Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Devit-3 kullanan kaplumbağa beslenmesi

rana

Bronz 4 Üye
Merhabalar

Şimdi benim şöyle bir endişem var, kabukta kireç biriktiği için Cem hocam 2 ayda haftada 2 kereden 16 uygulama devit uygulaması önermişti, bugün 6.yı uyguladım fakat kullandığım yemlerin içeriklerinde de vitamin takviyeleri olduğu için fazlalık olmasından çekinip d vitamini günleri veya öncesi ve sonrasında ne yem vereceğimi şaşırıyorum. Otçul yemleri de yemiyor asla bununla ilgili beslenme düzeni tavsiyesi verebilir misiniz veya endişelerim yersiz midir?

Elimdeki yemler;

Omega one adult sticks (yiyor)
Tropical dried fish (yiyor)
Tetra reptomin (yiyor)
Tropical blood worms (yiyor)
Tetra reptomin 3in1 menu (yiyor 3ünüde)
Tropical biorept w (yiyor)
Ahm turtle mix (yiyor)
Tropical reptiles herbivor (aç olsa da ağzına alıp çıkarıyor)
Sera raffy mineral (yemiyor)

Haşlanmış Yumurta beyazı nadiren kendimize yaptığımızda veriyoruz seviyor.

Bir de bugün ölçüm yaptım kabuğu baştan kuyruğa tam 15 cm olmuş, kilosu da 512 gram(aç tarttım). Geçen yıl haziran başında almıştım 13-14 ayda bu kadar büyümesi normal mi veya az mı?

Aç gün yapmaya başlamalı mıyım? Otçul yemleri yedirmek için ne yapmalıyım sürekli protein ağırlıklı beslenmesi de beni endişelendiriyor.

Bir de deviti uygularken kabuğuna yaydırmaya çalıştığımda çok zorluyor beni çıldırıyor, kaçmak niyetiyle ayaklarını geri atarken elimi tırnakladığı bile oldu bu canını yakan bir durum mu acaba?

Devit kabuktan emilim yapar ama hayvan büyük kabuğu kalın olduğu için küçüklere nazaran emilim az olacaktır. Verdiğim süre kadar uygulayıp bırakın.

Plakalarda açılma var mı?

Yemleri blood worms ile dried fish içine atın kokularını alsınlar. Aç iken öğünün ilk yemi olarak verin.

Yaşına göre biraz fazla büyümüş ama mühim değil. Normalde 12 cm civarı olsun.

Repto ve ahm içinde bitkisel var. Taze sebzeler deneyin.

Devit kabuktan emilim yapar ama hayvan büyük kabuğu kalın olduğu için küçüklere nazaran emilim az olacaktır. Verdiğim süre kadar uygulayıp bırakın.

Plakalarda açılma var mı?

Yemleri blood worms ile dried fish içine atın kokularını alsınlar. Aç iken öğünün ilk yemi olarak verin.

Yaşına göre biraz fazla büyümüş ama mühim değil. Normalde 12 cm civarı olsun.

Repto ve ahm içinde bitkisel var. Taze sebzeler deneyin.
Başının hemen arkasındaki sanki açılıyor gibi ama tırnakla kalkıyor mu bakamıyorum kabuğuna dokundurmuyor deviti yayarken bile saldırı modunda tıslıyor sürekli

Taze sebzeleri de yemiyor, ama otçul yemleri diğerlerinin kutusuna koymayı deneyeceğim teşekkürler, aç gün yapayım mı haftada bir gün?

Ekli dosyalar

• IMG_9907.jpeg
    IMG_9907.jpeg
    1,001.9 KB · Görüntüleme: 11
Kaplumbağa çok iyi büyümüş dişimi kaplumbağa
Küçükken veteriner erkek demişti küçükken anlaşılmadığını öğrendiğimden beri bana da erkek gibi gelse de tam bilmiyorum, eve geçince kuyruk tırnak vs fotoğraflarını atsam bakar mıyız? tırnak ve kuyruk uzunsa erkek diyorlar bana göre uzun ama kıyaslayacağım şey nedir ki bimediğimden emin olamıyorum.

Ortadaki 2 tırnak uzunsa erkek anca böyle anlaşılıyor

Başının hemen arkasındaki sanki açılıyor gibi ama tırnakla kalkıyor mu bakamıyorum kabuğuna dokundurmuyor deviti yayarken bile saldırı modunda tıslıyor sürekli

Taze sebzeleri de yemiyor, ama otçul yemleri diğerlerinin kutusuna koymayı deneyeceğim teşekkürler, aç gün yapayım mı haftada bir gün?
Hayvan sizi sevmiyor. Kabuğu ne hale gelmiş.

Ensesindeki o parça en sıkıntılı ve tehlikeli bölge. O parça üstten alta doğru tek parçadır C şekli gibi. Sırtına bastırıp ayaklarını kaldıramayacağı şekilde güç uygulayarak tırnağınızla yoklayın. Plakayı arkadan öne doğru kaldırın açılacak gibiyse atar. Yalnız dikkat edin tırnağınız hayvanın başına vurmasın. Gerçi kafasını içeri sokacaktır.

Aç gün yapmayın. Sebze yemeye başlarsa o zaman aç gün yapıp o gün sebze verebilirsiniz.

Erkekte orta ve yüzük parmağına denk gelen parmak tırnakları uzun olur. Dişide hepsi aynı boydadır. Anüs (kloak) erkekte kuyruk ucuna yakın dişide kabuğa yakındır.

Geri