Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

cok hareketliler

Kapluslarim57

Altın 3 Üye
merhaba arkadaslar!!!
yükledigim videoyu izleyip bana yorum yapmanizi istiyorum bu sekilde olmalari normalmi beni gördükleri zaman sanki akvaryumdan cikacaklarmis gibi delicesine cirpiniyorlar bazen su bile sicriyor yüzüme :) ve son zamanlar bu davranislari artti sanki hircinlastilar ,sürekli yemek istiyorlar acaba doymuyorlarmida böyle yapiyorlar diye düsünüyorum gecende az daha yemle birlikte parmagimida yiyordu :D elden yemeye bayiliyorlar hem ozaman hangisi nekadar yedi biliyorum , birden cok büyüdüler kabuk renkleride degisti ayri ayri konu acmaktansa hepsini bir araya toplamayi istedim videoda zaten kabuk renklerinin acildigida görünüyor ..... yorumlarinizi bekliyorum (bu arada hasta olan minik kaplusum daha düzelmedi :( pekte ümidim kalmadi artik )

mailto:/7240ag.jpg

videoyu yükleyemedim bir saate doldu ama hata verdi yardimci olurmusunuz

Cvp: cok hareketliler

Meryem hasta olan bir kaplumbağan vardı sanırım onun durumu ne oldu?

Video konusunda da videoyu çektikten sonra Movie Maker'a at. Eğer yoksa internetten yükle "Windows Live Movie Maker" diye aratarak. Daha sonra Filmini programa sürükle ve sağ üst köşede filmi kaydet buttonuna tıkla. Oradaki seçeneklerden Youtube standartlarını seç okey de. Daha sonra youtube gir yükle. Muhtemelen boyutu yüksek olduğu için videonu yüklemiyordur.

Ali tsk ederim cok ugrastim gece birtürlü olmafi bugün tekrar denicem

Evet hasta bir kalpumbagam var hala düzelmedi :( yarin tekrar veterinere götürcem ne yapacagimi bilmiyorum yemesi düzeldi diye sevinirken agzindan tekrar yapiskan bir aivi cikartmaya basladi antibiotiki agiz cevresini sürüp bekliyorum inat ediyor acmiyor agzini belki baska bir ilac verir bakalim

hala videoyla ugrasiyorum :S daha önce birsey icin bukadar ugrasmamistim :D nekadar beceriksiizim allahim ya =))))

58. Saniyeye kadar yüzümde gülümseme vardı sonra bozuldu.

Umarım kısa süre içerisinde düzelir

Tesekkür ederim bende cok istiyorum düzelmesini ..
Peki diyerleri nasil sence davranislari ve kabuk renkleri normalmi ?

Bence hareketli olmaları sağlıklı olduklarını gösterir. Çoğu kişi durgunluktan, iştahsızlıktan, sürekli uyumaktan ve çıkarttığı hırıltılardan şikayetçi. Seninkiler maşallah çok hızlılar benimkilerde öyle :) Benim kaplumbağaların da videosunu izlediyseniz eğer kabuk renkleri birbirinden farklı. Birisi fıstık yeşiline çalıyo ötekisi koyu yeşil. Veterinere bunu da sormuştum ben o kaplumbağadan kaplumbağaya değişir dedi. Buradaki modların görüşü nedir bilmiyorum

Aslinda hareketli olmalari istahli olmalari tabiki iyi ama bununda vardir bir sINIRI parmagimi uzatmaya korkuyorum artik birtanesi diyerine göre daha sakin elimle yedirebiliyorum en büyük olani hayretler icerisinde hergün izliyorum okadar cabuk ve sanirim haddinden fazla büyüduki bu sekil devam ederse akvaryumdan disariya cikacak bugün biraz izledim suyun isisini ölcen derecenin üzerine tutunmus cirpiniyo cikmak istiyor :D zaten beni gördüklerinde deliye dönüyorlar sanirim artik iyice alistik ;) kabuk rengine gelince kirecten süphelendim ama elime birsey gelmiyor musluk suyu kullaniyorum birdahaki komple bosalttigimda hazir su alicam birde mango kökü yüzünden su birgün zertemiz kaliyor sonra sarariyor :( neyse cok uzattim baya biriktirmisim

Ben yemi verirken direk ağzının ucuna götürmüyorum. Uzanabileceği kısmın biraz daha yukarısında tutuyorum bu sayede biraz sporda yapmış oluyorlar. Birazda av yeteneklerini geliştirmek için yemi kaçırıyorum onlardan :D

Kireçlenme bana yok gibi geldi ama daha önce kireçlenmeyle karşılaşmadığım için de bilemeyeceğim

Yem konusunda nasil olsa anlasiyoruz keratalarla neyse diyer arkadaslarda ins yorum yaparlar bekleyelim bakalim belki gelisimden dolayida olabilir diye düsünüyorum cünkü birden olsu bu degisiiklikler

meryem o çırpınarak çıkma istekleri tamamen yem istekleriyle alakalı. gözleri dönüyor. seni görüncede yem verecek güdüsüyle böyle neticeler meydana geliyor. bunun bir göstergesi de seni kabul etmeleri. çekingen değiller artık.

resimdeki hayvanın büyüdüğü siyah çizgilerin aralanması ve üst kabuğundaki plakaların aralanması ve matlaşmasıyla belli oluyor. mango kökü bu zaman için şart. o sararma doğal. ara ara değişimle bir zaman sonra azalmaya başlar. tabi 30 dakiaka bir tencere de kaynatırsan daha çabuk gider. mango suyun pH dengesini de düzene sokar.

hasta olanın ağzından çıkardığı sıvı ciğerlerinin temizlendiğine işaret. antibiyotiğe devam yalnız iki hafta olunca bir kaç gün kes böbreklere zarar vermesin. gerçi derecesi ne bilmiyorum onu veterinere sorarsın. arada vitaminde damlat. iştahını açsın. bir yem yese işin yarısını başarmış olacaksın. geçmiş olsun.

Yani suan icin bir sorunlari yok ohh rahtladim vallahi kafama takiyordum renkleri neden böyke degisti diye

Nezaman yanlarindan gecsem o hareketi yapiyorlar günesleniyor olsalar bile cup suya :) ama bakiyorlarki birsey yok dahada fazla cirpiniyorlar baliklar icin doyduklarini anlamazlar demislerdi bana sanirim bunlarda öyle herzaman yem atsan yiyecekler

Ufakliga antibiotik devam ediyorum bir hafta sonra tekrar gel demisti veteriner bakalim ne diyecek pek ümidim yokya allah bilir ins iyi olacak yem yiyor diskidada sorun yok tek sorun yüzemiyor :(

aliyildirim' Alıntı:
Bence hareketli olmaları sağlıklı olduklarını gösterir. Çoğu kişi durgunluktan, iştahsızlıktan, sürekli uyumaktan ve çıkarttığı hırıltılardan şikayetçi. Seninkiler maşallah çok hızlılar benimkilerde öyle :) Benim kaplumbağaların da videosunu izlediyseniz eğer kabuk renkleri birbirinden farklı. Birisi fıstık yeşiline çalıyo ötekisi koyu yeşil. Veterinere bunu da sormuştum ben o kaplumbağadan kaplumbağaya değişir dedi. Buradaki modların görüşü nedir bilmiyorum

Ali nasıl bizde ten renkleri farklı, diğer hayvanlarında renk tonu ve desenleri farklı kaplumbağalarda öyle. Hem deri rengi hemde kabuk rengi birbirinden farklı olabilr. Kabuk ve deri desenleride aynı şekilde.

Kapluslarim57' Alıntı:
Aslinda hareketli olmalari istahli olmalari tabiki iyi ama bununda vardir bir sINIRI parmagimi uzatmaya korkuyorum artik birtanesi diyerine göre daha sakin elimle yedirebiliyorum en büyük olani hayretler icerisinde hergün izliyorum okadar cabuk ve sanirim haddinden fazla büyüduki bu sekil devam ederse akvaryumdan disariya cikacak bugün biraz izledim suyun isisini ölcen derecenin üzerine tutunmus cirpiniyo cikmak istiyor :D zaten beni gördüklerinde deliye dönüyorlar sanirim artik iyice alistik ;) kabuk rengine gelince kirecten süphelendim ama elime birsey gelmiyor musluk suyu kullaniyorum birdahaki komple bosalttigimda hazir su alicam birde mango kökü yüzünden su birgün zertemiz kaliyor sonra sarariyor :( neyse cok uzattim baya biriktirmisim

Eski plakalar artık canlılığını iyice kaybetmiş. Kireçten ziyade bu durumü gözlemledim. Hayvanların kabukları büyüdükçe renk değişimine uğrar. Genelde yavru iken yeşil büyüyünce kahverengi renkler hakimdir. Tabi bu zamanla geçiş ile gerçekleşir.
Hareketli olmaları çok normal ve iyi bir durum.

Kapluslarim57' Alıntı:
Yani suan icin bir sorunlari yok ohh rahtladim vallahi kafama takiyordum renkleri neden böyke degisti diye

Nezaman yanlarindan gecsem o hareketi yapiyorlar günesleniyor olsalar bile cup suya :) ama bakiyorlarki birsey yok dahada fazla cirpiniyorlar baliklar icin doyduklarini anlamazlar demislerdi bana sanirim bunlarda öyle herzaman yem atsan yiyecekler

Ufakliga antibiotik devam ediyorum bir hafta sonra tekrar gel demisti veteriner bakalim ne diyecek pek ümidim yokya allah bilir ins iyi olacak yem yiyor diskidada sorun yok tek sorun yüzemiyor :(

Balıklar patlayana kadar yer. Kaplumbağalarda gereğinden fazla yer. Kış uykusuna yatan hayvanlar olduğu için depolama eğilimindeler. Sürüngen özelliklerinden biride yüksek miktar tüketip daha uzun süre yememek. Bu özellikleri sebebi ile ayarlamalar zor ve problemli olacağı için belli bir miktarda kısıtlı tututyoruz.

Ufaklığın tedavisinin uzamasına üzüldüm. Antibiyotikli suda tedavi şekli aslında daha etkili olurdu. Özellikle ağzını açmayan hayvanda ilaç vermen işe yaramamış gibi. Bence veterinere hemen danış.

Emre yorumun icin cok tsk ederim sizler her konuda daha cok bilgili oldugunz icin sabirsizlia bekledim yazmanizi iyi olmalarina cok sevindim rahaatladim simdi daha 2 ay olmadi onlari alali birden cok büyüduler ben saniyordumki belirli bir süre daha öyle minik yesil kalirlar :D demekki keyifleri bakimlari yerindeki birden büyüdüler ne mutlu bana keske herkez su plastik kutulardan cikartsalar gecenlerde Youtubede birkac video izledim resmen eziyet ediyorlar ya yazik günah can tasiyor demiyorlar ben hasta olani günde iki kez elime aliyorum ilac icin resmen kalp atisini hissediyorum icim tuhaf oluyor

Bu sıralar aktiviteler artınca daha seyrek yorum yazıyorum ama hastalık, anlık sorunlar gibi konuları dikkate alıyorum.

Ekipmanları tam ve uygun su hacmi ile nasıl doğru oranda ve hızda büyüdüklerini görüyorsun Meryem. Her şeyi tam 10 lt, 50 lt, 100 lt akvaryumlarda dahi büyüme ve huzur aynı değildir. Baktığın yer onlar için çok güzel.

Senin onun kalp atışını hissetmen yaşayan bir hayvana olan saygı ve sevginden kaynaklı. Onun bir can taşıdığını düşünmeyenler bunu hissedemeyenler fanustan çıkarmaz. Kendilerini ufacık bir hücrede yaşayan bir hükümlü yerine koyabilseler hayvanların neler çektiğini anlarlar.

Ben iki gün ilaçlama nedeniyli zorunlu olarak fanussa koydum o kadar mutsuz geldiler ki bana ısıtıcılarını da koyunca iyice yer azaldı ama hasta olmalarını göze alamadım şimdi geçirdim akvaryuma kendilerini kaybettiler bi sağa bir sola yüzüyorlar çok mutlu görünüyorlar şimdi fanustayken onlar bu hayvanları nasıl büyütüyorlar bunun içinde dedim gerçekten vicdan sahibi insanlar hyvan beslemeli.

Gercekten cok sasirtici EMRE benden önce bakanlar kabuklarini gecmeYecek sekilde su koymuslar ve dokuz ay boyunca bu sekilde beslemisler ve esimede cok biliyorlarmis gibi bukadar su yeterli günlük iste birkasik yem verseniz yeterli demis cok kiziyorum ya böyle insanlara yazik günah yani ben onlari aldigima ve suanda buhale gelmelerine cok mutluyum insallah daha uzun süre benimle yasarlar birde ufakligimiz iyi olupta oda onlar gibi büyüse daha ne isterim birde bugün ilacini verirken baktim yine agzini acmiyor biraz yemine damlattim öyle yedi ve dikkatimi ceken alt e üst kabuklarin yumusak olmasi hele üst cok esnekti büküldu bu normali ?

Duygu öyle insanlar varki oyuncak gibi oynuyorlar kaplumbagalarla bilmiyorlarki col hassas hayvanlar ay dün birtane video izledim fanustan cikmaya calisiyor sonunda basarip masanin üzerine düsüyor adam cekime devam ediyor yanindakilerede anlatiyor ne yaptigini masanin üzerinden nerdeyse 1 metreden fazla yüksekligi yere düsüyor adam kipirdamiyor ya öyle cekim yapiyor akil yokki bu insanlarda ahhh kendi cani yansa nasil yardim ister allahim böyle insanlarin eline düsürmesin

Kabuk yumuşaması hiç iyi değil Meryem. Sende uvb lamba vardı sanırım. Onu bu hayvanın bulunduğu kuru alana koy. 6 saat sabit yansın. Ayrıca kabuğa devit 3 sürüp her gün 15 dk kuru bir kapta ısıtma lambası altında beklet. Senin orada devit 3 bulman zordur sanırım. Mürekkep balığı kemiği gerekecek. Bu normal durumda toz haline getirilip yem ile verilir ama seninki yemiyor. Hayvanı ısısı uygun küçük bir kaba alıp tozdan dök. Az olmasın. Bunu alabildiği kadar sudan alsın. Hatta yem yemiyorya stick yemleri toz haline gtirip aynı suya dök. İçerken besin almış olur. Tabi normalden fazla uygulayacağın için biraz masraflı olacak. Kaplumbağa vitaminin varsa hayvanı eline alıp ağzına sık açmıyorsa kafasını yukarı tutup içeri çektğinde oraya dök. Ağzının kenarlarından içeri sızar.

Aslında pet shopların hayvan bilimci gibi bu hayvanları satarken şu yeter burada uygun şartlarda yaşarlar gibi aşırı hatalı ve çıkarcı yönlendirmeleri insanları yanıltıyor. Ancak aklı selim insanlar genede bunda bir terslik var demeli ve araştırmalı. Hadi bunu da geçtim, buraya gelip konuyu öğrenip hala bir sonuca gitmeyenler varya işte vicdan konusunu burada ben hemen devreye sokarım.

1 haftadir sadece isitici lamba yaktim onun icin ve suyun sogumamasi icin elimden geleni yaptim demekki yeterisiz olmus yem yiyor ama dedigim gibi ilaci ilkden aliyordu son zaman hic acmiyor suya koyunca aciyor o arada su iciyorsa ilactanda aliyordur devit3 icin eczaneyi bir sorarim mürekkep baligi kemiginidemi eczaneden alicam
Eger ben bunlari aldiysam saglikli birsekilde beslemek büyütmek istiyorsam herseyine katlanip göze almaliyim masraf ister istemez oluyor zaten o sorun degil

Geri