Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çizgili sahiplenme

derya1

Yeni Üye
Katılım
8 Mar 2023
Mesajlar
1
Merhaba, su kaplumbağası ike balık beslemek istiyorum. Çizgililer daha uysalmış bu da anlaşma ihtimalleri diğer türlere göre daha yüksek demektir. Çizgili sahiplenmek istiyorum bilginiz var mı? Yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler
 
Foruma hoşgeldiniz.

Çizgililer diğer baktığımız türlere göre uysaldır. Ama içgüdüleri ile hareket ettikleri için balıkları kovalayabiliyorlar da. Bir de yem farklılıkları var.

Balıklar kaplumbağa yemi yiyebilir ama kaplumbağalar her balık yemini yiyemez. Yem içeriğindeki herhangi birşey kaplumbağaya dokunabilir.

Yemleme zamanı su kaplumbağalarının gözü birşey görmez. Aynı yeme gittiklerinde gayri ihtiyari balığı da kapabilir.

Yaşadıkları ortam ısı değeri diğer kaplumbağalara göre düşük olsa da bu ısı balıklar için yüksektir.

Kaplumbağalar rahat yüzüp hareket edebilecekleri ortamı sever. Akvaryum yeterince büyük değilse balık için kullanılacak dekorlar alanı kısıtlar.

Kaplumbağa büyüdükçe akvaryumu da paralel olarak büyütürüz. Onun için ya alabileceğiniz en büyük ara geçişli akvaryum alın yada ömürlük. Maliyet açısında ne kadar büyük olursa o kadar iyi olur. Hem akvaryum hemde ekipman masrafı minimize olur.
 
Geri
Üst