Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış Filtre Alacağım, Yardım Lütfen.

seizma57

Bronz 5 Üye
Katılım
15 Eyl 2025
Mesajlar
35
Selamlar,

Ölçüleri 80x35x50h olan akvaryumumda 100L civarı su bulunuyor. Oğlan çok gelişti artık iç filtre yetmiyor, mevcutta 1000 L/S iç filtre var ama dış filtrede debi açısından farklılık oluyor mu pek bilmediğim için danışmak istedim. Örneğin dış filtrede debi daha yüksek olunca sorun olmaz derseniz yüksek debi de alabilirim. Bir de akvaryum oturma odasında olduğu için ses kriteri de benim için çok önemli. Ben araştırmalarım sonucu şu filtreleri seçeneklerim arasına ekledim, bunlar içerisinden ya da daha farklı bir model varsa önerilerinizi bekliyorum. Koyduğum filtrelerden fiyat aralığımı az çok tahmin edersiniz. :)

Bir de uv lambalı olanlar var, sanırım onların ekstra faydası da oluyor. Özellikle bunları mı tercih etmek gerekir?

Tercih sıralamama göre bulduklarım;

1- https://atakanpetshop.com/tetra-ex-1000-plus-dis-filtre
2- https://atakanpetshop.com/sobo-903f-uv-lambali-dis-filtre-9w-1000ls
3- https://atakanpetshop.com/lifetech-838-dis-filtre-1200-l-s
4- https://atakanpetshop.com/lifetech-835-dis-filtre-1000-l-s
5- https://atakanpetshop.com/lifetech-835-dis-filtre-1000-l-s

Desteğiniz için şimdiden teşekkürler. @cem @MKarakurt
 
Uv lambalıya gerek yok. Kullandığımız karbon malzeme bu işi görüyor.

Alacağınız dış filtreyi ilerde ömürlük akvaryuma geçeceğinizi göz önüne alarak tekrar alma masrafı olmasın derseniz. Tetra ex 1000 plus yada lifetech 838 düşünebilirsiniz. Yalnız lifetech ömürlük için uygun olsa da bu akvaryuma fazla gelecektir. Debisi 1200 lt/h. 835 ise bu akvaryuma uygun, ömürlükte iç filtre takviyesi gerekecektir.
 
Geri
Üst