Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

diş fırçası

talent

Bronz 5 Üye
internette genel olarak su kapkumbağası bakım videoları izliyorum bilgilenmek için, neredeyse gördüğüm tüm videolarda su kaplumbağalarına fırçayla temizliyolardı ben tam olarak sağlıklı birşey mi değil mi anlamadım size danışayım dedim yavru su kaplumbağamı bende fırçayka temizlemeli miyim?

Kaplumbağanızın mutlaka kendine ait bir diş fırçası olmalı. Haftada bir kez veya kabuğu kirlendiğinde nazikçe fırçalamanız gerekir.

Çünkü çok su kirlettikleri için, zamanla kabukları da kirlenebilir. Ancak sık fırçalamanızı önermeyiz; bu durum kaplumbağanızın strese girmesine ve agresif davranmasına neden olabilir. Yine de kabuk temizliği, kaplumbağanın sağlıklı gelişimi için oldukça önemlidir.

Fırçalamanın temel nedenleri; kirliliği önlemek, gelişimini ve sağlığını desteklemektir. Hijyenik ortamda bakılmayan kaplumbağalar enfeksiyon kapabilir.

Yumuşak fırçaları tercih edin. Fırçayı ıslatıp, nazikçe kaplumbağanın kabuğunu fırçalayın. Fazla baskı uygulamaktan kaçının.

Eğer kabuk temiz ise fırçalamanıza gerek yoktur. Bu hayvanı strese sokan bir durum. Yavru hayvanlarda kabuk henüz hassas olduğu için hafifçe fırlamak lazım. O da kabuk gözle görülür biçimde kir bağlarsa.

Geri