Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış Filtre Nasıl Yapabilirim?

Masters

Bronz 1 Üye
Arkadaşlar dış filtre nasıl yapabilirim?

Akvaryumun suyu çok çabuk kirleniyor. yaklaşık 1 hafta sonra suyu sararmaya , 2 hafta sonrada sapsarı oluyor. Üstelik İç filtrede var. Şimdi her gün bi tasla su alıp koymaya da başlıyacağım. Ama fayda etmeyecek diye düşünüyorum çünkü temizlemeden önce suyun yarısını alıp geri koydum ertesi gün sapsarıydı yine. 3 su kaplumbağam var. sayıları fazla olduğu için hemen pisleniyor. Üstelik akvaryumlarıda büyük.

1 ayda birde akvaryumu komple temizemek çok yorucu bir şey hem kendime hep hayvanlara eziyet oluyor. Koyacak başka yer olmadığı için 1 saatliğine küçük bir kovaya koymak zorunda kalıyorum haliyle rahatsız olup strese giriyorlar.

Dış Filtre evde nasıl yapabilirim. Fiyatları çok pahalı 100-200 arası o kadarda veremiyorum paraya ihtiyacım var bu aralar :(

Filtreler ya da akvaryum ve paludaryum atölyesi ana konuları içinde anlatımı olacaktı.

Cvp: Dış Filtre Nasıl Yapabilirim?

Kaç litrelik tankınız vae bilmiyorum ama eğer bütçe darsa sunsun hw 603b dış filtre öneririm. Şahsen öyle yapmıştım. 70-90 lira aralığında alınabiliyor. Dış filtre yapmanız için kafa motorunada para vermeniz gerecek ve iş yapabilir olanlarıda yüksek fiyatlara satılıyor.

El yapımı filtre maliyeti de 100-200 arasında olacaktır, ancak emsal fiyattaki hazır ürünlerden daha verimli bir sonuç verecektir.
Sun Sun 603 olan 60TL civarı olan bir dış filtre 70-80litrelik akvaryumlara kadar iş görebilir.

Filtre yapımının özeti ise:
Bir turşu bidonu alt kısımlara yakın bir yerdeki yan yüzeyden delinir ve kapağından da delinir.
Bu deliklere giriş ve  dönüş hortumları silikonlanır.
Bidon içerisinde, kullanıma göre (benim önerim 35Watt civarı) bir kafa motorunun çıkışı geri dönüş hortumuna bağlanılıp en alta konulur. (alt kısımdaki hortum geri dönüş hortumu)
Bulaşıklıkların altında kullanılan plastik mazgallarla katman katman ayırıp her katman arasına gerekli filtre malzemeleri konulur (zeolit, substrat, aktif karbon, bioball, sünger, elyaf vb...)

Motoru akvaryum içerisinde kullanarak yapan da var, su dışarısında çalışabilen motorlar kullanarak motoru dışarıda kullanan da var, gidiş dönüş hortumlarını benim anlattığımdan ters uygulayan da var. Tamamen yaratıcılığına kalmış bir konu. Ancak dediğim gibi maliyet 100TL'den fazla 200TL'den de ucuz olur.
(kafa motoru ikinci el alınabilir - filtre malzemelerinin sıfır olmasında fayda var.)

35 watt motor ucu çok açık bi konu bunun lt/h daha da önemlisi maksimum yüksekliği ne? turşu bidonundansa 5 litrelik bir pilavcıların ayran termosundan kullanın evet daha pahalıdır ama hem contalıdır hemde bir deliği önceden açılmıştır (musluğu için)

sunsun alınabilir, ben geçen hafta jebo 225 aldım tavsiye ederim hem 2 litre medya hacmi var 1 er litrelik 2 hazne şeklinde ( seramik halka, karbon ve büyük bir blok süngerle geliyor bu arada ) hemde fiyatı 62 lira, ben jbl 900 lüğe ön filtre yaptım gerçi full mekanik filtre malzemesi dolu içi  :D heralde tek eksisi filtreyi açmak baya bir zor ( öle böle değil kapağa baya bir asılınca açıldı ) kapağında çift conta var bir kere açınca oraya zeytinyağı yada vazelin sürmede fayda var

Geri