Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış Filtre

Akvarist41

Yeni Üye
Katılım
10 Ocak 2015
Mesajlar
7
Arkadaşlar Öncelikle İyi Günler
Ben 3 gün önce kaplumbağama akvaryum çok büyük olmadığı için quik in ithal ettiği sunsun hw-602b dış filtre aldım hw-603b olarak da geçebiliyor filtrem geldi suyu temizledim ve filtreyi taktım fakat sonraki gün su yeniden yeşillendi güneşin yanınada koymadım yosun olmasın diye yani yeşillik yosundan kaynaklanmıyor acaba filtreyi yanlışmı koydum içindeki sıralamasını yani yada yeni büyük akvaryum alıcam bu hafta şimdiki akvaryum küçük bu yüzden hızlımı yeşilleniyor acaba yardım ederseniz sevinirim
dış filtre sıralaması şöyle
Girişten soyun çıkışına doğru
Aktif Karbon
Mavi Sünger
Sarı Sünger
Siyah Sünger
Elyaf
Bu kadar arkadaşlar aldığım yer bana sıralamayı bu şekilde söyledi doğrumu
filtrenin resmini koyamıyorum hata veriyor internetten bakabilirsiniz
 
Kaç sepetli ürün. Cepteyim bakamıyorum şimdi.


Yosunlaşma direk ışık alan noktalarda oluşmaya başlar. Tam anlamıyla temizlenmezse yani ufak kalıntılar kalırsa tekrar üreme söz konusudur. amonyak yani idrar oranı artarsa yosun coşar suya vitamin damlatılırsa yosun coşar.

Carbon en üstte olacak bunun harici ekstra filtre malzemeleri de alacaksın onları bilgisayara geçince yazarım. Carbon poşette mi elyaf içinde mi ?
 
Cvp: Dış Filtre

mini dış filtre almışsın. bu iç filtreden biraz hallicedir ama tam bir dış filtre değildir. bunu iyi hale getirmek için şu malzemeleri kullanmalısın.

bu carbon malzemeden al. performansı güzeldir. carbon filtrenin ömrü yerine göre 1-1.5 ay kadardır. tam taban yaydığında kalınlığı 1 cm kadar torbaya doldurursun. içinden torba çıkıyor muydu hatırlamıyorum. torbaya yeterince koyduktan sonra tozunu çıkarmak için musluk altında yıka iki elinin arasında hafif ovuştur. siyahlık kömür olduğu için akmaya devam eder fazla yıkamana gerek yok tozlu kısım gitsin yeterlidir.
mailto:/Product/eheim-ehfi-karbon-filtre-malzemesi-1-lt/JPM003518?kat=242

veya direk bunu da alabilirsin carbon ve zeolite karışımıdır. haznesi yeterli olmayan filtrelere uygundur. 1 seneden fazla gider. içinde torba vardır. bunu 2 cm yükseklik yapacak kadar doldurursun.
mailto:/Product/fluval-zeo-karbon-filtre-malzemesi-1200-gr/JPM013568?kat=242

alacağın diğer malzemede budur. buda amonyak ve türevlerini elimine eder. yosunu azaltır. iki poşettir tek poşet kullansan yeterli olur.
mailto:/Product/jbl-clearmec-plus-filtre-malzemesi-600-ml/JPM011869?kat=242

buna göre ya fluvali tek al. yada eheim carbon ve jbl clearmec'i bir al.

bu elyaftanda al. sıkı dokuma olduğu için süngerin tutamadığı pislikleri tutar. temizlik zamanında yeriyle kaldırır atarsın. ister 100 gr ister 250 gr alabilirsin.
mailto:/Product/jbl-symec-filtre-elyafi-100-gr/JPM011873?kat=242
mailto:/Product/jbl-symec-filtre-elyafi-250-gr/JPM011872?kat=242

bu torbadan da bir kaç tane al. bazı ürünlerden torba çıkmaz veya kalındır.
mailto:/Product/ti-sert-filtre-malzeme-torbasi/JPM006679?kat=242

bu filtrenin kirli su girişi ne taraftan ? ona göre dizilimi anlatayım.
 
Cvp: Dış Filtre

yan tarafta motoru var su çıkışı ordan kirli su girişi yukarıdan
 
Cvp: Dış Filtre

su girişi yukarıdan ise en alta sünger üstüne elyaf koyup üzerine eheim carbonu koyarsın sonra sünger, elyaf, jbl clearmec tekrar sünger ve elyaf. bu şekilde sığmazsa en üstteki süngeri çıkar yine kapak kapanmazsa ortadaki süngeride çıkarır en üstteki elyafa takviye ile boşluğu alırsın.

sadece fluval zeo carbon alırsan en alta sünger üzerine iki kat elyaf üzerine zeo carbon torbasını üzerine elyaf sünger ve elyaf koyarsın 3. süngerde yedekte durur.

ayarlamayı iyi yap süngerler ezilmesin. bu normal bir dış filtre kadar olmasa da iç filtreden daha iyi temizlik sağlar. tabandaki sünger mutlaka olmalı onu çıkarma.
 
Cvp: Dış Filtre

tamam denicem saol su yeşillenmesi önlenir yani bu şekilde ?


peki karbon dışnda aynı zamanda akvaryuma atlı su midyesi koyabilirmiyim zararı olurmu yararı olurmu
 
Cvp: Dış Filtre

karbon filtre malzemesi olan akvaryumda midye olmaz. haricen midyeler daha serin su ister. uygun su sıcaklık oranı 24 derecedir. yazın akvaryum sıcaklığı 30 derecelere geldiğinden ölüyorlar ben zamanında iki tane beslemiştim yazın sıcaktan öldüler. ayrıca suda sirkülasyon ve hava kabarcığı da olmalı. balıklar gibi oksijen ihtiyaçları vardır. ya hava kabarcığı olan filtre yada hava motoru olmalıdır. veya dış filtrenin su giriş borusu yukarıdan tutturularak akan su ile hava kabarcığı verdirilebilir.

amonyak midyelere de yaramaz. amonyağın azaltılmasında kullanacağın filtre malzemesi yanında suya oksijende girmelidir. hava kabarcığı yani oksijene bağlanan amonyak su yüzeyinden de uçar. normal bir sudaki amonyak oksijeni yer su kalitesi düşer ve hayvanları zehirler. filtrede döngü yapan bakteri kolonilerini üreten lav taşı veya substrat kullanmayacağına göre haftada iki defa bir damla metilen mavisi de damlatabilirsin bu zararlı bakterileri öldüreceği gibi amonyak zehirlenmesininde önüne geçer. ama belli sürelerde kısmi su değişimleri de suyun kalitesinin düşmesini önler.
 
Geri
Üst