Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Deep fix reptivit hakkinda

Selma.a

Bronz 5 Üye
Merhabalar sizin öneriniz üzerine vitamin aldım bugün verdim yemine damlattim yemedi suyuna damlattim 2 damla da ağzına damlattim şimdi ağzını açıp kapatıyor vitamin öncesi yoktu normal mi

Beyaz bir şeyler çıkardi kustu mu acaba

Ekli dosyalar

• 20250722_192955.jpg
    20250722_192955.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 6
Ve sanırım bayiliyor ben öldü zannettim halen suda bekletmekteyim arada bir kafasını kaldırıp biraz dolasiyor

Normalde kapağı açık duruyor ama bugün kapadim

Ekli dosyalar

• 20250722_205557.jpg
    20250722_205557.jpg
    735.6 KB · Görüntüleme: 11
Sabah ilk yemine damlatıp verin en aç hali o zamandır.

Ağzına damlatmada hayvanı 45 derece açıyla tutup damlatacaksınız. Dik tutup damlattıysanız ciğerlerine kaçmış olabilir.

Beyazlık kusma yada vitamin ciğerlerine kaçtıysa tepki olarak öksürme yoluyla iltihabı atmış olabilir.

İlaç önermiş miydim?

Su ısıtıcı, filtre hariç akvaryumdaki herşeyi çıkarın.

Filtreyi önce tabana oturtup motor üstünü geçecek kadar su koyun. Yine yüksek kalırsa filtreyi yatay konumlandırın. Su yarıyı geçkin olsun ama çok yüksek değil.

Sağdaki dekorun dışarıda bir resmini çekip atabilir misiniz. Nasıl birşey göreyim.

Kuru alan yok mu?

Kapağı kaldırın. Akvaryum hava alsın. Nem ciğerlerine iyi gelmez. Hayvan ferahlasın. Rahat nefes alsın.

Kuru alan yok mu?

Merhabalar öncelikle nezaketiniz için teşekkür ederim şuan kendi ekipmanlarimizi kullanamıyoruz motorun yanında kuru alanımız var motor akvaryuma konulurken kardesime tamamen suda olmalı dedikleri için suyu çok ve henüz 3 gundur kullanıyoruz önerdiğiniz lambayi aldık kendi evimize bırakıldı kapak hep acikti bugün koydum çünkü icinde başka canlı yok ve düz akvaryum süsü kumlarla oynamayı ve evi burnuyla yitmeyi sevdiği için almamıştım geçen hafta halsiz ve yem yemiyor şeklinde yardım istediğimde fotoğrafını gönderdiğim vitamini onermistiniz yeme damlattim yemedi suyuna damlattim olmadı en son ağzına damlattim belki o sırada hata yapmış olabilirim çünkü ondan sonra ağzını açmaya başladı sonrasında hareketsiz kaldı sonrasında da öldü zannettim ama beyaz köpükler cikarmakta köpük çıkarırken de öğürme tarzı ses çıkarıyor basi hep yerde

Yemeyi reddediyor ve şuan başını hiç kaldırmıyor yiyeceğini düşünmüyorum açıkçası

Filtreyi yatay konumlandırıp suyu akvaryumun yarısına düşürün.

Hayvanı kuru alana koyup kendi haline bırakın. Ciğerlerine kaçırmışsınız.

Isıtma lambası olmalı.

O dekor dursun belki üstüne çıkar.

Yarın durumuna bakalım.

Bu hayvanın kabuk boyu kaç cm idi?

4 cm biraz üstünde hemen yapıyorum söylediklerinizi çok teşekkür ederim

Tamam ufakmış. Yarın durumu belli olur. Şu an ne oranda yutmuş yada ne kadarı ciğerlerinde kalmış saptayamayız.

Geri