Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış Filtre Temizliği

olivia-peter

Bordo Bereli
Elektrik kesintisi olduğu günden itibaren dış filtreyi hiç çalıştırmadım. Isıtıcıyıda bir suredir kullanmıyordum. Hayvanları ayrı biryere almıştım. Yani tamtakım sistemim günlerce kullanılmadı. Dun sonunda evdeydik ve akvaryum dizaynını değiştirdim. Arka Fon konusunda yazarım.
Şimdi sorum şu filtre malzemelerini ne boyutta temizlemeliyim, 3-4 gün çalışmadı hiç.

Cvp: Dış Filtre Temizliği

Elyaflari at, diger malzemeleri tutabiliyorsan 2 saat gibi suda tut sonra yine suyla durulayip kullan, ilk temizleme degil mi ?

Son temizlik ile elektrik kesintisi olan gün arasındaki fark kısa olsa dahil dış filtre uzun süre temizlenmeden bekletildiği için tüm malzemelerin değiştirilmesi faydalı olabilir.

Carbon değiştirmiştim sadece ilk temizlik evet Alisarp. zaman sorunum yok zaten hemen kuramam filtreyi tek başıma taşıyamıyorum. şuan kumu falan da oynattığım için suyunda dinlenmesi lazım bu arada iç filtre çalışır. yani malzemeleri suda bekletebilirim elimde yedekte var gerekirse değiştirebilirim.

durduktan sonra hiç temizlemedin mi malzemeleri öyle filtrede su içinde mi durdular.

evet Cem evde değildik ki hayvanlar ayrı bir kaptaydı sadece, elektirik gelgit yaparsa sorun çıkmasın diye sistemi kapattık tamamen. dün çıkarttım filtreyi suyunu boşalttım

elyafları tamamen attım zaten yıkanacak gibi değiller süngerlerde sorun yok ama fazla süngerimde var. malzemeler için ne diyorsunuz değiştireyim mi yoksa suda bekletip tekrar kullanayım mı?

malzemeleri lavaboya koy üzerinden kettle, çaydanlık vs ile kaynar su dök. bu kirleri çıkarır. arkasından musluğu açıp seramikleri üçer beşer, poşettekileri ellerinin arasında torbayı yırtmadan yıka elinde sabun varmış gibi. pislik giderse kullanırsın.

Cem seni beklerken duramadım yıkadım zaten :) pırıl pırıl oldular zaten çok inanılmaz kirli değildi fileler bile. sıcak su ve durulama işini de yapıp topluyorum o zaman.

tamam. özellikle substrattaki kirler ancak kaynar su ile çıkıyor.

Yıkadığım malzemeleri kaynar su ile tekrar yıkadım ve filtreyi doldurup kapattım.
Akvaryum hazır olunca taktım, su çekişi sağladıktan sonra çalıştırdım. Fakat çok derinden garip bir ses gelmeye başladı. Kontrol ettiğimde herşey normal görünüyordu sonun su emiş borularının birinde hava olduğunu farkettim. (çift emiş borusu var filtrede) Kapatıp su çekmeye calıştık ama olmadı. tekrar boruları falan çıkarıp yeniden taktım. dönüşümü sağlandı seste yok. 1 saat içinde su temizlendi 3 saatte ilk gün gibi berrak suyu elde ettik.
Sistemdeki en iyi şey filtre sanırım. (eheim pro 2080).

önceden anlatmıştım diye hatırlıyorum. borulardan birinde hava kalmaması için su çıkış ucunu emdikten sonra su gelmeye başlayınca su çekiş borularına bak. içi tam su dolanı görünce onun ucunu elinle kapa oradan su gelmeyince filtre diğer borudan su almaya devam eder. ya da daha kolayı içinde hava kabarcığı olmayan hortumun musluğunu kapa diğer hortumdan gelen su hava kabarcığını alır.

Bizde öyle musluk falan yok ki Cem,
Anlatmıştın evet niye kızıyorsun ki :) zaten su dolunca çalıştırdık su içinde kalan kısımda sanırım kalmış hava fark etmedim. bu arada ben direk filtredeki pomba düğmesiyle yapıyorum çok kolay oluyor anında alıyor suyu.

demek yapıldığı dönem musluk icat edilmemiş daha. :whistling:  o zaman birinci dediğim yöntemi uygula. 

tulumba sistemi kullanıyorsun anladım şimdi. neydi o günler be...

Benim filtreme ilkel alet muamelesimi yaptın banamı oyle geldi Cem Abi ? :)

ilkel değil antika kıymetli yani o biçim

Geri