Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çizgili kaplumbağamın firar girişimleri

Toparlar yavaş yavaş. İyi gelişmelerini takip ediyorum. Çizgililerin yılan boyunları ile kafayı uzaarak bakışları çok komik :)
Benimki sabah akvaryumda olimpik havuzdaki yüzücüler gibi kulaç atıyor :) her sabah uyandırıyor beni.

İyiye gidiyor abisi insallah daha iyi olur...
O boynuna ben de bayiliyorum...
Kacislari o kadar kabul gordu ki bizde;sakin durdugu zaman ailecek diyoruz ki mukremin kacis planlari yapiyor:D
Cook sevimliler cok,hem cizgili hem sevimli :)

Opturse o boynundan opesim var da opturmez :D

Cvp: Çizgili kaplumbağamın firar girişimleri

:) Benim götürdüğüm veterinerde çok seviyor. Yılan boyunlu diye ilgileniyor :)

Şaka tabiki ama bu espri ile aklıma bir yaşanmış olay aklıma geldi. arkadaşımın kızı su kaplumbağasını öptüğünün ertesi günü dudakları kabarmıştı. Çocuklar hayvanları çok seviyor ama hiç çekinmemeleri büyük risk.

Oyle gercekten cok tehlikeli...
Kendi pisliginin icinde yuzen hayvanlar sonucta.
Uzaktan sevmek en guzeli:)

çok sevimli bir kaplumbağanız varmış 6. resimde çok tatlı :smile:

Ooo Emre abi, çizgi animasyonlarda hayvanların bulunduğu ortamda kaçma vs. gibi bölümleri oluyor . Seninki biraz reel animasyon şekli olmuş gerçekten :) Maazallah kayıp balık nemo'yu falan izlemesin :)

Şaka bir yana çizgililerin boyun kısımları baya uzunmuş gerçekten. Ve çok sevimli görünüyorlar. Allah uzun ömürler versin.

Teşekkürler Emin. Boynu, kolları, kuyruğu yani tüm uzuvları uzun oluyor.

Bu haylaz iki kere kaçtı. Ama gördüğün gibi bu hareketi benim yanımda yapması onu ele verdi. Artık sistem kaçamayacağı şekilde, kanatlanması gerekir :)

Görüntü dediğin gibi animasyon film gibiydi. Vatandaş elini kolunu sallayarak gidiyordu. Nereye gidecekse :)

İleride yani akvaryuma geçiş zamanı, eski akvaryumu birine vermezsem bende 1 adet almayı düşünüyorum. Bulabilme durumu nedir bu türü Emre abi.

Bu tür yerli. Çiftlik üretimi dışında doğadan toplanması yasak. Sahiplenme yada pet shoplardan alma yöntemi ile bulman mümkün. Yaz başlarında bulunuyor. Bende sistemi yeterli olmayan birinden sahiplenmiştim.

Emre abi cinsiyeti ne çizgilinin ? Bir de karşı cinsten bir çizgili almayı düşünüyor musun ?

Bende yaz başlarına değişimi düşünüyorum abi bakalım o zamana denk gelir inşallah.

Maşallah ne şeker şey o öyle :) kafasını nasıl da uzatmış uyanık. uzun ve firarsız ömürler diliyorum :)

Bu cizgili kapluslar oyle alemler ki oturup saatlerce izlenecek kadar keyif veriyorlar;)
Tekrardan masallah diyelim ..

Cvp: RE: Çizgili kaplumbağamın firar girişimleri

Restart' Alıntı:
Emre abi cinsiyeti ne çizgilinin ? Bir de karşı cinsten bir çizgili almayı düşünüyor musun ?

Daha önce erkek olduğunu düşünüyordum. Şu an kafam karışık. Kuyruk erkek gibi ama hiç organ çıkarmadı.
Başka cins almayı düşünmüyorum. Yaşadığı akvaryumu büyütmem gerekirki bu zaten akvaryum dolu olan evde ek sorun olur. Bunu dahi doğaya bırakmayı çok düşündüm ama insan alışıyor. Benim odamda olduğu için insana daha alışkın.

bumble bee' Alıntı:
Bende yaz başlarına değişimi düşünüyorum abi bakalım o zamana denk gelir inşallah.

Her iki sistemide hakkını vererek yaparsan neden olmasın Emin. Kolay değil ama görüntü güzel olur.

ozge35' Alıntı:
Maşallah ne şeker şey o öyle :) kafasını nasıl da uzatmış uyanık. uzun ve firarsız ömürler diliyorum :)

Teşekkürler :) bunlarda su seviyesi vs daha önemli.

SfBayyurt' Alıntı:
Bu cizgili kapluslar oyle alemler ki oturup saatlerce izlenecek kadar keyif veriyorlar;)
Tekrardan masallah diyelim ..

Teşekkürler :) sabah bir başlıyor yüzmeye su sıçratma cabası. Büyüdükçe ne yapacağım diyorum.

benim kaplumbağalarımın altı yemyeşil kabuk altı dkkatimi çekti camın boynunu kesme ihtimali yok demi ben bir kere yaşadım cama o kadar yaslanmış ki boynunda iz oluşmuş ama sonra geçti sizinkede meydana gelmesini istemem eminim acı veriyordur

Sende çizgilimi vardı Zeynep? Kabuğun altı daha mı açık renk?

Cam konusunda korkma. Bu bombeli olanlar akrilik gibi bir isimde geçiyordu ve keskin hiç bir tarafı yok. Üretimden yuvarlatılmış olarak çıkıyor. Hatta benim diğer akvaryumlarımda ya rodajlı ya taşlanmış camdan. Dikkatin ve uyarın içinde teşekkür ederim :)

rica ederim bu camın bir linkini koyarsan bnde bir akvaryum yaptırabilirim şimdiden teşekkürler onun dışında evet çizgililer çok açık yeşil değil ama yinede yeşil :133::133:

Büyüdükçe rengi değişir bence.

Aşağıda akrilik konusunu görebilirsin.
http://www.konseptakvaryum.com/hizmetlerimiz/silindir-akrilik-deniz-akvaryum

Ben akvaryumu hazır pet shoptan almıştım.

Örnek olunası bir akvaryum gerçekten...

Hakkıyla bakıyorsunuz tebrik ederim. Yalnız hava motorunun tam olarak ne amaçla akvaryumda durduğunu anlamadım. O daha çok balıklar için gerekli değil mi?

Geri