Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

çıkardığı garip sesler

aytekingoksoy

Platin 4 Üye
ses kaydı almak isterdim hangi ara çıkaracağını tahmin edemiyorum :D kuru alandayken böyle nasıl tarif edimki :D böyle hani oyuncaklar vardır sıkınca birden ses çıkar ince bi ses bide hani cık cık cık deriz ya nıt nıt nıt olur ağzımız herneyse öyle bişey işte :D bide birden kfasını içine çekiyo böyle değişik hareketler anlamadım gitti :D

ahada kaydettim ama daha şiddetlisini yapıyor durun atıyorum

abi şimdi kedi gibi miyav diyo :D

Cvp: çıkardığı garip sesler

aytekingoksoy' Alıntı:
ses kaydı almak isterdim hangi ara çıkaracağını tahmin edemiyorum :D kuru alandayken böyle nasıl tarif edimki :D böyle hani oyuncaklar vardır sıkınca birden ses çıkar ince bi ses bide hani cık cık cık deriz ya nıt nıt nıt olur ağzımız herneyse öyle bişey işte :D bide birden kfasını içine çekiyo böyle değişik hareketler anlamadım gitti :D

ahada kaydettim ama daha şiddetlisini yapıyor durun atıyorum

abi şimdi kedi gibi miyav diyo :D

Ben senin hayvanda bronşit yada akciğer enfeksiyonu olduğun düşünüyorum aytekin

ilker yapma abi sıcaklıgında bi sorun yokki nasıl olmuş olabilir

bide baktım ben belirtilerden sadece hapşırık gibi ses çıkarmak

Bu ses muhtemelen cigerlerden geliyor. Ama bu bence yani. Araştır bak bi enfeksiyon belirtilerine hangileri uyuyor. Kuru alanda ağzını açması vs vardı diye biliyorum ve halsizlik hapsurma falan

Gündüzleri akvaryum üstü acikmi hep. Ve geceleri?

:) abi çok merak ettim.Dinliyicem atınca.

Kafayi cekmesi kafasi yaninca oluyor bu normal ama ses cikarma pek normal degil bu hastalikta erken teshis onemlidir baska enfeksyon belirtisi var mi ?

İşini şansa bırakma veteriner hekime götür hemen aytekin.

Nit Nit dediğin muhtemelen tıkırtılar.

ya kuru alanda ağzını açıyor evet akvaryumun üstü geceleri hep açık ama odamda zaten sıcaklık 25 derece falan soğuyunca kombi çalışıyo zaten merkezi sistem sürekli açık sıcak ev yani herneyse su 27.5 derece kuru alan şuan 31 32 civarı sanırım suyun dibine çöküp yüzmeme falan yok yani normal hareketleri tabi dediğin olabilir peki üşütme oluyormu yani yoksa direk enfeksiyonmu kapıyor dosyalar şuan upload ediliyor

1. ses kaydı

2. ses kaydı

Abi ne yapıyor bu ya???
Cidden de dediğin gibi.
Gariplik var bu işte...

abicim bende anlamadım inşallah bilen birileri çıkarda şuyu şuyu var der

ilker yok böyle nıt nıt yapıyo hani biz biri yanlış bişey yapınca nıt nıt deriz ya işte öyle :D onun ağzını tükürük doldurarak yaptığını düşün nasıl anlatim başka :D

Su kaplumbağaları hafif şekilde ıslık sesleri çıkartır, büyüdükçe daha da belirgin olur. Böylelikle sahibinin dikkatini kendi üzerine çekmek istediğinin sinyalini veriyor. Şayet kaplumbağada akciğer iltihabı varsa bu ses boğuk ve kaba çıkar, aksi takdirde çıkardığı normal ses küçük/yavru bir kuşun ötmesi gibidir . Bunu bir yerde okumuştum.ince ses ben bir kaç video bakmıştım tavırlar içerisinde çiftleşme de mevcuttu . aynen bu ses cıkıyordu ara da bir ince . Yani demek istediğim gercekten sorun mu bu . yoksa ince olması iyiye alamet mi? Aytekini de korkutmayalım simdi:D

Ben sesleri indiremiyorum ama veteriner hekime gitmelisin bence Aytekin. Anlattıkların akciğer enfeksiyonu gibi.

pretty' Alıntı:
Su kaplumbağaları hafif şekilde ıslık sesleri çıkartır, büyüdükçe daha da belirgin olur. Böylelikle sahibinin dikkatini kendi üzerine çekmek istediğinin sinyalini veriyor. Şayet kaplumbağada akciğer iltihabı varsa bu ses boğuk ve kaba çıkar, aksi takdirde çıkardığı normal ses küçük/yavru bir kuşun ötmesi gibidir . Bunu bir yerde okumuştum.ince ses ben bir kaç video bakmıştım tavırlar içerisinde çiftleşme de mevcuttu . aynen bu ses cıkıyordu ara da bir ince . Yani demek istediğim gercekten sorun mu bu . yoksa ince olması iyiye alamet mi? Aytekini de korkutmayalım simdi:D

Ben iddiamda israrliyim hayvanda enfeksiyon belirtileri var. Korkutmak için söylemiyorum :)

abi yapmayın ya sorunu çözemedim peki neden oldu böyle bişey ? su sıcaklıgı 27.5 kuru alan 31-32

hava akımınada maruz kalmadı neden olablir

aytekingoksoy' Alıntı:
ya kuru alanda ağzını açıyor evet akvaryumun üstü geceleri hep açık ama odamda zaten sıcaklık 25 derece falan soğuyunca kombi çalışıyo zaten merkezi sistem sürekli açık sıcak ev yani herneyse su 27.5 derece kuru alan şuan 31 32 civarı sanırım suyun dibine çöküp yüzmeme falan yok yani normal hareketleri tabi dediğin olabilir peki üşütme oluyormu yani yoksa direk enfeksiyonmu kapıyor dosyalar şuan upload ediliyor

1. ses kaydı

2. ses kaydı

Açık olmasını ben önermiyorum. Gece 4 5 cm şeklinde boşluk bırakılacak şekilde örtülmeli. Gündüzde 3/2 si kapatilmali. 25 dereceyi falan bilemem ama sonuçta isi varki var. Ve hayvan küçük daha senin. Vücut sıcaklığı 28 derece oluyor su sıcaklığı ile ilintili olarak. Çünkü soğuk kanlilar. Ama su yüzeyinde nefes alırken oda sıcaklığı ne kadarsa o sıcaklıkta hava girişi oluyor ciğerlere. Ben böyle düşünüyorum. Kapak kullanılması taraftarıyım.

aytekingoksoy' Alıntı:
abi yapmayın ya sorunu çözemedim peki neden oldu böyle bişey ? su sıcaklıgı 27.5 kuru alan 31-32

hava akımınada maruz kalmadı neden olablir

Yukarıda açıkladım. Ve işini şansa bırakma. Götür hekime derim.

Ayrıca bir çok şey görünürde sebepsiz de olabiliyor benim küçüğün sebepsiz ölmesi gibi. Bende çok neden aradım ama bulamadım

çok sağol ilker ben yarın ilk işim götürmek olacak

aytekingoksoy' Alıntı:
çok sağol ilker ben yarın ilk işim götürmek olacak

Götürürken aman dikkat. Forumda hekime götürülürken yapılması gerekenler bazı konularda mevcut.

ağzından burnundan baloncuk çıkıyor mu bu esnada ?

hayır çıkmıyor

suyun içindeyken çıkıyor arada

2 3 gündür böyle ama

Geri