Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Cizgilim hareketsiz:((

Cvp: Cizgilim hareketsiz:((

akvaryum o fiyata çok iyi. mobilyalı olanları pek beğenmiyorum çok kalitesiz sanki kaldırmaz gibi geliyor. kendileri getiriyorsa daha iyi. normalde getirme de 30-40 tl fiyat isterler. mobilyacımın (arsemo mobilya, karpuzlu2 sk. siteler) teli 0 532 715 89 21 adı serhat. sen cem abi'den (beni öyle tanır) aldım telefonunuzu. şu ölçüde onun ki gibi bir mobilya istiyorum dersin. hesaplı ve kaliteli yaptığınız için tavsiye etti dersin. hatta benimki hoşuna gittiyse o model de olabilir. alt kapaklı dolaba dış filtre konacak kapaklı yer o ölçüde olsun de. getirdiklerinde de hangi tarafa filtre koymak istersen arkasından kablo ve hortumların geçeceği deliği açmalarını unutma. ben içlerini üç raflı yaptırmıştım. filtre tarafındakini rafları çıkardım öyle kullanıyorum. ben bu şekilde yaptırdım ki ilerde televizyon sehpası niyetine de kullanmak mümkün olsun.

hayvanın yemesi güzel. diğerleri de mi hasta oldu. eğer öyle ise ve anlaşmalarında problem yoksa aynı akvaryuma koyabilirsin en azından moralleri yerinde olur. doksisiklin ilaç verme onu ayarlayamayacağın gibi ağır bir ilaçtır. veterinerin verdiği ilaca devam et. mantar işi bittiyse o ilacı kullanma daha. halsizliğe gelirsek bu hastalık bir anda geçmez. biraz sabredeceksin. vitamini sürekli verme fazlası da zarar. yem yemeye başladığına göre mineral yem alıp vitamini kesebilirsin.

Cem bey tesekkurler oncelikle...
Cizgilim yem yiyor...
Yemi suspansiyonda bekletiyorum oyle veriyorum zarari olur mu?
Kucuk res'i de yanina koydum isitici filtre var diye..Anlasiyolar zaten...
Buyuk res icin de isitici aldim.
Onlarda da belirti var..O yuzden erken mudahale etme istedim...
Kabarcik,alt kabukta pembelesme var..ilerlemesin diye..
Su isilarini nasil bi ayarda tutsam ?
Cizgilimi suya koymustum yem icin yaklasik 1saat

once hala suda geziyor arkadasiyla..
Kuru alan lambasi da yanik...surekli yanik dursa sorun olur mu?

Cok isinmis korktum...Lamba olunca havluyu kaldirdim gerek var mi?

lamba varken havluya gerek yok su üstünde durdukları yer kuru alan zaten orası ısındığına göre alabilirsin. yemin ilacı emmesi için bekletmelisin. bu şeklide mideye giren ilaç fazla olur.

dediğim gibi hayvanlar iyi anlaşıyor ve hepsi aynı hastalıktan muzdaripse birlikte olmaları mutlu eder. normalde hasta res için 30 derece uygun ama hepsini bir araya koyarsan ortak ısıda 28-29 arası yapabilirsin. biz 30 dereceyi sürekli suda duran hayvanlar için öneriyoruz. hayvanlar kuru alana çıkıyorsa lambanın ısı vermediği noktalardan üşümesin. senin bu cavramanı gördükçe keşke ankarada olsaydım diyorum. en azından araba ile sağa sola götürür, yardımcı olurdum. benim izmirdeki işler uzadı ekime doğru ancak döneceğim galiba.

Yine de yardimci oldunuz sagolun..
İlaci verirken vitamini de suta katsam cok mu olur?
Akvaryum kucuk ama olsun ucu birarada daha mutlu olur beraber kalsinlar fazla dipdibe olmaya aliskinlar ne de olsa :)
Lambayi acik biraktim fazla isiniyor disi ama bi sikinti olusturmaz degilmi acik dursa?

Akvaryum konusunda da 100-50-50 ebata 150 lira diyene yaptirayim diyorum.Ustune surgu cam kapak yapacak..8mm cam kalinligi..Kuru alan benden olsun dedi..Kus pazarinda bi yer..İyi heralde fiyati..Pazartesi teslim diyor..

Bi de bende kus var ustu kapali olsa olur degil mi akvaryum?

Kapluslari gorunce yanlarina gidesi geliyor iki kez suyun icine atladi da korkuyorum simdi :)

Bi sorun daha var:)
Akvaryumu dikdortgen olarak dusunun..Lambayi kisa kenara koyuyorum 28derece oluyor,uzun kenara tutturunca da 35 :D
Kayayi oynatsam dolanacak yer kalmiyor,cama dayasam cizgilim kacar hemencik:)
Napsam bilemedim

vitamini suya katma hatta ilaçtan en uzak saat diliminde verilmesi iyi olur. çünkü ilacın etkisini azaltıcı bir durum oluşabilir.

3 günde teslim de iyimiş. en azından bir hafta siliconun tam kurumasını beklese iyi olur. ben sırf bu iş için iki hafta beklemiştim. dış filtre için arka iki köşede bir parça boşluk bırakmalı. sürgü cama gerek yok ama sökülebilir şekildeyse yapsın. lambaları da takacaksın unutma. alt köşelerden kayıt atacak değil mi onu bilhassa tembih et. zaten kendisi de bilir.

uv olmadığı ve mesafesi uygun olduğu sürece lambanın açık kalmasında sorun yok. akvaryum içine düşmeyecek şekilde sabit olsun yeterli

akvaryumun üstünün kapalı olması iyi olmaz hayvanlar bunalabilir. kuşu o oda da kafeste tutup başka bir oda da salıverebilirsin. hayvanlar büyüdüğünde kuş akvaryuma düşerse sağ çıkma imkanı olmaz. hayvanlara gitmek değilde acaba banyo yapmak mı istiyor. mesela kanaryalar banyo yapar. muhabbetlerin bir kaçında görmüştüm bunu. normalde sevmezler.

Yok benim kus kapluslari gorunce heyecanlaniyor mutlu oluyor ondan eminim :)
Ayri odalarda takilirlar sorun degil
Lamba UV mi bilmiyorum emre beyin soyledigi gibi bauhausta sordum bunu verdiler..Mandalli tutturdum kenara..
Ben dis filtreyi ne sekilde takilir bilmiyorum okumam gerek konulardan..
Ayrica kayit ne amacla yapiliyor ogrenebilir miyim?
Silikon konusunda kendilerine guveneyim mu yoksa ben mi alayim?

Surgu cam olursa lamba nasil takilacak o ayri bir soru tabi...
Hos surgu cam dedikleri nasil bisey ben onu da bilmiyorum ya neyse :D

Muhabbetlerde banyoyu çok sever. Bence su içinde gidiyor meraktanda.

O ampul uv değil. Isıtma lambası. Ecolite soft 52 w olan değil mi? Beyaz mandallı lamba ile rahat çalışır. Mandallı lamba massive olansa sorun yok. Ama akvaryumu kurunca uv lambada gerekecek.

Dış filtre kurulumu için Cem in örnek filtre ile filtrelerde sabit konusu var. Gene kurulumda bizde takıldığınız yerlerde yardımcı oluruz.

Kayıt fazladan ince camlar yapıştırılarak birleşen yüzey alanını artırmaya, böylece dayanım ve ömrü artırmaya yarar.

Akvaryum silikonu kullanacaklardır. Ama gene sormalı.

Sürgü cam olayını ben tutmadım. Bu buhar camı olarakta geçen parça olmalı. Bu hayvanlar yüzeyden nefes alır. Üzeri açık ve görüş alanları ferah olmalı. Cam ile kapalı akvaryum stres sebebi olur.

mailto:/2wqyaz6.png
burada kaba taslak bir çizim yaptım. taban kısmına aynı cam kalınlığında 4-5 cm'lik enlerde ek camlar atılarak siliconlu desteğin yüzeyde artması sağlanır böylece sağlam tutar. aynı şekilde üst kenarlara akvaryumun büyüklüğüne göre atılır. ayrıca üste atılan kayıtların iki uzun cam arasına enlemesine gene akvaryumun durumuna göre 6-10 cm eni olan cam parça duruma göre ortadan bir tane veya iki kenara doğru iki tane olmak üzere atılır. buna da kuşak denir. bu kuşakta uzun camların esnemesini önler.

Daha net bir anlatım olmuş Cem. Kayıt kuşak konusunu özetleyen bir paragraf.

Evet anladim simdi cok teknik bi anlatim tesekkurler..
Simdi ben dedigim yere yaptirayim o zaman sizce de uygun heralde degilmi fiyati?

Cizgilim iyi masallah abileri gece suyun icinde gezdi kuru alana hic cikmadi uyumadi da:D
Sanirim lamba ilgisini cekti...
Yemleri ilaclayip oyle veriyorum zor yiyor neden bilmiyorum raffy yi cigneyemiyor..
Ben bu akvaryumun suyunu degiseyim mi bugun?

Emre bey dediginiz lambayi ve yine dediginiz ampulu aldim birebir..

UV lamba konusunda da yine sizden alayim olur mu marka model herseyi

mailto:/ofis-kirtasiye-malzemeleri/portatif-kiskacli-masa-lambasi-kitap-okuma-vb-88793293
UV ampulü takmak için yukarıdaki mandallı lamba gerekiyor. Neden elimdekinden bir tane daha alsam olmuyor dersen UVB ampulün dipi bauhaustan alınan lambanın çanağına takılıp yerine oturmuyor. Duyu dibe yakın yapmışlar. Bu sebeple yukarıdaki mandallı lamba gerekiyor. Bu mandallı lambada max 40 w ampule göre olduğu için ısıtma ampulünü buna takamazsın. Böylece ısınma sorununu çözdükten sonra UV ampulüde bu mandallı lamba ile çözebilriz. Şu an satışta olan tek ampul budur.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13212&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-190-kompakt-surungen-terraryum-lambasi-15-w

Daha önce bu tanıtımlarda bulunmuştum. Sanırım alttaki tam olarak uv lambaları açıklar.
mailto:/forum/Konu-jbl-reptil-jungle-uv190-15w.html
mailto:/forum/Konu-uvb-ampuller-exo-terra-jbl-namiba-ve-uygun-mandalli-lamba-tanitimi.html

Sagolun emre bey dediginizden alirim ben zaten...
UV lambay akvaryum yapilinca alsam nolur sorun olur mu?
İsitici lamba surekli yanik o konu tamam...
İsininca tehlike olusturur mu surekli acik kalsa?

Isıstma lambası gündüz sabit 10-12 saat yanar. Isınması normal, bende de aynı şekilde. Önemli olandan kaldıracağından fazla güçte ampul takmamak.

UV lamba en erken ne zaman alınırsa o kadar iyi tabiki. Hele şimdi hastayken ve bitkinken onunda faydası olur. Güneşlendirme yapamadığınız için tabiki şimdiden almak faydalı. Birde bu ampulde biterse Türkiye de uv lamba bulamayacağız. Son kalanlar bunlar. Reklam gibi oldu ama malesef sıkışacağız :)

Anliyorum ben edineyim o zaman acilen...
Zaten ampulu de dediginizden aldigima gore tehlike kalmaz insallah?

Ortam gayet ideal duruma gelir. Bu arada çizgili ve resler ayrılırsa ısı değerlerini konuşuruz. Şu an için hastalıkların bitiminde beraber yaşarken kuru alan ısısı 30 derece su ısısı 26 derece olsun. UVB lamba gündüz 18 cm mesafeden 5 saat yansın. Ayrıldıklarında değerleri düzeltiriz.

Not: Su ısısı ile kuru alan ısısı arasındaki fark 4 derece olsun. Bunu şu sebeple söylüyorum. Havalar bu sıralar çok sıcak ve gündüz su ısısı 30 lara kadar çıkıyor. O zaman kuru alan ısısınıda en azından 33 yapmalı. Kuru alan ısısı her ihtimalde daha sıcak olmalı.

Gerçi sistemler ayrılırsa bunlardan birer tane daha edinmek gerekecek.

İlk etapta sanirim beraber duracaklar...
Ayri akvaryum sonraya kalir gibi...
Zaten 3u anlasiyorlar o konu simdilik rahat...
Simdi ben 24saattir acik biraktigim bu isiticiyi ne zaman kapatmaliyim?
Hayvanlarin iyilestigini nasil kesin anlayabilirim ve ne kadar surer?
Cizgilim normalde hemen kuru alana cikiyordu ama isiticiyi aldigimdan beri hic cikmadi hep suda dolasiyor..
Belki isiticidandir diye ben koydum oraya denemek icin ama geri suya girdi...
İyiye gidisinin gostergesi heralde degil mi?

İsiticinin isigindan mi tedirgin oldu demek istedim
Ama kucuk res cikip iniyor o bi tedirginlik yasamadi isiktan

çizgililer normalde de fazla sıcakta yaşamadığı için belki bunalmış olabilir. gece de su içinde uyuyorsa geceleri lambayı yakmana gerek yok. hatta şimdiden kapayıp takip et suda uyuyorsa hiç yakma. dediğin belirtiler kaybolduğunda iyileşir.

hazır konu çizgiliden açılmışken bugün seferihisarın teos isminde antik bir limanı var. şimdi marinaya çevirdiler. oraya gittim. betondan bir su kanalı yapmışlar. yol giderlerinin suyu oraya akıyor. kanalizasyon değil ama atık su. bir kaç kişi oraya bakıyordu. gittim. baktım biri 12-14 cm diğeri 5-6 cm civarı iki tane çizgili kaplumbağa. su rezalet ve pislik içinde büyüğün kabuğu taşlaşmış plaka ayrım çizgileri gözükmüyor. buna rağmen sağlıklı gözüküyordu. eğilip baktığımda kafasını çevirip baktı. her ikisi de suyun içinde yanlarında da kurbağalar yüzüyor. yiyecek niyetine yosundan başka bir şeyleri yok. artık bii mi bırakmış hep o civarlarda mı yaşıyorlardı önceden bilemem. hayvanlara acıdım. daha var mıydı onlardan görmedim açıkçası hava akşamüstü karanlığında şöyle temiz bir dere bir şey olsa alıp götürürdüm ama yok öyle bir yer.

Ya evet dogada cok uzucu sartlarda yasiyolar.
Aslinda aliskinlarsa sorun yok fakat kimyasal atik falan dokmuyorlardir insallah:((
Keske elimizde olsa dunyadaki her hayvana iyi sartlar sunabilsek ;(
Ben bazen suclaniyorum dogada olsaydi diye,cunku koruma altinda bi tur ama cok baglandim ve onun hastaligina da sahit olunca hep gozumun onunde olsun istiyorum..
Biraksam nerde nasil yasayacak bilemem sonucta...

bu arada ışıktan rahatsız olmasının bir sebebi daha var bizim reslerin gözünde çizgi şeklindeki siyahlık ışığı yansıtarak rahat bakmalarını sağlar. çizgilide hatırladığım kadarıyla bu yok. bu yüzden ışığa reslerden daha duyarlı canlılardır.

semiha belli bir zamana kadar izole yaşadığı için her ne kadar büyük ve güçlü olursa olsun. doğal ortamda bocalayacaktır. çünkü küçüklüğünden itibaren bu eğitimi almadan yaşadı. kış uykusuna yatmadı. kaldı ki bunlar biraz daha sakin yaratılışlı. bizim resler öyle değil. kanları bozuk. gözüne kestirdiğine dalıyorlar. bıraktığında yaşayacağına dair garantide yok. senin yanında en azından yaşama ümidi var. yani garantisi.

Evet zaten bu da birakmamamda bir etken..
Ben antibiyotikte doz asimi yapmamak icin ne yapmaliyim ne yapmamaliyim?
Reslere agizlarini acip isirma girisimlerinden dolayi kenarlarina surebiliuorum..
Cizgiliye raffy p 2taneyi ikiye kirip ilaca suruyorum azicik kurumaya yakin veriyorum agzina surmeye ek olarak...
Daha fazla ilacli yem fazla mi olur?

Gunde 2kez bu uygulama..

Geri