Cvp: Dış Filtre Hakkında.
tek parça çıktı, yaklaşık 2-3 mt kadar. bende önceden bildiğim için ek bir hortum daha almıştım.
hatta renk farkı sebebiyle in - out ayrımına da yarar dedim

o işin başka bir boyutu.
tıpa var, birazdan dediğin gibi onu çıkartıcam ama delikleri aşağı çevirmem haricinde ne tur bir debi düşürücü etki olur onu anlamış değilim açıkçası
opsiyon 2. olarak düşündüğüm bir şey de o yağmurlama aparatı (delikli boru) bir adet daha edinip ucuna ekliyeceğim ve diğer tarafa (akvaryumun tüm boyu şeklinde) su sirkülasyonu yapacağım.
iyi izah edemediğimi düşünüyorum şöyle ki şimdi su girişi sağ tarafta ya, sol tarafa da bir hortum ile ek yapacağım. hem bu deliklerden akan suyun tazziği düşer hemde iyi bir sirkülasyon elde ederim diye umuyorum.
açıkçası şimdi biraz kötü yaptığımı düşünerek bu sistemi odama kurdum

açıkçası hayvanın çok umursayacağını sanmıyorum ama ses gerçekten rahatsız edici bir halde.
resimleri ekliyorum tavsiye ve fikirlerinizi eklerseniz sevinirim.
kum biraz seyrek şu anda hepsini temizleyemedim soğuk hava şartları sebebiyle 2-3 gün içinde kum daha dolu bir hal alacak...
son olarak şuna da dikkat ederseniz sevinirim. çekiş borusu biraz yüksekte... bariz şekilde yüksekte. onu indirmek için ne yapabilirim? eheim ön filtre alayım dedim 20cm diyor ama alternatiflere açığım
sebep olarak pek tasvip edilmese de dip çekimini olabildiğince minimal yapmak istiyorum. üşengeçliğimden değil, oluşan biyolojik sistemin olabildiğince az bozulmasını istediğimden dolayısı ile dış filtrenin dibe yakın olması lazım ki olabildiğince kaba kiri çeksin.
kumlar ile akvaryumun sağ ve solunda yükseklik verip orta tarafta çukur bir sistem yapağım. ve sirkülasyon sebebiyle kaba artıkların ortaya sürüklenmesini sağlamaya çalışacağım...
bunlar sadece düşüncelerim, doğru diye savunmuyorum ama yönlendirmelerinize açığım.