Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

D vitamini ni nerden bulabilirim

erkyha

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar merhaba sabah 3 4 cm civarı bi kara kaplumbagası buldum baya ıslanmıştı bende eve aldım kabuk gelişimi için nasıl d vitamini işini çözebilirim evde balkon yok cıkarabilecegim bide getirdiğimden beri kafasını dısarı çıkarmadı yardımcı olursanız sevinirim

Hayvana marul, kıvırcık yapraklarını yıkayıp suyunu fazla sallamadan o şekilde önüne koyun. Bunlar kalsiyum içeriyor.

Bu hayvanlar utangaç olur. Mümkün olduğunca uzak durun bir süre. Başka sebze ve meyvelerde deneyebilirsiniz. Yalnız maydonoz, roka, tere ve reyhan vermeyin.

Elmanın çekirdeklerini çıkarıp verin. Muz olur.

Şu an suyu bitkilerden alır. Yazın sıcak zamanda çay tabağı yada o ayarda birşeyle yanına su koyun.

İçine gireceği bir yuva iyi olur. İçine kuru çim yumakları doldurun.

Bırakırsanız civarında ot yeşillik olan bir yere bırakın. Kedi köpeğin olmadığı bir yere. Orman mera tarzı bir yere.

Deep fix reptivit vitamin damla alın. Haftada bir 1 damla ağzına yada yediği yeşilliğe damlatın.

Hayvana marul, kıvırcık yapraklarını yıkayıp suyunu fazla sallamadan o şekilde önüne koyun. Bunlar kalsiyum içeriyor.

Bu hayvanlar utangaç olur. Mümkün olduğunca uzak durun bir süre. Başka sebze ve meyvelerde deneyebilirsiniz. Yalnız maydonoz, roka, tere ve reyhan vermeyin.

Elmanın çekirdeklerini çıkarıp verin. Muz olur.

Şu an suyu bitkilerden alır. Yazın sıcak zamanda çay tabağı yada o ayarda birşeyle yanına su koyun.

İçine gireceği bir yuva iyi olur. İçine kuru çim yumakları doldurun.

Bırakırsanız civarında ot yeşillik olan bir yere bırakın. Kedi köpeğin olmadığı bir yere. Orman mera tarzı bir yere.

Deep fix reptivit vitamin damla alın. Haftada bir 1 damla ağzına yada yediği yeşilliğe damlatın.
Altına bitki topragı alıp koydum sıkıntı olurmu bundan

İdareten küçük bir saklama kabına koydum eğer bu topraktan zarar gelmezse 30 litrelik büyük bi saklama kabına alıcam

1000026563.jpg

İki gözüde bu şekilde belki yeni cıkmıştır yumurtadan ondan böyledir bilmiyorum ama bir şey de yemiyor

Gözlerine gentagut ilaca devam edin. 2 damla girecek kadar emin olana kadar her damla arası süreyi uzatarak sabah akşam damlatın.

Toprak şimdilik dursun gözüne bulaşmasın. Büyük bir mukavva kutuya koyun.

Sıcak bir odada dursun.

Küçük mukavva kutu olur ahşaptan kutu yapabilirsiniz. Laminant parkeden silikon ile kesip yapıştırabilirsiniz yalnız koku gidene kadar kullanmayın.

Ağzına vitamin damlayı bu hafta her gün 1 damla damlatın. İlacı da sabah akşam 2 damla.

Marul kıvırcık elma dilimi koyun. Kokusu cezbederse yiyebilir.

Lamba iyi olur aslında yalnız ilk yarım saatlik ölçümde 30 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın. Bakın eğer altına gelip durursa 24 saat yansın.

O silindir kartonu da yakınına koyun hayvan sıcaktan bunalırsa içine girer. Lambanın verdiği ısıdan da faydalanmış olur.

Kulak pamuğunu ıslatıp yüzünü silip temizleyin. Burnu da tıkanmış gibi.

Hareketleri çok çok az belki ıslandıgı için üşütmüştür bilmiyorum ama durumu iyiye gitmiyor gibi yarın gentagut u temin edicem umarım hayata tutunabilir

bir şey eklemelimiyim

Ekli dosyalar

• 1000026682.jpg
    1000026682.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 1
Hayır bu şekilde dursun. Islak marul kıvırcık koyun. Su ihtiyacı olursa bir iki ısırık alabilir.

Geri