Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Cizgilim hareketsiz:((

Su durum var;inatla filtreden cikan sularla inatlasiyor elimle sakin tarafa ittiriyorum..
Suyun altina da girmeye basladi kendi istegiyle...
Yarin ne yapmam gerekiyor arkadaslar ic hastaliklarina gotureyim mi?

Cvp: Cizgilim hareketsiz:((

değilse tepe kısmını yukarıda kalacak yani çapraz şekilde konumlandır. bu durumda yan cama yapıştıracaksın.

cem' Alıntı:
değilse tepe kısmını yukarıda kalacak yani çapraz şekilde konumlandır. bu durumda yan cama yapıştıracaksın.

Nasil yani anlayamadim kusura bakmayin

suya tam batmayan tip ısıtıcı ise üst kısmında max diye bir çizgi olur o noktanın su dışında kalması gerek. eğer su seviyen düşük ise dik konumlandırma yapamayacaksın bu yüzden sadece o noktanın su üstünde kalması için çaprazlama koyabilirsin. bu şekilde sabitleme yapabilmen için yan cama vantuzlayacaksın.

ama önce bak tam batan mı değil mi ? markası ne ben bakayım netten

Markasi roxin diye bisey
İnce uzun yatay olarak yapistirdim..
Diklemesine yapamam cunku su kaplusun ustunu kapatacak kadar...
Su an suyun altinda duruyor biseyleri inceliyor heralde

Vitaminden suyuna da damlatayim diyorum..
Yem yemedi henuz..Akvaryumunu kesfediyor sanirim..
Filtreyi kapadim suyu cok hareketlendirdi korktum...İsitici yerinden oynar ya da bogulmaya yol acar diye

filtreyi kapadığın iyi olmuş. vitamini suya değil eline alıp kafasını havaya getir ve ağız çevresine sür. az da olsa yutacaktır. akvaryumu incelemesi iyi psikolojik olarakta rahatlar.

Suya da bi kac damla damlattim agzinin kenarina da surdum...
Kafasini icerde tutuyor etrafa bakiyor tedirginim iyi mi kotu mu acaba?
Geziniyor ama

Ben simdi yarin veterinere gotureyim degil mi?

yarınki durumuna bak ne olacak. belki kendine gelir. emre gelince bir de ona danış.

Cem bey kendi istegiyle artik icerde de bekliyor bu iyiye isaret midur sizce acaba?
Birde bu belirtilere bakilirsa akciger sorunu var sanirim forumda okuduklarimdan da yola cikarak...
Su bana soguk gibi geldi ama emre beye de danisirim elbette...
Cok kotu degildir dimi durum?
Sonucta geziniyor dolasiyor falan..?

Bu isitici gereken isiya gelince isigi sonuyir mudur acaba termostatli diye almistim...
Bozuk olmasindan korkuyorum:S
Petshopda denedik isindigini dokununca anladik eve gelince de takinca isik yandi isindi da
Ama simdi isik falan yanmiyor 28 derece diye herhalde??

gezinmesi şu açıdan iyi eğer akciğer sorunu varsa dahi işin başlangıcında. ileri bir durum olsa kuru alandan inmezdi. her ihtimale karşı sen olurda uyanırsan gece kontrol et. suda mı uyuyor kuru alanda mı. suda uyuyorsa iyi. kuru alanda uyuyorsa üstünü kapat üşümesin hayvan. şimdiden ışığı kapat uyusun gereksiz yere enerji harcamasın. ama gece lamban varsa veya sokak lambası ışığı geliyorsa loş bir aydınlık iyi olacaktır. yoksa karanlıkta dursun. şimdi yeni mekana geçti uyumaz velet.

Tas cok buyuk yani dusunun kafam kadar:S
Ayrica su da cok sig oldugundan cikarttim geri koyayim mi?
Gezinmesi normal seyrine dondu su icinde kaliyor istedigi zaman cikiyor...
Ama yemedi daha...
Bu gece uyuyabilecegimi sanmiyorum...
Simdi filtrenin ustune cikip etrafa bakiyor bidigim...

Bi de uv lamba yok
Kuru alan olsa dahi isitamam techizat yok .:(

Benim kaplus kavma girisiminde bulunmak usyiyor sanirim cama tirmaniyor..

Su yüksekliği kabuk seviyesini biraz geçebilirde. Tahmini ayarlayabilirsin. Biliyorsun boynu uzun hayvanlar. Uzatıp befes alacak şekilde olsun.
Kuru alan ısısıda su ısısıda şu sıralar yeterince sıcak ama lamba kuruma için gerekli. Su ısısında üst sınırı hastalık durumunda 28-29 yapın derim. Kuru alanıda 31 derece. Normalde su 24, kuru alan 28-29 uygundur.

Emre bey dedigim gibi suan kuru alan yok lamba yok ve kaplus cama tirmanmaya kacmaya calisiyor...
İlk buldugum gibi uyusuk degil sukur ki canlandi biraz daha...
Yarin gotureyim mi direk antibiyotik mi alayim?
Vitamjn aldim aksam deep diye bi marka..

Ta da direk gidip kuru alan mi alayim bi sekilde?
Lambayla birlkte?
Suyun altinda da geziyor su an
surekli disarda degol artik kafasi bu iyi midir?

İsitici olayini anlayamadim ama calisip calismadigini nasil anlarim ki

Isı değeri için derece koymak gerekir.

Kuru alan olmalı. Taş varsa taş. Hayvan dışarda olmak istiyorsa dursun. Lambasız kuru alan kuru alansız olmasından iyidir. Hiç cam ve klima açık olmayan en sıcak odada dursun.

Bu arada benim tahminim hayvan başka hastalıktan çok bitkin düştü. Sabahada problem yaşamaz inşallah. Hayvana kesin vitamin verin. Ağızdan doğrudan verin. Yem atıp yarım saat tutun ve bunu günde en azından beş kez yapın. Yemedikçe yemleri yarım saat sonra toplayın.

Diger rahatsizligi icin kullandigim ilaclari kestim simdilik...
Bagirsak iceri girdi cok sukur..
Agizdan surdum yemleri de suya biraktim
Suyuna da bi kac damla damlattim
Durum olumsuz mudur?
Korkuyorum :(((

Umarım toparlar. Yarın ilk iş veterinere durum bilgisi vermek olmalı. Suya biraz daha vitamin damlatıp sabah uygun ısıda su ile değiştirmeli. Su seviyesi dipte durduğunda boynunu uzattığı zaman nefes alacak şekilde olsun. Birde çıkacağı bir kuru bölge olsun. Sabaha duruma bakmalı.

Tasi koydum ustune kaydirmaz yerlestirdim ustune cikti inmiyor...
İnsallah daha iyiye gider...
Bu site olmasaydi ne yapardim bilmiyorim
Allah razi olsun kurandan,yonetenden uyelere kadar...

Su hareketi yeni gozlemledim:
Kuru alanda kafasini ritmik hareketlerle hagif yukari asagi oynatiyor..
Nefes alirken heralde ama bu neden olur normal midir????

Hayvan yorgun bence başını çıkarmak istiyor ama mecali yok gibi. İllet bir hastalıkla boğuşuyor.
Hayvan sudan uzak olmak istiyor. Durmasında sakınca yok oda sıcak olsun yeter.

Yorgun evet ama hareket ediyor cok sukur.
Kuru alanda su an cok sevdi orayi..
Bahsettigimasagi yukari hafif hareketi herzamanyapmiyor bazen yapiyor..

İllet hastalik derken hangisu emre bey bagirsaktaki mantar mi yoksa bu akciger olayi mi?

Akvaryumunici sicak bugulanmis camlari...
Acmayayim degilmi bakmak icin
Havluyla kapadim ustunu

Hafif aralık hava alan bir açıklık kalsın ve buğulu yerde dursun. Kuru alanda durmasında sakınca yok.
İllet hastalık içerideki mantar. Akciğer enfeksiyonu olduğu bana göre kesin değil. Bitkinlik ve diğer hastalıkla ilaçlar bünyeyi yormuş olabilir.

Havlu açıklığı kuru alan tarafında değil diğer tarafta olsun.

Geri