Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Cizgilim hareketsiz:((

Fazla verme bence. Birde sanırım toparlamaya başladı. İlacı kesmek için değerlendirmek gerekir. Süre uzunluğu doz aşımının diğer sebebi.

Cem ayrıntıya iyi dikkat etmişsin. Gözler dediğin gibi. Çizgili yaşadığı ortam sebebiyle parlak ışığa alışık değil ve gözlerinde siyah çizgi yok. Ortam ısısı zaten reslerden düşük. Ben bu sebeple ısı değerlerini karma için ortalama verdim.

Kuru alana diledigi zaman cikiyor dilediginde de suya iniyor sikinti yok..
Artik yem de yiyor...
İlaci fazla kulanmak istemiyorum ama iyilesip iyilesmedigini anlayamazsam?
Vet. 1 hafta kullan dedi...
Bi de hastaligin iyilesme suresi kac gun ona gore kesilir ilac degil mi?

2gunde belirtiler gecti diye hemen kesmez ilac heralde?

Ha bu arada ben veterinerin dedigine ek olarak yemi de ilaclayip veriyorum acaba sikinti olur mu tedirginim

Cvp: Cizgilim hareketsiz:((

Kimse var mi???

Kapluslardaki bu enfeksiyon hava yoluyla bulasici midir?
Evde kusum da var ona bulasma ihtimali yoktur insallah??
Gec kaldim bu soruyu sormakta farkindayim :(

havadan bulaşmaz korkma zaten öyle bir şey olsa sen kuştan önce tehdit altında olurdun. ilaç normalde 10 gün yetişkinlerde 2 haftaya kadar gider. fazlası böbreklere zarar verir. bu süre sonunda iyileşme gözlenmezse bir kaç gün kesilmeli ve tekrar devam edilmelidir. bu süre zarfını geçmediysen hayvan iyileştikten sonra yani hiçbir belirti olmadığında iki gün daha verebilirsin. çünkü dışta iyileşmiş olsa da ciğerde arıza tam bitmemiş olabilir. bu da bir süre sonra tekrar nüksetmesine neden olur.

sadece yeme damlattığını versen yeterli. yalnız dediğim son ikiyi, günde tek damla olarak yeme damlat.

İcim ferahladi cem bey tesekkurler :)
Hemen sordum cunku kus serbest dolasiyor evin icinde...
Ben sularini kac gunde degistirmeliyim?
Sig birakiyorum cabuk kirleniyor..
Her ne kadar ic filtre de olsa...

İlaca carsamba basladim ...
Daha 1 hafta olmadi...
Bundan sonra agiz kenarina surmeyeyim o zaman yeme damlatayim...
Gerci ben iyice suruba buluyorum yemi emsin diye ama ...
2-3 raffy p yi...

sabah bir yeme bir damla akşam aynı şekilde bir damla. suyu kirlendiğinde temizlemelisin. ellerini iyi yıkamayı unutma. kuşu o odaya sokma suya girmesin.

su ısısının aynı olmasına dikkat et.

İsi sabit...
Cizgili ve kucuk res akvaryumda 29derece...
Buyuk resinki ise 30derece...

Suya girerse sadece o zaman bulasir degil mi?
Odaya hic girmesin derken bunu onlemek amacli mi soylediniz???

bu enfeksiyonu yapan mikrop çok kısa bir süre suda yaşar. suya düşmesi su yutması ve gözüne değmesi sonucu bir ihtimal bulaşmasına neden olabilir. bu olasılık azdır ama önlem almakta fayda var.

Anladim yani benim yanimda odaya girip cikmasi bi tehlike yaratmamistir o zaman degil mi kus icin...
İyice korktum cunku :SS
Filtreden sicrayan bi damla akvaryum suyu gelmemistir insallah kusun uzerine...
Tirstimmm :/

Ben iyisi mi gidip sirke kaynatayim evde gezdireyim :(

tütsüye sirkeye gerek yok. akvaryum içinde yaptığın işlere dikkat et yeter. salmonella riski daha fazla. ki onun bile bulaşma ihtimali çok az.

bu konuda açıklama var.
mailto:/forum/Konu-salmonella-bakterisi.html

Salmonelladan bildiğim kadarıyla kuşa bir zarar gelmez ama taşıyıcı olması gene ev halkı için risk olur.

Ben kus icin daha cok panikledim acilcasi...
Sonucta bizim bagisiklik sistemimiz onunkinden guclu..
Ve dikkat ederiz...
Ama o bilemez gozden kacan bisey olursa diye endiselendim...
Eger ona bi risk olusturmuyorsa sorun yok..
Ben iyice bir arastirayim netten bunu..

Ben kaplumbağalar gibi bunlarıda taşıyıcı biliyordum. Ne olur ne olmaz yanlış bilgi vermemek için şimdi bende baktım. Kuşlarda da olumsuz etkisi var. Sen gene hayvanı uzak tut.

salmonella bildiğim kadarıyla sadece sürüngenlerde zarar vermiyor. sindirim sistemlerinde olumlu bir etkisi var.

Cizgili kaplusun bugun 1 hafta oldu ilaca baslayali...
Vet 1 hafta kullan dedi ama bakiyorum da su kabarciklari devam ediyor sanki...
Dun elime alip dinledim cok nadir sanki burnunda hirilti var gibi geldi eger reslerin cikarttigi seslerden o da cikartiyorsa o baska tabi...
Cunku tislama degil ama ice dogru hareket ederken cikiyor..
İnsallah hirilti degildir..
Simdi tedaviyi 10 gune mi cikartsam?
Kaplus 8,5cm...
Vet.e sormadan dogru mu bunu yapmam?
İlac alfoxil forte...
Yemine surup veriyorum...

Geri