 3 Üye
Canlı yem verilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Bi keresinde canlı solucan vermiştim baya zevk almışlardı yerken 2 saat uğraştılar bitirmek için. Sanki zararı olmadı bilakis faydalı oldu doğal hayatlarını simule etme açısından diye düşünüyorum. Sizce nasıl olmalı?

evt bunu bndee ogrenmk istiyorum yavru kaplumbagalara da uygunmudr ?

Yaveu kaplumbağa proteine daha fazla ihtiyaç duyar canlı yem kullanmadım hiç ama bazılarında parazit bulunuyor ama evinde üreten bir arkadaşımız var o yardımcı olabilir

Şuan mobilde olduğum için konuyu bulamadım malesef

Cvp: canlı yem

arkadaşlar şehirde malum kimyasal gübre, atık, çamaşır suları, pis havanın yağmurla toprağa inmesi solucanların sağlıklı olmasını engelliyor. toksin içerme ihtimali bu hayvanların kaplumbağalara zararlı olmasına neden olabilir. bu sebeple vermemek daha iyi olur.

Sinekler zaten kanalizasyonlarda geziyor...
Hayvanlarimizagerekli stick yemleri verirsek onlarin zaten hicbir eksigi olmaz, canli yem vermek icin bu linkte oldugu gibi steril olmasi gerek verecegiimiz hayvanlarin
mailto:/forum/Konu-yem-yeme-sorununu-canli-yem-ile-asmak-isteyenlere.html?highlight=canl%C4%B1

kaplumbağam 1 haftadır yem yemiyor belki canlı yem yerler diye dusunmustum vermemek gerekiyorsa ne yapıyım

ben canlı yem kullanıyorum evde un kurdu besilyorum bak şimdi canlı yemin sana yararını söyliyim sağlık açısından ben kendim beslediğimden temiz ortamdalar ikinci olarak bak şimdi kuru yemi atınca hepsini yiyemiyor kokusu geçince yemiyor dibte falan pislik birikiyor ama canlı yem olunca görmseler bile sürekli taze kalıyor vede kuru yem gidi dağılmadığı için mesela hüp diye çekip yutuyor ne pislik var ne bişey bence çok iyi bişey kurutma olunca içindeki çoğu protein değerleri bozuluyor bu işi ticarete dökenler yok falan desede proteinler bilirsiniz yüksek ısıda bozulmaya uğrarlar bunları fırınlayıp bide bozulmuyor diyenler yalan söylüyor bence kullan doğada kaplumbağalar kurutulmuş yemmi yiyor sanki parazit onlardada var

enes yemiyorsa kaliteli yağsız kıymayı ufak parçalar haline getirip haşlanan suya at. 3 dakika sonra çıkarıp soğutup hayvana ver. cezve kullanabilirsin bunun için. şu an hayvanın yemesi için bunu yapabilirsin. ayrıca sera reptilin vitamin alıp hayvanı dik konuma getirip ağız çevresine sür. yutabildiğini yutsun bu iştahını açıp kırgınlığını giderir.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=155&urn=4491

Sağolun gerçekten ihtiyacım vardı 1 hafta önce aldık aldığım günden beri yemiyor artık kuru alandan da ayrılmıyor bişey yapmazsak gidici.

Baska bir konuda yazdiginiza gore hayvana olum fanusunda bakiyorsunuz ve bunun kotu birsey olmadigini saniyorsunuz o konuda yazmistim ama birdaha ayni linki vereyim kosullar iyilestirilip hayvanin bu eziyeti bitmeli

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Su ısısı sürekli 28, kuru alan ısısı gündüz sabit 10 saat 32-33 derece olmadan hayvanın durumu iyiye gitmez. Bu konuda eksik varsa önce bunlar düzelmeli.Sonra alışma evresi bir hafta daha takip edilmeli. Sonra gene sorun devam ederse veteriner hekim ve tedavi aşamasına geçilmeli. Bahsettiğim süreler ortamın hemen hazırlanması ile başlar. Hatta bu hafta başlamalı.

Bakım kılavuzunda detaylar mevcut.

Cvp: RE: canlı yem

Alisarp' Alıntı:
Baska bir konuda yazdiginiza gore hayvana olum fanusunda bakiyorsunuz ve bunun kotu birsey olmadigini saniyorsunuz o konuda yazmistim ama birdaha ayni linki vereyim kosullar iyilestirilip hayvanin bu eziyeti bitmeli

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

akvaryumum 60 litre ve şimdiye kadar hiçbir kaplumbağaya ölüm fanusunda bakmadım sadece buraya bakmadan önce ısıtıcının gerekliliğini bilmiyordum ve kullanmadım 5 sene boyunca sonra kaplumbağaları yerli bir akvaryum balığı üreticisne verdik 1 yıl kaplumbağa bakmadım daha geçen hafta da 2 kaplumbağa aldım birinde hiçbir sorun yok kabuk boyu 14 ama diğeri yemiyor onun kabuk boyu 13 bende arastırarak buraları buldum hikayem bu

Su ve kuru alan ısıları uygun değerde ise adaptasyon dönemindedir. Ancak bir hafta olduğu için vitamin takviyesi gerekir. Günde bir damla ağızdan vermeli. Ağzını açmazsa iki damla dudağına sıkmalıki alacağı kadarını alsın. Böylece güçten düşmez.
Birde yeme vitamin damlatıp verilirse daha cezbedici olabilir ilk aşamada.

Vitamin okarak sera reptilin yada jbl aqua iyi olur.

Evet vitamin sipariş edicem juenden bir de sunsun dış filtreleri neden diğerlerinden daha ucuz performansı kotu mü?

İç filtre pardon

Marka kalitesi ile alakalı bunlar. Dayanıklı ve performanslı markalar daha yüksek ücretli.

Sun sundansa jeneca ıpf 1253 al

Sistemi kurdum bir problem var mı iç filtre atman 35 tlye aldım ısıtıcı da atman yalnız çok geç ısıtıyor normal mıdır 75 w 60 litre su var silis kum ile ince taşları karıştırdım kuru alan da halı kaydırmaz üstüne ince tas koydum ısıtıcı lambanın daha zamanı var ama alacağım.

Resim fazla büyük diyor

Bir fotograf koyarsan düzeni görmüş oluruz.
Silis kuma taş karıştırmana gerek yoktu. İnce taşların boyutları nasıl? Yutma durumunda tehlike olusturmaz degilmi?
Isıtıcı lamba önemli bir malzeme en kısa surede temin etmekte fayda var.

ısıtıcı tüm suyu dengeye sokana kadar ilk başta biraz zaman alır. sonrasında ısıyı sabit tutar derece alıp kontrol et bazen kalibrasyonda hata çıkıyor bu da gösterdiği ısı değerinde sapmalara neden oluyor. eğer değiştirme imkanın varsa 100'lük olanından al. BT yazanları tam batıyor. diğeri dik konumlandırmalıdır. eğer dik duruyorsa termostat kısmı su içinde olmalı. yani üstteki plastik kısmı ile camın birleştiği noktaya kadar suya gömülmeli. aksi halde dış ortam ısısını algılayacaktır.

kuru alana kum dökmene gerek yok onları temizle hayvanın özellikle bacak çukuru gibi olmadık yerine yapışırsa huylandırır.

Geri