Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

çok mu küçük

panpon

Altın 2 Üye
Katılım
7 Eyl 2009
Mesajlar
281
mailto:/img200/4237/akvaryumum.png

akvaryumun boyutlarını görüyorsunuz sizce çok mu küçük tabi eninde sonunda büyüyecekler.O zaman yenisini almayı düşünüyorum.Sizce o zamana kadar idere eder mi?2 kafadar var...!!

:(:(:(:(:(
 
Bu boyutlar malesef onlara küçük..Hiç bir akvaryum onların doğal ortamındaki kadar büyük olamaz ama siz elinizden geldiğince büyük bir akvaryumda bakmaya çalışın:)
 
en kısa zamanda büyük akvaryum almaya özen göstericeğim :')
 
birde benim akvaryumuma ısıtıcı ve flitre sokabiliyorum ölüm fanusu kadar kötü değil değil mi :(
 
Tabii ki ondan kesnlikle daha iyi :) Sıcak,temiz,sağlıklı ama biraz küçük bir alanda yasıyor senin kaplumbagan..ölüm fanusunda ise soğuk, çok çabu kirlenen, sağlıksız ve çok küçük bir yerde yaşamaya çalışıyor.
 
biz flitreyi komşumuzdan almıştık boşverin dedi bizimkini alın dedi onların çünkü balıkları ölmüştü bize verdi ve ben onları kaplumbağam için kullanmaya çalışmıştım ama sonra balık aldık.Balıklar geldikten sonra balıklarıma taktım ve yeni flitre almak istiyorum ne kadardır ?? :( birde kışın sonundada yeni akvaryum almayı düşünüyorum :)
 
Akvaryumunuza uygun filtre 15-25 tl arası değişebilir:) Biraz araştırırsanız en uygun olanı bulabilirsiniz:)
 
bakın ileride büyüdükleri zaman yeni akvaryum almak zorunda kalıcaksınız bence şimdiden büyük alın ileride masrafa girmeyin derim size.
 
Uzun süre kullanabilmek için bir akvaryum almak isterseniz en az 100x40x40 gibi ölçülere sahip bir akvaryum alın derim. Bundan daha ufakları en geç 1-1,5 sene içinde yeniden büyütmeniz gerekecektir.
 
Bencede en az 100*40*40 boyutlarında olmalı.Yoksa bu boyuta gelene kadar 2-3 akvaryum değiştirirsiniz.Tek seferde büyüğünü alın derim.Öbür türlü paranızı ziyan etmiş olursunuz.
 
tamam o zaman 100*40*40 almayı düşünüyorum deyim o zaman peki en geç ne zaman almam gerekir bu yeni akvaryumu :D
 
Şu an kullandığınız akvaryum sizi 1 -1.5 sene daha idare edebilir ama daha sonra büyütmenz gerekir:)
 
ben hemen büyütmeyi düşünüyorum flitre alıyım okullar açılsın öyle bir bakıyım 1-1.5 sene içerisinde saten kesin büyütürüm
 
100*40*40 boyutunda almayı düşünüyorum fakat bir düzen yapmak için proje yapıcam boyutları büyüyünce değiştirmeyi düşünüyorum bu boyut 2-3 yada 3-4 sene dayanır mı ??
siz söyleyin ben büyük boyda alabilirim farketmez :D
 
100x40x40 iki kaplumbağa için 1-2 sene rahat yeterli gelir ancak daha sonra yine büyütmek gerekebilir tabi birazda kaplumbağalarınızın büyüme hızına da bağlı. Daha büyük yaptırma imkanınız varsa iyi olur tabi ki. 125x50x40 gibi, önemli olan akvaryumun uzunluğu kadar eninin de yeterince geniş olması.
 
125x50x40 olsun o zaman büyüme hızları çok hızlı çünkü Karadutu almam çok uzun süre sürmedi ama hemen kilo almaya başladı bile Bici'de de öyle olmuştu :D boylarıda büyüdü gibi
 
Daha da büyük olabilir tabi ama ölçüler büyüdükçe masraf da gereken ekipmanların kapasiteleri de kvaryumla uğraşmanız gereken zaman da artıyor. 100x40x40 da olsa yine bir kaç yıl idare edecektir tabi ama imkanınız el verdiğince büyük olmasında yarar var.
 
Geri
Üst