Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Cizgilim hareketsiz:((

Cvp: Cizgilim hareketsiz:((

o ilaç ağır bir ilaçtır. iki gün bekle derim. biraz böbrekler dinlensin. bu iki gün içindeki belirtileri de bir yere not et. sonra burada yazarsın.

Telefon ile veterinere durum bilgiside vermekte fayda var. Görüşünü almalı.

Anladim yarin arayayim olmadi yanina gideyim fakulteye yakin oturuyorum zaten...
Kaplus su yuzeyinde cenesinin altini sisirip infiriyor da bu hareketi su icinde de yapmasi normal midir?
Agzini cok hafif acip kapiyor hareket esnasinda...
Acaba bana mi oyle geldi diye inceledim belli belirsiz yapiyor...
Kucuk res de ayni sekilde :S

evet o hareketi suda da yapıyor sorun değil. o hareketle oradaki kılcal damarlar sayesinde vücut ısısını dengeliyor.

O zaman anladigim kadariyla kuru alanda agzini acip kapamasi olumsuz bisey heralde degil mi?
Ara ara kabarcik cikariyorlar ozellikle de ani harekette...
İyilesselerdi hayirlisiyla;(

Kuru alanda azını açıp kapaması akciğer enfeksiyonu belirtisi olabilir Semiha hanım

Konuyu detaylı okudum da çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar.

Bu arada sizi de tebrik etmek istiyorum gerçekten dört dönüyorsunuz kaplumbağalar için.

Dediğim gibi normalde kaplumbağaların kuru alanda azını açıp kapamaları akciğer enfeksiyonu başlangıç belirtilerinden biri olabiliyor.

Kuru alanda nadiren yaparlar. Oda esneme gibidir. Hayvanın nefes darlığından mı keyfenmi yaptığını zaten anlarsınız.

Hastayken kuru alanda bi kac kez sahit olmustum ama simdi yapmiyor cok sukur ...
İlaci kestim simdi ara verdim..
Belirtilere gore tekrar veterinere danisip kulanirim olmazsa.

bumble bee' Alıntı:
Kuru alanda azını açıp kapaması akciğer enfeksiyonu belirtisi olabilir Semiha hanım

Konuyu detaylı okudum da çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar.

Bu arada sizi de tebrik etmek istiyorum gerçekten dört dönüyorsunuz kaplumbağalar için.

Dediğim gibi normalde kaplumbağaların kuru alanda azını açıp kapamaları akciğer enfeksiyonu başlangıç belirtilerinden biri olabiliyor.

Cok tesekkur ederim:)
Evet yapmisti,ben de korktum suda da yapmasini gorunce ama sadece bilgi eksikligindenmis :D

Evde hayvan beslemek konusunda ya iyi bakilmali ya da hic alinmamali gorusundeyim....
Bu yuzden cok onem veriyorum...
Zaten sehir disindan getirttim sirf iyi bakilsinlar diye
Tamamen Allah rizasi icin yani,gidip almis degilim

Cvp: RE: Cizgilim hareketsiz:((

SfBayyurt' Alıntı:
O zaman anladigim kadariyla kuru alanda agzini acip kapamasi olumsuz bisey heralde degil mi?
Ara ara kabarcik cikariyorlar ozellikle de ani harekette...
İyilesselerdi hayirlisiyla;(

ani hareketler korkma ve ürkme durumlarında yaptıkları hareket, o anda hava kabarcığı daha doğrusu hava verirler. kuru alanda ağız açıp kapama sürekli ise akciğer enfeksiyonu; yarım dakikadan az ise çene esnetme ve gerinmedir.

Aniden basini geri cekince kabarciklar birakmasi normal demekki...
Cizgilimi takip ediyorum masallah yem yiyor, suda geziniyor hatta kuru alana hic cikmiyor:D
Kabarcik konusu da halloldu ...
Elime alip ses dinledim arada burnunda sivi varmis gibi bi ses geldi gecti dun...
Bir daha dinleyeyim bugun bakalim...
Basini aniden geri cektigi icin mi cikti acaba o ses diyorum ?

Başını aniden çekince kabarcık değil ama ses çıkması normaldir.

Cizgiliyi surekli takip ediyorum ama su an sadece bazi zamanlar burnundan ve agzindan baloncuk cikmasi mevcut...
Kuru alana cikmiyor pek..Cikma sebebi kabuk ve deri degisiminden olabilir
Gozlerken kuyrugunu arka tirnaklariyla kasidigini farkettim...
Surekli bunu yapiyordu kuyruk deriyi atiyor heralde...

Suda ani bi harekette baloncuk cikartmalari nirmal midir?
Ayni akvaryumdaki kucuk res de yapiyor cunku ani...
Yem yerken de baloncuk ciktigi oluyor ani kafa hareketiyle saniyorum...
Bi fikri olan?

Fikir konusunda Emre abi ve Cem abi yardimci olurlar ama sunu belirteyim ani bir sekilde kafasini suya sokup cikartma durumlarinda bnimkilerde de oluyor baloncuk ve bunu normal olarak karsiliyorum normal zamanlarda olmuyor cunku

Ani dönüş ve hareketlerde baloncuk çıkarması normal. Ciğerdeki havadan kasılma ile çıkıyor. Normal bir durum. Normal yüzüştede hava bırakabilirler. Miktar ayarlaması yaparlar.

Bu konunun disinda yem yemesi gayet iyi..
Hatta eskiden her yemi yemezdi bile..
Simdi yemin pesinden kosuyor masallah
Kuru alana cikip iniyor bu ara cunku deri degisimi yapiyor belli..
Bacaklarinin dibinde sarkan deriler var..

bu tip balon çıkarmalar genelde beklemediği herhangi bir durumdan dolayı korku, panik sebebiyle verdikleri hızlı tepki sonucu meydana geliyor.

kuyruk meselesi ya senin dediğin gibi deri atmaya bağlı veya anüste uyguladığın tedavi sonucu iyileşmeye bağlı bir kaşıntı olabilir.

Geri