Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Cizgilim hareketsiz:((

SfBayyurt

Taç 4 Üye
Arkadaslar cizgili ksplusumu eve geldigimde ters donuk buldum cevirdigimde cok agir hareket etmeye basladigini gordum..
Su an bagirsagindan tedavi goren kaplusum..
Uyusmus gibi bakiyor tepkileri cok yavas ne olmus olabilir lutfen yardim edin :((((

Cok agir hareket ediyor..
Sudayken kabarcik ciktigina sahit oldum bugun
Bide iki gundur yemek yemiyor lutfen bi akil verir misiniz cok panik oldum :(((((

Gozunu kapayinca zor aciyor halsiz yem yemiyor cok uzgunum ne yapabilirim :((

Fakultede bisey yaparlar mi ki :(
Bi anda ne olmys olabilir

Akciger enfeksiyonu olabilir . Kabarcik , agir hareket etme halsizlik bunu gosteriyor . Gozlerinin cevresinde beyazlik varmi ? Yada sislik ?

Hayir yok..
Yemlerini gormuyor bir de nefes alirken zorlaniyor gibi sanki..
Kuvete koydum orda gezinmeyi seviyor diye biraz daha hareketlendi ama halsiz
Mudahale olarak ne yapabilirim acaba?
Yasam kosullarini iyiletirmek istiyordum insallah kaplusum iyilesir..
Yem de yemiyor ne yapsam?

Yardim istiyorum gotureyim mi fakulteye?

çizgiliye ne yapılabilir bilmiyorum ama bence onu fazla zorlayacaş şeylerden kaçınmalısın mesela nefes almakta güçlük çekiyormuş ters dönüyormuş suyu sığ yapmalısınız bu needenle çünkü boğulabilir ve yüzmeye çalışmak onu yorabilir hastalık nedeniyle suyu kabuk boyu hizasında koyarsanız iyi olur ısısını arttırabilirsiniz ayrıca vitamini ni de eksik etmeyin hergün vitamin verin direncini kaybetmez ve iştahı açılır şmdilik bu kadar ama çizgili lçin iyi bir öneri mi bilmiyorum

Ya su an plasyik bi kapta duruyor akvaryum edinme asamasindayim..
Kendini cok yoruyordu o kaptan cikmak icin acaba yorgun dusmus olabilir mu
Ters donunce normalde donmeye calisirdi ben buldum hemen elime aldim ama sersemlemis gibiydi
Simdi yavas yavas geziniyor ama yine yemiyor yemlerini...
Bi ilac fala alayim mi
İsiyi artiramam cunku isiticisi yok :(

bu durumda kesinlikle akciğer enfeksiyonu olmuş ve baya ilerlemiş kesinlikle bir an önce ekipmanlar tamamlanmalı ve veterinere gidilmeli tedaviye daha fazla geç kalınmamalı

içinizi karartmak istemem ama ters dönme bu hastalığın son aşamasıdır yarın bile çok geç olabilir

Cvp: Cizgilim hareketsiz:((

semiha oral yolla verdiğin ilacın prospektüsü var mı belki onun etkisi olabilir. olmadı onu kes bir süre. çizgililerin su ısı değeri reslere göre düşüktür. ama kap ve küvet arası su farkları varsa bu da sorun çıkarabilir. hayvanın zaten zoru var. bu hastalığa bağlı olarak iştahsızlık söz konusu olabilir. geri kalanı duygu açıklamış.

Su an uyusuk olmasi ve yem yememesi disinda bi sey goremedim insallah bi anda kotulesmez...
Hemen yarin gidip bi akvaryum alacagim ins
Simdi gitsem acik bulur muyu ki pet shop ankarada yasiyorum

yarın almanız daha iyi şmdilik sıcak su torbasına su koyup kabın altına yerleştirip ısı sağlayabilirsiniz

avmlerde belki ama saat 22:00'de kapanır ve pahalıya gelir. yarın ya kızılay selanik caddesi selanik akvaryuma ya da ulus hali karşısındaki kuşçular hanına bak.

yarını bekle bakalım ne olacak oral yolla verdiğin ilacı kes. anüsten uyguladığını da hayvan toparlanana kadar dursun. vitamin varsa ağız kenarlarına sür. ve suyu sığ yap. sabaha bak bakalım. olmadı veterinere götürürsün. hastalığı konusunda bende emin değilim. malum hastalıktan mı kaynaklı akciğerden mi bilemiyorum.

Gittim kizilaya hemen bi petshop buldum cok sukur..
Akvaryum ic filtre,termostatli isitici,bi de kuru alan olsun diye buyukce bi tas aldim geldim kurdum....
Kaplusum geziyor dolasiyor ama surekli ortaya koydugum o tasin ustunde..
Bi de deep marka vitamin bulabildim...
İnsallah ise yarar...

Arkadaslar foto eklemek istedim ama fazla buyuk diyor...
Kaplus kayadan inmiyor ki suda durmuyor yani nasil isinacak?

deveboynu bir lamba yok mu evde ? kuru alanda durmak istiyorsa daha iyi en azından boğulma durumu olmaz. su ısısı 26-28 derecede olsun emre daha iyi bilir bu cinsi ısı konusunda ben tam emin olamıyorum onun için 28 dereceyi geçme; ama hatırladığım normal şartlarda mevcut su ısıları 24 derece idi galiba oda da sanıyorum o kadar soğuk değildir. taşı iyi yıkasaydın. üstüne ıslanmayacak şekilde bez veya halı kaydırmaz koyarsan taşın soğukluğundan etkilenmez. akvaryumun üstü kapaklı sanırım kapağı kapa arka kısmındaki kablo boşlukları hava girişi sağlar suda buharlaşma etkisiyle ortamı sıcak tutacaktır. kapaklı değilse havlu ile kapat ve az boşluk bırak. yalnız dikkat et havlu içine düşmesin. bu arada azmine hayran kaldım. bu saatte kalkıp gitmişsin.

Ustunu kapatacak sekilde suyu,azaltayim mi?
İsiticinin ustune cikiyor falan ,tasi kaldirdim cok fazla yuksekti...
Kaplusum halsiz ama merakli gozlerle de akvaryumundan etrafi izliyor..İsiticiyi 32 dereceye getirmistim dusureyim mi?

çizgili için 32 çok olur. suyu indirebilirsin. yalnız ısıtıcı hava teması riskine girerse camını patlatıp suya akım verir. şöyle vücudu su içinde kalacak şekilde taş gibi birşey koyup suyu bir parça yükseltirsen ısıtıcıyı korumuş olursun. dibe vantuzla iyice sabitle havaya kalkmasın.

Vantuzu iyice bastirdim insallah kalkmaz yukari.
İsiticiyi dibe koydum flltreyi de oyle...
Hareketleri notmallesti sayilir dedigim gibi basini disarda tutmasi ve yem yememe disinda masallah iyi gibi ...
Filtrenin fiskurttigi sularin onune gidiyor surekli ic gudusel heralde..
İsiticinin hic mi acikta kalmamasi lazim 1milim bile mi?
Bu korkuyla gece uyuyamam ki ben

kutusunda kurulumuyla ilgili resim vardır. o şekilde konumlandır. ayrıca tam batan cinslerin kutusunun üstünde "completely summersible" yazar.

Geri