Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dipte kum kullanmalı mı, kullanmamalı mı?

mehmetkaraca

Yeni Üye
Arkadaşlar temizliğin ve su değerinin sağlıklı olması için kum kullanmamaktayım bu hareket doğru mudur?
Kumun içine pislikler kalabilir buda su değerini bozabilir.

Uzman değilim ama çok şunu duyuyorum: sarı silis kum pro78 her yönüyle yararlıymış kaplumbağa eşeliyerek zaman geçirirmiş midesi rahatsız hissettiğinde yermiş vücudundaki olası parazitleri filan atarmış o yüzden yararlı diyorlar ama temizleme konusunu çok bilmiyorum

Silis kum resler için gerekli.

Temizleme biraz sıkıntılı olabiliyor. Kum yüzeyindeki kirleri hortum yada dip süpürgesi ile çektikten sonra kumu karıştırıp havalandırın. Kirin tabana oturmasını bekleyip onu da alın.

Kova kimyasaldan arınmış ve mümkünse akvaryuma ait olsun. Kir, kum ile bir miktar çekilecektir. Kirli suyu yavaşça döküp temiz su ile kumu çalkalayın. Pislikten ayrışınca akvaryuma dökün.

Geri