Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

çıkardığı garip sesler

Cvp: çıkardığı garip sesler

Esneme gibi hareketler var mı ? Halsizlik ve yemde sorun yok sanırım

Odada hiç sigara içildi mi yada içiliyor mu Aytekin? Buda etken olur. Benim ilk hayvanım enfeksiyon geçirdiğinde yamuk akvaryumda süper sistemdeydi ama yaşadı.

yok abi içilmiyor odanın havası temiz yani bilmiyorum ne oldu

Benin anneannem ve dedem hep kaplumbağların yanında içiyorlar.E o zaman ne yapıyım??? :ff:

emre abi korkmaya başladım bak bunun tedavisi falan var dimi kötü bişey olmasın abi şeker öldü kahroldum tuza gözüm gibi bakmaya çalışıyorum kapmışsa düzelir dimi abi şuan dipte gezmeler başladı allah allah

Tedavisi var tabiki merak etme akciğer enfeksiyonu konusundaki belirtileri iyice oku incele derim

aytekingoksoy' Alıntı:
emre abi korkmaya başladım bak bunun tedavisi falan var dimi kötü bişey olmasın abi şeker öldü kahroldum tuza gözüm gibi bakmaya çalışıyorum kapmışsa düzelir dimi abi şuan dipte gezmeler başladı allah allah

Tabiki var, benim hayvan 5 cm iken enfeksiyon geçirdi. Ancak ufacık belirtide farkettim ve Vildan hanıma götürüp teşhis koydurdum. Tedaviyede hemen cevap verdi, günlece antibiyotik gerekmedi. 4-5 günde toparladı. Ama veteriner hekim görsünki ezbere iş olmasın. Sen İstanbul dasın diye hatırlıyorum. Konunun uzmanı olan Vildan hanıma bir git. Akciğer enfeksiyonu tedavisiz geçmez. Ufak bir üşütme ise geçebilir ama riske atılmalı mı, bence hayır. Ki belirti hapşırma ve ses çıkarma.

Zilli Hayri' Alıntı:
Benin anneannem ve dedem hep kaplumbağların yanında içiyorlar.E o zaman ne yapıyım??? :ff:

Kesinlikle aynı odada sigara içilmemeli. Düşünsene sana dahi zararlı, diğer insanlara kapalı ortamda zarar veriyorsunuz denilen bir meret (ki bende kurtulamadım) ufacık ciğerleri olan bu hayvanlara neler yapmaz. Vildan hanımın net uyarısıdır.

AEK' Alıntı:
aytekingoksoy' Alıntı:

Tabiki var, benim hayvan 5 cm iken enfeksiyon geçirdi. Ancak ufacık belirtide farkettim ve Vildan hanıma götürüp teşhis koydurdum. Tedaviyede hemen cevap verdi, günlece antibiyotik gerekmedi. 4-5 günde toparladı. Ama veteriner hekim görsünki ezbere iş olmasın. Sen İstanbul dasın diye hatırlıyorum. Konunun uzmanı olan Vildan hanıma bir git. Akciğer enfeksiyonu tedavisiz geçmez. Ufak bir üşütme ise geçebilir ama riske atılmalı mı, bence hayır. Ki belirti hapşırma ve ses çıkarma.

Zilli Hayri' Alıntı:

Kesinlikle aynı odada sigara içilmemeli. Düşünsene sana dahi zararlı, diğer insanlara kapalı ortamda zarar veriyorsunuz denilen bir meret (ki bende kurtulamadım) ufacık ciğerleri olan bu hayvanlara neler yapmaz. Vildan hanımın net uyarısıdır.

Dipte gezinme neyin belirtisi

vildan hanımın yeri nerede

abi yarın ben istanbul üniversitesine götürüp baktirim bebeğime bişey olmasın ya abi kendinden biraz büyük bi saklama kabı var onun içine koyup kapaklı zaten kapağına baş parmağımın geçeceği kadar delik açıyorum üstten fazla büyük açmama gerek yok heralde dimi hava akımı olursa kapatırım hem etrafınıda görünmesin diye kağıt yapıştırıcam elimde tuta tuta gidicem olurmu ?

zaten metrobüsde önce cevizlibağ ordan boş metrobüse bincem oturcam kusura bakmasınlar yer veremem 2 can taşıyorum derim gerekirse :D

http://www.petospher.com/iletisim.html

Vildan hanım anadolu yakası Kızıltoprak ta Aytekin. Yukarıda bilgileri mevcut.

Kutuya üstten delik aç, ama poşette taşıki hava akımına maruz kalmasın.

Yarın üniversiteye bir götür Aytekin. İdil orada bir isim vermişti sanırım geçen gün, ona götür.

Dipte sürekli durma, yukarı zor çıkmada akciğer enfeksiyonu belirtisi olarak bahsediliyordu. Ben buna daha az rastladım. Yani genel belirtiler daha çok yüzeyde yamuk yüzme gibi oluyor.

idil serhat hoca demişti yanlış hatırlamıyorsam uzman diye ona götürürüm zaten

serhat özsoy cerrahi

İsmi hatırlamıyorum ama uygun kişi oysa ona götür. Ancak arama imkanın varsa ara, yarın tatil yerinde olmama ihtimali yüksek.

aa çok doğru abide numarasını nereden bulucam anca perşembeye kalır abi bekle bekle bişey olmaz dimi offf tatil bu günümü buldu

hayvan nefes alırken kafayı ileri uzatıp esner gibi yutkunuyor mu ?

vitamin olarak ne kullanıyorsun ? mineral yem mi damla mı.

hayvanı akvaryumdan çıkarıyor musun ? kabuk için mesela

mailto:/forum/Konu-kaplumbaga-hastaliklari-hakkinda-bilgiler-tamamina-yakini-kapsar.html

Konunun sonuna doğru fakülte numarası yazılı.

cem abi hem mineral hem damla kullanıyorum akvaryumdan hiç çıkarmıyorum ha bide kafasını nasıl yaptığını anlamadım esner gibi derken abi ?

boynunu uzatıp öne doğru atarken ağzını açar. avını yakalamaya çalışan hayvan gibi. damlayı kullanma mineraldeki oran yeterli bu seferde vitamin fazlasının zararı olur.

aynen cem abi yapıyor

emre abi ben en iyisi vildan hanıma gidim son durakta inip iett ye binerim hem bişey değişmez benim için söğütlüçeşmeye çok yakınmış

abi birşey sorucam yanlış anlaşılmasın ön bilgi için sorim muayne ne kadar acaba ona göre hazırlıklı gidim ek bişey falan çıkarsa para çekicem çünkü

hayvanda akciğer enfeksiyonu gözüküyor. ama iştahını kaybetmediğine göre daha başlangıç safhalarında.

Geri