Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çizgili Ve Res İçin önerileriniz.

smrotx

Bronz 4 Üye
mailto:/LagoWG.jpg Isıtıcı filtre vs tam, aynı ortamda su ısısı nasıl olmalı yemler v.s önerileriniz,

Cvp: Çizgili Ve Res İçin önerileriniz.

Çizgili ve RES aynı ortamda yaşamazlar.Farklı habitatların canlıları oldukları için iki farklı sistem kurulması gerekiyor.

Isıtıcının gücü akvaryum boyutuna ve akvaryumların kurulacağı odanın sıcaklığına göre değişir.Filtre de akvaryum boyutuna göre değişiklik gösterir.Yem konusunda Su Kaplumbağalarında Beslenme ile ilgili konu okunmalı.Bununla birlikte Dış Filtreler Hakkında ve 150x80x70h 840 lt ve diger iki akvaryumum konularının incelenmesinde fayda var.

teşeükkürler çizgili için nasıl bir ortam gerekiyor?

Doğadaki aktiviteleri oldukça geniş bir sıcaklık değerini kapsıyor.Su sıcaklığı 23-25°C tutulabilir.Taban malzemesi olarak yutamayacağı büyüklükte çakıl tercih edilebilir.Zamanlarının büyük bir bölümünü kuru alanda geçirmekten hoşlandıkları için kuru alan genişliği de önemli.Kuru alan sıcaklığı da 30°C olabilir.Hatırladığım kadarıyla bunun dışında başka bir spesifik nokta yok zannediyorum.

reste 0.5-1mm kalınlıkta silis kum; çizgilide 2-3 mm kalınlığında dere kumu. resler kum yer; çizgililer kum içine saklanır kendilerini gömerler.

su sıcaklığı reste kışın 26 yazın 28 kuru alan ısısı 31-32 derece; çizgilide kışın 24 yazın 26 kuru alan 29-30 derece olmalı.

geriye kalan ekipmanlar ve akvaryum ölçüleri emsaldir. daha detaylı bilgi için dere kaplumbağalarıyla ilgili konulara bakman gerek.

eğer bulunduğun yerde doğal ortamda çizgililerin yaşadığı bir yer bulabilirsen oraya bırakman iyi olur. yaza doğru gittiğimiz için o ortama adaptasyonu kolay olur. ayrıca iki ayrı sistemin maliyeti yüksek olur.

Çizgiliyi sahiplendim kocaelinde yaşıyorum buralarda bildiğim öyle dere göl tarzı biryer yok, tatile izmire gideceğim sizce o kısımlarda bulunurmu çizgilinin habitatı?

smrotx' Alıntı:
Çizgiliyi sahiplendim kocaelinde yaşıyorum buralarda bildiğim öyle dere göl tarzı biryer yok, tatile izmire gideceğim sizce o kısımlarda bulunurmu çizgilinin habitatı?

mailto:/yMojN9.jpg

Gideceğim yer urla hiç bilmiyorum izmirin tam neresinde kalıyor

Özellikle bir yer belirtmedim.Yaşadığı yerler paylaştığım haritada mevcut.Şahsi bir araçla gidilecekse uygun göl ya da gölet bulunan güzergah üzerindeki herhangi bir il ya da ilçe tercih edilebilir.

Urla'nın nerede olduğu kastediliyorsa;Urla İzmir'in batısında kalıyor.

İzmir Valiliği / İlçeler

aynen şimdi baktım bende bakalım inşallah bu dostumuza bir yer buluruz yaza doğru kendini iyice alıştırır ortamına

urla çeşmeye giden eski yol üstünde ama orada yok. ben seferihisar teosta su kanalında gördüm ama pislik bir yer hayvanlar kireç kaplı oraya bırakılmaz. dikilide gül sitesi diye büyük bir site var orada arıtma suyun verildiği bir çay var denize akıyor sazlıkların arasında yine gördüm. hatta oradaki kanala giren yavru balıkları ve balık tutanların balıklarına dalıyorlar ama oltaya yakalanma riskide var ve uzak bir yer. ben seferihisardan 2.5 saate gitmiştim araba ile.

araba varsa bulunduğun bölge civarında akarsular var. gezi amaçlı arkadaş eş dost günü birlik gidersen buralara bir bak. çizgili görürsen ona göre ikinci bir gidişte bırakabilirsin. koruma altında bir tür üreyip çoğalsın.

golcuk-te-sazlik-alan-tehdidi-4962830_o.jpg

Teşekkürler vallahi çok bilgilendirdin aslında urlaya tatil kapmpına gidiyorum öyle biryer varsa bırakırım benekli kaplumbağa gördüm ama çizgiliyi hiç canlı olarak görmedim derede gölde izmite, giderken bir sazlık var oraya bırakabilirmiyim? sazlık resmi bu

Sapanca Gölü yakınsa oraya bırakılabilir.Hem çizgili hem de benekli kaplumbağalar Sapanca Gölü'nde mevcuttur.

Sapancaya gitmem sıkıntı ama iznik gölünün oralardan geçebilirim iznik gölü uygunmudur?

Son zamanlarda İznik Gölü'nde herhangi bir gözlemim olmadı ancak Uluabat Gölü'nde olduklarını biliyorum.Tahminen İznik Gölü'nde de vardır.Ağırlıklı olarak Benekli Kaplumbağa bulunsa da Çizgili de olabilir.

Tübitak raporunda Uluabat Gölü'nde Çizgili olduğunu doğruladım.Mümkünse oraya bırakılabilir.

hayvanı bırakacağın yerde mutlaka hem cinsleri olmalı. hayvan tek kalmasın veya sarı benekliler içinde tek kalmasın. karakter olarak sarı benekliye benzese de dışlanıp saldırıya uğrayabilir. önceden bakılmasında fayda var. furkanın dediği yerde olabilir. hayvanın habitata uyum sağlama sürecinde diğer çizgililerden görüp öğreneceği şeyler yaşamasına olumlu yönde katkıda bulunacaktır.

Hersek lagünü var bize çok yakın bugün gittim tabelasının tam arkasındaki kıyıya su tuzluydu ama normal marmaradaki kıyılardaki gibi çok tuzlu değildi hafiflemiş gibi tatlı su kuşlarının bolca bulunduğu biryerdir . Sizce tatlı suya bırakmalımıyım?

Tabiki de asla ve asla tuzlu suda yasayamazlar, bunlar tatli su kaplumbagasidir.

Doğruda hersek gölü yani lagünü olarak geçiyor birçok tatlı su balığı tatlı su kuşu göç ediyor belkide bu çizgili türünden vardır . Bende biliyorum çizgililerin dere göl gibi tatlı su alanlarında yaşadıklarını ,

az oranda olsa tuz ihtiva eden yerde yaşamazlar. bünyeleri kaldırmaz. hele ki kuşların olduğu yerde olmamalı. hayvanı gagalarlar. hayvanın yalnız kalacağı bir yer olmamalı. hayvan ne kadar süredir doğadan uzak bilmiyoruz. mutlaka zorluklar yaşayacaktır. doğaya bırakırken amaç aynı türün olduğu yere bırakıp üremelerinin sağlanması ve diğerlerinin yaşadığı yerde aynı zamanda yiyecek bulması demektir. diğer türlü hayvanın kaplumbağa olmayan bir yere bırakılması halinde hayatını idame ettirecek yiyecek bulması zor olabilir.

önceden bakıp araştırma yap. çizgili gördüğün yere bırakırsın. hayvan bazı şeyleri diğerlerine bakarak görüp öğrenecektir.

Geri