Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

dış filtre

kaplumbuğur

Bronz 3 Üye
benim 80*45*30 luk akvaryumum var... iç filtrem bozuldu muhtemelen şuan çalışmıyo... bende yeni iç filtre alacağıma dış filtre alayım diyorum... marka ve model öneririmisiniz...???

Ben size Eheim 2215 yada Tetratec ex 700 öneririm. Fiyat biraz daha yüksektir ama başta Eheim ile ikisi en iyi markalardır. Bütçenizi aşmazsa uzun yıllar gider.

Cvp: dış filtre

ben de jebo 925 kullanıyorum gayet memnunum , bu arada dörtlü kaplumbağalarınızı gördüm ben de dörtlemek istiyorum ama kavga ederlermi diye bir türlü cesaret edemiyorum kabuk boyları kaçar cm en sağdaki diğerlerine nazaran büyük galiba

samet bence cinsiyetleri belli olsun öyle al. dişilerin fazla olması sorun değilde erkek ikilenirse bayağı bir hır gür oluyor. tosbalarda medeni bir anlayış yok illa birisi harem kuracak.

bu üçünden hangisi daha iyidir... :)) almışken uzun süre sıkıntısız kullanmak istiyorum... bide yaşadığım yerde elektrik kesintileri biraz sık oluyo... ne gibi sıkıntılarla karşılaşırım...

evet en sağdaki diğerlerine göre biraz daha büyük... kabuk boyu 7-8 cm civarı.. onu bi akrabamın ölüm fanusunda buldum ve tamamen içler acısıydı durumu... onun ismi şazo... :)) onun yanına bi tane daha almak istedim arkadaşlık için ve abuşu aldım... çok iyi anlaştılar... abuş 5 cm. daha sonra kavga olayını hiç düşünmeden 2 tane daha aldım fasülye ve bezelye... :)) 4cm... çok şükür bi sıkıntıları yok... gül gibi geçinip gidiyolar... sadece yem zamanı sıkıntı oluyo... abuş la şazo fasülyeyle bezelyeye yem bırakmıyo... bende hepsini ayrı ayrı akvaryumdan çıkarıp yemleyip geri akvaryuma bırakıyorum... :))) kuru alanları tam bi komedi... iki tanesi yan yana geldiği zaman diğeri onların üstüne çıkıp köprü oluşturuyo... süper bi görüntü oluyo... :)))
almanı tawsiye ederim ama inşallah kavga etmezler...

mailto:/urun_detay.aspx?kat=240&urn=5214

bunda sadece süngerle karbon köpük var ama 250-350 lt...

mailto:/urun_detay.aspx?kat=240&urn=4531

bu ise sünger seramik elyaf biobal ve karbon var 150-250 lt...

tetra ex daha mantıklı geldi... ne dersiniz...???

jebo 925 hakkında da bişey bulamadım... :(

cem' Alıntı:
samet bence cinsiyetleri belli olsun öyle al. dişilerin fazla olması sorun değilde erkek ikilenirse bayağı bir hır gür oluyor. tosbalarda medeni bir anlayış yok illa birisi harem kuracak.

ben de öyle düşünüyorum da bu sefer de boyut farkları olacak aralarında her türlü bir sıkıntı oluyor biraz da şans işi

kaplumbuğur' Alıntı:
bu üçünden hangisi daha iyidir... :)) almışken uzun süre sıkıntısız kullanmak istiyorum... bide yaşadığım yerde elektrik kesintileri biraz sık oluyo... ne gibi sıkıntılarla karşılaşırım...

evet en sağdaki diğerlerine göre biraz daha büyük... kabuk boyu 7-8 cm civarı.. onu bi akrabamın ölüm fanusunda buldum ve tamamen içler acısıydı durumu... onun ismi şazo... :)) onun yanına bi tane daha almak istedim arkadaşlık için ve abuşu aldım... çok iyi anlaştılar... abuş 5 cm. daha sonra kavga olayını hiç düşünmeden 2 tane daha aldım fasülye ve bezelye... :)) 4cm... çok şükür bi sıkıntıları yok... gül gibi geçinip gidiyolar... sadece yem zamanı sıkıntı oluyo... abuş la şazo fasülyeyle bezelyeye yem bırakmıyo... bende hepsini ayrı ayrı akvaryumdan çıkarıp yemleyip geri akvaryuma bırakıyorum... :))) kuru alanları tam bi komedi... iki tanesi yan yana geldiği zaman diğeri onların üstüne çıkıp köprü oluşturuyo... süper bi görüntü oluyo... :)))
almanı tawsiye ederim ama inşallah kavga etmezler...

mailto:/urun_detay.aspx?kat=240&urn=5214

bunda sadece süngerle karbon köpük var ama 250-350 lt...

mailto:/urun_detay.aspx?kat=240&urn=4531

bu ise sünger seramik elyaf biobal ve karbon var 150-250 lt...

tetra ex daha mantıklı geldi... ne dersiniz...???

jebo 925 hakkında da bişey bulamadım... :(

Bütçeniz varsa Emre beyin önerdikleri ideal ve uzun süreli kullanım için ideal

pardon bu arada 829/839 olacaktı (sadece renk farkı var 29 ile 39 arasında ) mailto:/product_info.php?products_id=25163

Eheim daha büyük akvaryumu temizleyebiliyor. Bende Eheim 2215 ve ex 600 var. İkisindende memnunum. Fiyat olarak malzemeyede para vereceğiniz için Eheim ücreti daha falza olacaktır. Ama ben gene güç ve biraz daha kaliteli olmasından ötürü Eheim alırdım. Tercih sizin.

Bence güzel bir tercih olmuş. İçine koyacağınız malzemeleride örnek olarak verebilirim.

Seramik (mech): Bunlardan birini alabilirsiniz. Kiri tortuyu ilk toplayan malzemedir. Daha uygunları var ama bunlar az yer kaplayıp daha çok iş yapacak şekilde dizayn edilmiş. Her ikisindende memnunum.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=11298
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=11863

Supstrat: Bakteri kolonilerinin uygun şekilde oluşmasını sağlar. İkiside uygun ama ben pro olanı tercih ediyorum.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=4579
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=4161

Lav taşı: Substrat ile aynı görevi yapar. Bence gerekli değil. Sadece bilginiz olsun ve substrat fiyatlı gelirse diye alternatif olarak sundum. Benim bir filtrem çok büyük olduğu için ek olarak kullanıyorum.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=4365

Zeolit: Amonyağı, nitrit ve nitratı tutar. Ben bu markadan memnun olduğum için size önerdim. Farklı ebatları seçenek olarak belirttim.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=5845
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=11719

Karbon: Bu malzeme kimyasal temizlik yapar. Yani ilk kurulumdaki kötü bakteri vs organikleri uzaklaştırır. Sizin filtrenizde olduğu söylendiği için almanıza gerek yok. Ama bilgi olarak aklınızda olsun. Yetersiz görürseniz alabilirsiniz.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=5850

Elyaf: Malzemeler arasına koyarak mekanik filtrasyona yardımcı olursunuz. Çeşitli miktarları seçtim. mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=3506
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=11871
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=11873

Malzeme torbası: Bunun içine substrat, zeolit, lav taşı, karbon ayrı ayrı koyup hem dağılmayı hemde karışıklığı engellersiniz. Böylece ileride malzeme değişimleri kolay olur.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=6679

Malzeme dizilimi önemlidir. Alttan pis su gireceği için dizilimi alttan vereyim. En alta seramik, onun üzerine kalın sünger, onun üzerine ince tabaka elyaf, onun üzerine zeolit, üzerine ince sünger, üzerine substrat, üzerine ince tabaka elyaf, üzerine karbon köpük ve son elyaf ile beraber kapatılabilir. Malzemeleri filelere koymadan önce koyacağınız miktar kadar alıp suya tutun. Malzemelerin tamamını koyamayacağınız için azar azar koyup filtrenin alacağı miktarı kontrol edin. Bu arada karbon köpüğü 1-1,5 ay sonra filtreden çıkarıp boşalan yer için diğer malzemelere azar azar ekleme yapabilirsiniz. Hatta zeolitin üzerindeki ince süngerin üzerine ince tabaka elyaf ekleyebilirsiniz. Filtreyi malzemeleri koyduktan sonra hortumlarını takıp akvaryuma bağlar ve kapatmadan önce su ile doldurursunuz. Akabinde kapatıp temiz suyun akvaryuma aktığı borudan emerek suyu hortumlara dolaştırırsınız. Boylece hava kalmaz. Su çektiğiniz yerden gelirken bırakıp fişini takabilirsiniz.

Hayırlı olsun.

çok güzel ve açık bi bilgi olmuş emre bey... teşekkğür ederim harcadığınız zaman için... ama bu malzemeler filtreyle beraber gelmeyecekmi... ayrıca almam mı gerekiyo... filtre kargoya verilmiş... eğer bunlarıda almam gerekiyosa keşke beraber sipariş verseydim... :ff:

AEK' Alıntı:
Eheim daha büyük akvaryumu temizleyebiliyor. Bende Eheim 2215 ve ex 600 var. İkisindende memnunum. Fiyat olarak malzemeyede para vereceğiniz için Eheim ücreti daha falza olacaktır. Ama ben gene güç ve biraz daha kaliteli olmasından ötürü Eheim alırdım. Tercih sizin.

Burada bahsettiğim gibi iç malzemede gerekecek demiştim. Ama bir alttaki yazınızda sipariş verdiğinizi yazmışsınız. Yani malzeme konusunun detayına geçmeden alımı yapmışsınız.

Filtrenin içinden genel kullanılacak malzemeler yani süngerler çıkıyor. İsteğe göre içerisindeki malzemeyi tercih edeceğiniz için bunları koymuyorlar. Kurulacak akvaryum türüne göre farklı ürünler kullanılabilir.

ben detayı atlamışım... :( tüh yaaa... ne güzel pazartesi elimde olur diye sevinmiştim... bi işe yaramayacak o zaman...

Tümüyle tamamlanınca iyi sonuç alırsınız. Malzemeleride alırsanız çok geçmeden filtreyi kurabilirsiniz.

Ben Tetra Ex 700 kullanıyorum. Malzemeler de filtreyle beraber geldi. Kurulum aşaması ve performansı da güzel ancak malzemelerin kalitesini hiç mi hiç beğenmedim. Hortum arası contalar kolayca koptu, şelalenin olduğu boru çatladı vs. vs. Bu filtre ömrünü doldurunca ben de Eheim almayı planlıyorum.

bi iç filtrenin bozulmasının bana maliyeti işte bu :(

2 adet siparişiniz bulunmaktadır.

Aktif Siparişlerim
Sipariş No Tarih Tutar Durum Juen Bonus Detay
JSP04127899313 05.01.2013 137,89 TL Beklemede 0,00 TL Detay
JSP04127899281 05.01.2013 292,05 TL Kargoya verildi 1,49 TL Detay

emre bey bu ürünleri sipariş ettim:

Ürün Kodu Ürün Adı Adet Birim Fiyat Toplam Fiyat
JPM003506
Eheim Ehfi Synth Filtre Elyafı 2 Lt
Eheim Ehfi Synth Filtre Elyafı 2 Lt İNDİRİMLİ 1 20,65
18,59 18,59
JPM004161
Eheim Ehfi Substrat Filtre Malzemesi 1 Lt
Eheim Ehfi Substrat Filtre Malzemesi 1 Lt İNDİRİMLİ 1 39,35
35,42 35,42
JPM005845
Seachem De Nitrate Filtre Malzemesi 1 Litre
1 35,22 35,22
JPM006679
Ti-Sert Filtre Malzeme Torbası
10 1,32 13,20
JPM011863
JBL Micro Mec Filtre Malzemesi 1 Lt
JBL Micro Mec Filtre Malzemesi 1 Lt İNDİRİMLİ 1 31,12
29,56 29,56

Malzemeler eksiksiz olmuş. Kurulumuda bahsettiğim şekilde yapabilirsiniz. Artan malzemeleri saklayıp ileride değişim gerekince kullanırsınız. Hayırlı olsun.

teşekkür ederim tekrardan... malzemeler gelsin kurulumu yaparız artık..
tekrar teşekkürler ayırdığınız zaman ve önerileriniz için...

Önemli değil. Yardımcı olmaya çalıştım.
Aynı filtreyi bende kullanıyorum. Kurulum esnasında takıldığınız yer olursa tekrar danışabilirsiniz. Örneğin muslukları takmak için hortumdan parça keserek ara hortum parçaları yapmanız gerekecek. Tek parça hortumu görünce şaşırmayın :) Kullanıcı istediği gibi ayarlasın diye bu şekilde ambalajlıyorlar.

emre bey mazur görürseniz o zaman ben sizi kurulum aşamasında baya rahatsız edicem galiba...

Kurulum aşaması için hepsi toplandığı zaman takıldığınız yerlerde yardımcı olurum. Zor değil ama bir kaç ufak ayrıntıya takılmak mümkün. Tekrar hayırlı olsun.

Geri