Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Cıyaklama

YemreKozenn

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar merhabalar iyi hobiler, kaplumbağam iki gündür ses çıkarıyor, cıyaklama sesi gibi. Yaklaşık bir yaşında. Sizce neden ses çıkarıyor, hasta olabilir mi? Lütfen yardımcı olur musunuz? Teşekkürler. Akvaryum sabit 28 derecede ve ısıtıcı ışığı günde 4 5 saat açık.

Sesli nefes alma olsa ayırt edersin benim bildiğim sahibinin dikkatini çekmek için yapabiliyorlar ıslık benzeri ses de çıkarabiliyorlar

Arkadaşlar merhabalar iyi hobiler, kaplumbağam iki gündür ses çıkarıyor, cıyaklama sesi gibi. Yaklaşık bir yaşında. Sizce neden ses çıkarıyor, hasta olabilir mi? Lütfen yardımcı olur musunuz? Teşekkürler. Akvaryum sabit 28 derecede ve ısıtıcı ışığı günde 4 5 saat açık.
Şimdi bende bunu sormak için girdim ama diğer yazismalardan anladığım kadarıyla dikkatimi çekmek için yapıyor bir iki gündür kafasını kadirip her baktığında yem vermiştim bugünde misafirlerim olduğu için pek ilgilenemedim ondan sanırım bana doğru bakıp ara ara çığlığa benzer ses çıkardı korkmadım desem yalan ama yinede her ihtimale karşı bir kaç gün gözlemleyeceğim brokolimizi☺️

Gündüz ışığı 12 saat yakarız. Gece su içinde uyumalı.

Hayvan bunu sadece sizi gördüğü zamanda yapıyorsa ilgi çekmek istiyor sebebi de yem. Yalnız öğününde ve ölçü sınırını aşmıyoruz.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Yemler ne marka ve kaç adet veriyorsunuz?

Hayvan bunu sadece sizi gördüğü zamanda yapıyorsa ilgi çekmek istiyor sebebi de yem. Yalnız öğününde ve ölçü sınırını aşmıyoruz.

5 6 cm civarı ahm marka var bide karışık marka olan bı yem var markasını bilmiyorum kutusunu atmış eşim. İştahı biraz kesildi. Tedirgin oldum acaba akciğer enfeksiyonumu diye ama kuru alana çıkmıyor. Başlangıcı olabilir mi? Suyu 32 derece

1000048279.jpg

Su 28 derece sabit kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın. Su 32 olursa dış ortam ile ısı farkı çok olur her çıktığında üşür.

Varsa ağzına her gün 1 damla vitamin damlatın. 1 hafta uygulayın.

Yoksa bu iki gün içinde durumuna bakın değişmez yada kötüye giderse gentaguta başlarız.

Su 28 derece sabit kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın. Su 32 olursa dış ortam ile ısı farkı çok olur her çıktığında üşür.

Varsa ağzına her gün 1 damla vitamin damlatın. 1 hafta uygulayın.

Yoksa bu iki gün içinde durumuna bakın değişmez yada kötüye giderse gentaguta başlarız.
İştahı ufaktan açıldı. Suyu kabuğu geçmeyecek şekilde Ayarladım sıcaklık yine 32. Kuru alan yok şuanda sürekli suda durması için yaptım. Vitamini ve gentagut sürekli kullanıyorum. Extra yapmam gereken birşey varmı?

Geri