Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

dış filtre

nick burns

Taç 1 Üye
Katılım
29 Ağu 2015
Mesajlar
603
180-200 litre arası bi akvaryum için saatte kaç litrelik bir dış filtreye sahip olmam gerekir?
 
Cvp: dış filtre

saatte 600 litre su ceviren bir dis filtrenin isini gorucegini dusunuyorum kac adet kaplumbaga var akvaryumda.
 
Bu hacimde bir akvaryuma konan kum ve kaçış boşluğunu hesap edersek nette 150 civarı su olur. Buna konacak dış filtre debisi 600-800 arası bir filtre lazım. Bizimkiler balıklara nazaran daha fazla kirlettikleri için filtre kir dolduğunda debide azalma görülüyor. Eheim ve jbl de böyle bir sıkıntı olmuyor ama diğer markalarda bu problem oluyor.


700-800 lt/h olanlara bak.
 
Cvp: dış filtre

akvaryum da 12 cm boyunda tek kaplumbağa var, cem bey eheim eco pro 300 u tavsıye eder mısınız gördünüz mü kullandınız mı bilmiyorum ama, genel olarak tetra dış filtrelerden uzak durulması taraftarısınız sanırım
 
Tetrada sıkıntı çok. Sepet oturmasından musluğun kapağa geçen kilidine ve bir süre sonra conta yenilemeye kadar derdi var.

Eheim ecco prolar biraz daha ufak balıklara özgü bizimkilerdeki kir potansiyeli debi konusunda sıkıntı çıkarabilir. Classic modelleri bu konuda daha iyi. Bunda 2215-02 ve 2217-02 konusunda kararsız kaldım. 01 modelleri musluksuzdur. Ondan alma. Akvaryumun tam ölçüsü nedir ?

Jbl cristal profi E901 bu konuda alınabilecek en iyi ürün. Bu daha yeni bir dizayna sahip. 4 sepetli. Sistemi güzel yapmışlar.

Benim tetrada su kaçağı çıkınca bende bundan alacaktım yeni kafa contası alıp takınca sorun halloldu ama almak istesem direk alacağım ürün bu.

Para sorun değil dersen jbl'yi al derim.


Bu model baktığım dönemde 800 tl civarında gidiyordu. Şimdi 500 lerde.
 
Cvp: dış filtre

98-38-52 gıbı bır olcu var akvaryumun da 100-60-60 a gecme gıbı dusuncemde oldugundan bıraz kararsız kalıyorum tetra da malıyet bakımından dusunduruyordu nıspeten ucuz olmaları dığerlerine oranla ama sıkıntı cıkarcaksa tercıh etmıyecegım tabı, jbl yı sankı bı yerde 400 cıvarı gordum gıbı hatırlıyorum emın degılım ama


450tl miş şimdi  tekrardan baktım da
 
Tetraya hiç bulaşma. Eheimda 2217 zayıf kalır. Daha üst modelleri de çok pahalı.

Şimdikine E901 olur. Ama 100*60*60 h için yeterli olur mu emin değilim. Gerçi hayvan tek fazla kir olmaz. Bu ölçüye uygun E1501 iyi gider lakin şimdikine fazla gelir.

Alacağın firmaya dikkat et. Bir de içinde malzeme var mı yok mu ona. 450 çok uygun bir fiyat hangi firma veriyor.

Alternatif markalar için www.akvaryum.com a bak. Orada çeşitli marka kullananlar var.
 
Cvp: dış filtre

1000 lik kafa motoru alıp sanırım kendım yapmayı denesem sanırım daha ıyı olacak gıbı 100-60-60 a gecersem boşa cıkcak sonra 2. el den satmaya fılan ugrasmak gerek

http://www.ozelyem.com/U254,39,jbl-cristal-profi-e901-greenline-dis-filtre-900l-h-dis-filitre-jbl.htm

burda nakıtte 427,5 a dusuyor hatta, ıcınde seramık ve sunger var ama numune olarak gonderılıyormus
 
Firma ankaradaymış ama hiç duymadım. Bana ters bir yerde. Oradan geçersem uğrarım bakarım.

Havalede indirim var ama havale ücretiyle yine aynı hesaba geliyor.

El yapımı filtreler bu bölümde vardı. Daha hesaplıya gelir.


Birde akvaryum ve paludaryum atölyesine bak. El yapımı ürünler var
 
Cvp: dış filtre

cem bey anadolu pet servisi kullandınız mı daha önce ilgililer mi yoksa sallapatiler mi biliyor musunuz?
 
Anadolupete ulaşılmıyor. Medet umma. Ulaşabilenlerde cevap alamıyor. Ben filtre ile ilgili problemleri kendim yaptım.
 
Cvp: dış filtre

kadıköy de yerleri varmış gittim gördüm ısıtıcıyla ilgili sorun yaşamıştım servise bile göndermeden yenisini verdiler, eheim dış filtre almayı bu yüzden düşünebilirim, sanırım jbl in servisi sanırım ankara daymış bilginiz var mı bu konuda?
 
jbl'yi bilmiyorum ama seranınki buradaydı.
 
Cvp: dış filtre

dış filtreyi aldım ( eheim eco pro 300 ) ve kurdum suyumda gözle görülür bir değişiklik oldu bu bariz, tabi akvaryum yerde olduğu için sanıyorum tam verimle çalısamıyor benim akvaryumumda; mech pro, biomech ve substrat pro ile full dolu gelmesi bir avantaj, akvaryum yerde olamasına rağmen güçlü bir debi elde ediyorum 8 watt elektrik harcamasına rağmen buda başka bir avantaj, cem bey size bir sorum oluacak bu ön filtre kısmında sünger var geniş gözenekli onu kullanmayıp mech pro yu burda kullansam geniş gözenekli filtre torbalarıyla nasıl olur sizce?


cem bey dedimde, başkalarıda fikir beyan ederse sevinirim :)
 
Cvp: dış filtre

Debinin güçlü olması aynı hizada olmalarından kaynaklı. Debi oranı akvaryuma göre belli bir seviye üstünde olursa suyu işleme görevi olan malzemeler randımanlı çalışmaz çünkü su içinden hızlı devirdaim edecektir. Yinede 8 W o kadar güçlü değil. 

Biomech ile mech pro arasında ekstra fark var mı ? Şimdi bakamıyorum özelliklere. Zeolit işlevi var mı amonyak ile türevlerini çözen. 

Katmanları nasıl sıraladın. Ona göre düşüneyim.
 
Cvp: dış filtre

debi güçlü çünkü su çıkışı yakın ve fazla hortum içinde ilerlemeden cıkıyor, fakat su seviyesi ile aynı hiza da oldğu içinde burdan bir kayıp var kılavuzda 1.5 metre ( max olarak geçmiş bu) bir anlamda dip sifonu gibi emiş için düşünmek gerekiyor bende orda problem var, 750 lt fabrika degeri var 500 lt içi dolduğunda çevirsin diye bakıyorum burda açıkcası sıkıntım yok çeviriyor gibi ölçmedim daha ama kısa zamanda ölçerim,

mech pro için seramikle aynı görevde diyebiliriz okuduklarımdan anladığım bu, mech pro ya ekstra olarak  biyo mech ise üzerinde bakteri kültürü de tutabildiğini söylüyor eheim, zeolit işlevi yok

mech pro en alt sepette üstte biyo mech üsttede substrat pro ile elyaf ve karbon bulunuyor

mech proyu ön filtre ye alırsam eğer dediğim gibi 1. sepette biyo mech ardından sünger (orta gözenekli ) 2. sepette sünger ( ince gözenekli sünger) ardından sub pro 3. sepet elyaf ve fluvalın karbon-zeo karımısı diye düşündüm ben


yani emiş su seviyesiyle aynı hizada oluyor buda dip sifonunda yaşadığım problemi doğuruyor ( eklemeyi unutmuşum)
 
Carbon ile substrat bir arada olmaz. Carbon bakterileri öldürür. İkisini bir arada kullanmayacaksın. Zaten her ikiside en üst sepete konulur.

O halde mech pro ile biomech emsal nitelikte.

Sadece altta mech pro kullan üstüne sünger; bir üst sepette dediğin ince süngeri sepetin tabanına serip bu sepete zeolite yada jbl clearmec; eğer camlarda alg ya da yosun oluşumu artarsa jbl silicate ex koyarsın. Bunun üstüne elyaf olacak. En üst sepette elyaf üstüne carbon veya substrat üstüne ızgara kapak varsa elyaf koy yoksa sünger çünkü sepetin üstü açık ise pervane elyafı çekip sıkışabilir.

Elyaf olarak jbl symec 250'lik olanı al uzun süre götürür.

Eğer carbon ile devam edeyim dersen üst iki katı fluval carbon zeo ile döşe. Yalnız bunu sararma ve koku ile baş edemeyecek noktaya geldiğinde yani temizleme ayda bir noktasına düştüğünde alman daha iyi olur.

Bunu ben 3 ayı geçkin kullanarak test ettim hayvanlar yem seçici olup çoğu yemi yemek istemediler ve birinin yediğini dördü ancak yedi. Şimdi onları bıraktım artık her yemi yiyorlar. Ya ağız tatlarını ya da yemin tadını bozuyor. Ama temizliğini de uzun süre koruyor.
 
Cvp: dış filtre

prodac ın elyafı var onu kullanıcam bitene kadar o bitince dediğinizi alırım, garip şey camlardaki yosun azaldı gibi( ölede gelmiş olabilr emin değilim)

üst kapak ızgara yalnız süzgeç gibi değil, karbonu kısa bir süre için kullanmyı düşünüyorum, zaten gerekirse elle ayırcam zeoliti, bahsettiğm ve yaptığım dizilş kılavuzda yazan kafama göre bişi değil onu belirteyim çünkü yukarda yazmamışım
zeolit eklemk için soruyorum zaten gelen medyalar sepetleri tam dolduruyor eğer ön filtreye koyarsam promechleri ön filtreye koyarsam bir sıra kaydırabiliyorum aşağı dogru yani ön filtrede büyük atıkları tutmak için oldunu düşünerek soruyorum. ( karbon var suanda kılavuzda dizilimdeydi 1-2 hafta sonunda çıkarın deniyor orda yerine zeolit eklemek istiyorum)
 
Dizilime oradan baktığını anladım. O düzen balıklı sisteme göre bizimkilerde amonyak ve kir oranı kat kat fazla olduğu için substrat en yukarıda olmalıki kir ve amonyak en randımanlı şekilde süzülüp uygun oranda substrata gelsin. Substrat sinterlenmiştir. Kir gözeneklerini kaparsa işlevi kaybolur.

Sendeki filtrede sepet düzeneği ne şekilde bilmediğim için tam yorum yapamıyorum. Ama ön filtrede yeterli alan var ise bir miktar mech koyup sonrasına süngeri koyabilirsin sığdığı kadar. Bu kısma elyaf koyma yoğun kir elyafı doldurursa debiyi azaltıp motoru zorlar ve daha kısa zamanda açmak zorunda kalırsın.
 
Bir de elyaf konusunu anlatayım ona göre uygun olanını seç. Jbl symec hem lif olarak hemde kalınlık olarak seraya göre kalındır. Serada lifler de kalınlıkta biraz daha incedir. İstersen her ikisinin 100 gramlığını alıp dene. Sepetten taşarsa sepetler tam oturmaz az gelirse kenarlardan kaçak yapar. Duruma göre biri üstünden devam edersin.

Bir de elyafları sepete sermeden evvel suya tut. Kabarıklığı gitsin. Daha rahat yerleştirirsin.
 
Geri
Üst