Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çizgili Ve Res İçin önerileriniz.

Cvp: Çizgili Ve Res İçin önerileriniz.

Kuş konusu hakkında haklısınız ama dediğim alan tatlı su ama benim gittiğim yer deniz kenarıydı galiba tam 3. köprünün inşaat alanının dibinde göl var koruma altında . Kaplumbağa 12 cm meraklı gibi sürekli kafası dışarda bazen öyle uzatıyor ki kafasını sürekli beni izliyor gibi karidesi çok seviyor anlaşılan itiraz etmeden yiyor birde az önce gördüm kafası suyun dışında ağzını açıp kapadı sonrada aynı şekil suyun içinde yaptı esneme gibi birşey mi sizce? bu arada 1 yıl önce antalyadan gelmiş hayvan 1 yıldır plastik kapta. 2 res ile birlikte

su içinde de yaptıysa esneme hareketi olabilir veya yediği birşey ağzına yapıştı ise onu çıkarmak için yapmış olabilir.

köprü dibindeyse yakında doldurup inşaata açarlar. yapılmayan şeyler değil.

Malesef temmuza kadar bırakmam zor hani gidersem bir ihtimal faruk yalçın hayvanat bahçesine bırakabilirim orada çizgili türünden var imkanlar ne bilmiyorum ama bu arada kuyruğu uzun ön tırnakları uzun sizce cinsiyeti nedir ? not : 12 cm kabuğu üzerinde saydam şeyler var soyuluyor kabukmu yeniliyor?

Alt bağasının fotoğrafı paylaşılırsa cinsiyeti anlaşılabilir.

Kuyruk bölümümü yoksa alp kabuğumu?

Alt kabuğu

Örnek

mailto:/qYPQnD.jpg

Anal Plastron(Alt Bağa/Alt Kabuk) kısmı da tanımlama konusunda yardımcıdır.

[url=mailto:/GYoWL3][img]mailto:/GYoWL3.jpg[/url]*
Tamammıdır?

evet erkek.

Temmuz ayına kadar bende kısaca anlatırmısınız bana bakımını, yemler akvaryum kaç öğün vereyim , ısıtıcı şartmı , 12 cm olduğu için bitkisel ağırlıklımı kullanayım yorumlarınızı bekliyorum,

RES le ayri olmali ilk olarak kuru alan 29 su 25 derece ustunde olmasa iyi olur, kum olarak, silisten iri tanecikli dere kumu ve RES e nazaran daha buyukce bir kuru alan. Kalan bilgiler icin bu linke goz atabilirsiniz, soru isareti olursa yardimci oluruz.
mailto:/forum/konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu-10252.html

su ısısı bu seviyelerde olursa doğaya bırakıldığında adaptasyon zorluğu çekmez. yaza doğru gidiyoruz. akvaryumdaki ortam sıcaklığı bu civarlara gelir. bir iç derece ile su ısısına bakarsın. bu anlamda ısıtıcı sadece suyu gece ve gündüz aynı ısı değerinde sabitlemek için kullanılacak. çünkü gece ve gündüz ısı değerleri farklı olur.

bir günü aç gün yap. o gün marul, kıvırcık yaprağı verebilirsin. kabuğu oranında yeterli olur. mümkünse orta körpe yapraklarından seçip ver. proteini yani kurutulmuş yemi haftada bir ver. vital ve tetra reptominde al. tetrayı haftada 2 gün vitali bir gün yap. geriye 2 gün kalıyor onda da raffy P ne varsa ondan verirsin. bulunduğu ortamda her ne kadar balık yavrusu veya kurbağa yavrusu yakalayıp yese de yosun ve ot türevli şeylerde yiyecektir. yemler tek öğün kafa hacmi kadar olacak. şimdiden alışsın. hatta bir gün mineral yem ver. ya sera mineral al. ya da raffy P içindeki kırmızı yemlerde mineral yemdir onlardan verebilirsin. bu yem mineral ve vitaminler dışında kalsiyumda içerir.

Yem hakkında bilgi vermemişsiniz birtane yemim var Ahm Marin Fish birde karides bunlar olursa günde kaç öğün vereyim?

Yazmışsınız görmedim yemler nasıl?

alacağın yemler.
ana yem: sera raffy P, tetra reptomin, jbl agil
ek yem: karides açık yem ise onu at. bayat veya parazit yumurtası ihtiva edebilir. hayvanlar büyük olduğuna göre tropical gammarus yada sera royal yada jbl energil al. bu son ikisi karides ve balık ihtiva eder. ve son kullanma tarihi bir seneden uzun olsun, 1000 ml'lik kutuda satılıyor.
destek yem: sera vital ve mineral yalnız raffy P içinde karışım olarak mineral yem var.

marin fish balık yemi ise olmaz o. balık besleyen birine verebilirsin. yukarıda yazdığım yemler dışındakiler pek makbul yem değildirler.

marin kaplumbağa yemi , Birde bugün dışkısını bıraktığında küçük ip gibi haraket eden birşey gördüm suyun üstünde uzunca izledim solucan gibi ama çok ince birşeydi sizce ne bu? bağırsak solucanı olabilirmi

Akvaryumda ipek yapraklı bitki varsa yapraklarını yolup lif şeklinde yiyorlar. Veya bunun gibi lifli birşey yoksa solucan olabilir. Çıkarıp bir yere koy kendi kendine hareket ediyor mu bak. Hayvanlar tekrar yemeden alman iyi olur.

Geri