Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış filtre ve ısıtıcı problemi

Ahmed Fehim

Bronz 4 Üye
Lifetect 838 model dış filtre kullanıyorum. Akvaryumda yaklaşık 90lt su var ama yine de su çok hızlı kirleniyor. Bu tarz sorunlar yaşayan varsa neden kaynaklı olduğunu bilen var mı? Akvaryumda sadece bir tane kaplumbağam var.

Ayrıca tetra ht 150w su ısıtıcım sürekli son günlerde su normal derecesinden sıcak uyarısı veriyor. Ama suya dokunduğumda normalden daha soğuk geliyor. Cihazda mı bir sorun var yoksa yaz sıcağından dolayı mı emin değilim, sorunun neyden kaynaklanabileceğini sormak istedim?

Kaplumbağa kaç cm ve su ne sıklıkta kirleniyor? Filtrenin içindeki malzemeleriniz neler?

Elinizde cam termometre varsa su sıcaklığını termometre ile takip edin. Bu ara hava çok sıcak olduğu için su sıcaklığı benim akvaryumumda kendiliğinden 29-29.5C`ye kadar çıkıyor. Kaplumbağa yetişkinse ve geceleri su sıcaklığı 26C`nin altına düşmüyorsa hava serinleyene kadar ısıtıcıyı kapatabilirsiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kabuk boyu 12 cm, akvaryumun suyunu komple değiştirip kumlarını yıkamamdan yaklaşık 1 ay geçti ve su yeşile dönmeye başladı. Filtrede içerisinde gelen malzemeler duruyor. 1 raf biyosünger 2 raf biyoseramik ve 1 raf aktif karbon. Cihazın içerisindeki su akışında mı bir sıkıntı var diye düşünüyorum ama herşeyi talimatlarına göre kurdum. Isıtıcı gece boyu da olması gereken sıcaklıktan yüksek uyarısı veriyor.

Şimdi yosun işi ya akvaryuma güneş vurduğundan yada ısıtma lambasından kaynaklı olur. Akvaryum gün ışığını görsün ama doğrudan güneşi görmesin. Lambayı ise alana tam ortalayın mümkün olduğunca suya ışık vurmasın.

Malzemeler uygun değil. O sebeple çabuk kirleniyor. Bir de 90 litre su az. İmkan varsa suyu olabildiğince yükseltin. Cam 8 mm yada üstü ise akvaryum üstü kuru alana geçin.

Seramik bildiğimiz seramik değil mi? Sinterlenmiş modeller kiri emer bu ve renk kahverengiye dönmüşse yenilemek lazım. Gerçek seramik ise yıkanarak ömür boyu kullanılır.

1. Sepette seramik üstü sünger olacak.
2.sepette elyaf>eurostar zeolite>elyaf
3.sepette elyaf>eurostar bio active carbon>elyaf

Elyafı da eurostar yada bulursanız daha ucuz birşey bakın. Şu an bildiğim kadarıyla en ucuz eurostar.

Yine de su oranı az en iyi malzemelerle bile su çabuk kirlenecektir. Hayvan büyüyor. 90 litre su, şu an bile yeterli değil.

Geri