Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çene altı iz

Betulsah

Altın 1 Üye
1000020649.jpg

Bu erkek kaplumbağam ve çene altı o çizgi nedir son bir haftadır dikkatimi çekiyor
1000020643.jpg

Kızımda da aynı iz var normal mi anlayamadım (dişi kaplumbağam kilolu değil kafasını ve boyun etrafındaki derisini içine rahatlıkla alabiliyor kilolu gibi duruyor birazcık 😄)

Ve son zamanlarda erkek kaplumbağamın tırnakları çok batıyor 10 cm olduğunda tırnakları uzamaya başlarmış o yüzden mi acaba henüz 8,5 cm
İştahı çok arttı eskiden 2-3 yem bırakırdı şimdi tek bir tane artık yem bırakmıyor

Son düzenleme:
Yok sarı silis kum alın.

Hayvan bir yere çarpmış yada sürtünmüş olabilir. Hatta bu o deformasyonun iyileşmiş hali. Biraz daha derinmiş kapanmış.

Kuru alanda cama uzanmaya denk geldiniz mi? Sanki çenesini cam üstüne koymuş gibi. Barfiks çekip çenelerini cam üstüne yaslarlar. Boyun kaslarından kuvvet alıp dışarı atlarlar.

Yok sarı silis kum alın.

Hayvan bir yere çarpmış yada sürtünmüş olabilir. Hatta bu o deformasyonun iyileşmiş hali. Biraz daha derinmiş kapanmış.

Kuru alanda cama uzanmaya denk geldiniz mi? Sanki çenesini cam üstüne koymuş gibi. Barfiks çekip çenelerini cam üstüne yaslarlar. Boyun kaslarından kuvvet alıp dışarı atlarlar.
Çok hareketliler aynı zamanda yem yiyeceklerini aldıkları zaman hareketleri aşırı artıyor her yer su oluyor o derece
Ve temizleme aşamasında kutuya koyuyorum çıkmaya çalışıyorlar düşüp düşüp duruyorlar
gece suyun içinde uyurken kafalarını cama dayıyorlar bundan olabilir mi bilmiyorum

Lav kayasının zararı olur mu kullanabilir miyim bir yerden tutulup izlemeyi seviyorlar

Sarı silis alın. Atakan petshopta vardı.

O kartona sürtünmüş olabilirler. Birşeyin köşesi temas etmiş.

Kabuğu normalden kalın mı ve bu renk farkını çok önceden sormuştum normal demiştiniz ama tedirginim normal gibi gelmiyor

Kafasında kırmızılık olanlarda sarı çizgiler biraz daha kalın olur. Bunlar haki renk olarak devam eder ama bu hayvanda kahverengi tonda var. Ana babadan biri kahverengi kabukluymuş.

Kafasında kırmızılık olanlarda sarı çizgiler biraz daha kalın olur. Bunlar haki renk olarak devam eder ama bu hayvanda kahverengi tonda var. Ana babadan biri kahverengi kabukluymuş.
Ben aldığımda aşırı derecede koyu renge sahipti zamanla rengi çok değişti

1000020659.png

İlk geldiğinde
1000020660.png

Sonraki zamanlarda böyle oldu
Ben bir hayvana bakarken bu kadar zevk almadım çok hoş canlılar : )

Renkler üst gene bağlı değişiklikler gösterir. Kahverengi baskın çıkarsa siyah çizgilerde olacak.

Cem bey yanlış anlaşılmak istemem sizin tecrübeniz meslek mi hobi mi aşırı merak ediyorum
Bana herhangi soru sorduklarında sizden öğrendiklerimi aktarıyorum ve aşırı imreniyorum 😊

Benimki merak. Yurtdışı siteler yurtiçi yurtdışı üniversite tezleri, bir ara amerikada foruma üyeydim vs. vs. ve gözlemlerden oluşuyor. Almanya ve Amerika bu konuda ileri ama son dönem çin üniversitesi incelemelerine baktım adamlar bayağı aşama kaydetmiş. Hem yiyor hem inceliyorlar.

Merak varsa austin's turtle page sitesine bakabilirsiniz. Yalnız diğer türlere girmeyin. İçinden çıkılmaz. Ben onun için forumu bıraktım. Zaman alması ayrı 100 çeşit kaplumbağa var. Onu incele bunu yaz bunalıma girdim.

Ne kadar hoş inanın oturur araştırırım ben sıradan hayvanların dışında insanların pek ilgi duymadığı yaklaşmadığı hayvanlara daha çok ilgi duyuyorum bir kaç yıl önce 34 tane değişik türlerde muhabbet kuşlarına baktım insan araştırdıkça baktıkça ilgi duyuyor : ) şimdi alışıldık hayvanların dışına çıkmaya çalışıyorum daha çok ilgi gösteriyorum
Kaplumbağalar hakkında son 1 yıldır bilgiye sahibim sizin sayenizde

Cenaze için Maraşa gittiğimde şunu fark ettim insanlar kaplumbağa sevmiyor bakamıyorlar bile ona dokundun bana dokunma diyen oldu sanki hastalık bulaşacak cehalet çok kötü bir şey 🙂

Geri