Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Betulsah

Bronz 4 Üye
Ya gece oturdum sabaha karşı kaplumbağalara bakıyorum hareketlerinde sıkıntı var mı filan diye dişi olduğundan emin olduğum kaplumbağa plakları dökülmeye başladı iyi hoş diğerine bakayım dedim onunda kabuklarının arası açılmaya başlamış şunu fark ettim ben ilk aldığımda erkek diye aldım iç kabuğu içe doğru üst kabuğu pek bombeli filan değil erkek dedik aldık gece alt karnının düzleştiğini fark ettim cinsiyeti hakkında fikrim değişmeye başladı bide dişi kaplumbağam kazma hareketleri yapıyor neden acaba

Hayvanlar 10 cm kabuk boyuna geldi ise erkeklerin ön tırnakları uzar. Öncelikle orta ve yüzük parmak tırnakları boy atar.

Anüs (kloak) dişide kabuğa, erkekte kuyruğa yakın olur.

Hayvan yem artığı bulmak için eşelenir. Bir miktar kumda yer.

Kum kullanmıyorum bir ara kullandım ama kabuğu filan aşırı kirleniyor diye attım ısı lambasının altında gerilip dinleniyor bundan önce kuru alanda çok fazla kazma hareketi yapıyor tok olmasına rağmen bu dişi kaplumbağamın hareketi

Geri