Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Deri değişimi

barcelona41

Bronz 4 Üye
arkadaşlar benimkiler fazla deri bırakıyor gibi. deri değiştirmesi iyimi kötümü acaba? çünkü petshoptan aldıktan sonra illaki oradaki bakıma göre daha iyi bakıyorumdur çünkü 3 tane vardı 1 tanesi garibim ölmüş diğer 2 sini ben aldım. alışmaları 2-3 gün sürdü. şimdi elimi görünce fırlıcak yer bulamıyorlar. yalnız derileri dökülüyor cama yapışıyor deriler. sağlıklı mı oluyorlar yoksa başka bir problem mi var acaba?

RE: deri bırakması?

Hayvanlar küçükse yani yavruysa büyürken daha sık deri değiştirirler.

RE: deri bırakması?

Deri değişimi iyi bir şeydir . Büyüdüklerinin habercisidir . Kaplumbağalar büyüdükçe eski deri ölür ve düşer . Bazı zamanlar akvaryum suyunun üstü ful deri tabakası bile olacak .

Cvp: Deri değişimi

petshopdan aldıktan sonra oradaki bakımsızlıktan iyi ve temz ortama geçtiklerinde mutlaka oluyor. döküntüleri bittiğinde ilk aldğınzdan daha canlı ve daha güzel görünecek renkleri. söyledğim gibi akvaryuma ait olan bir süngerle alablrsinz o kalıntıları hatta alınki zamanla akvaryumda çizgi gibi kalıplaşan bir kir olmasın.

o derilere bulaşmamak lazım. kendiliğinden atmalı bunu da silis kuma, mango köküne ve ense kısmındakileri kablolara sürtünerek atar. dışardan müdahale henüz gelişmemiş alt deriyi yolarak açabilir. gözüne temas olmasıda ayrı etken. su içindeki kalıntılar filtre tarafından çekilir. kalanlar cama yapışırsa o zaman süngerle cam kenarları silinerek alınır.

hayvana baktığında bacak ve boyun çevrelerinde tül gibi uzantılar sarkmaya başlar. o zaman deri yenileme başlar.

cem' Alıntı:
hayvana baktığında bacak ve boyun çevrelerinde tül gibi uzantılar sarkmaya başlar. o zaman deri yenileme başlar.

o halde sorumun cevabını aldım ve içim rahatladı :)

mailto:/forum/Konu-gecti-ama-merak-ediyorum-ne-oldugunu-bilen-var-mi.html?pid=120241#pid120241

Geri