Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış ve İç filtre önerisi

Hüsnü Çoban

Bronz 5 Üye
Merhabalar 15-16 cm kabuk boylarında 2 adet kaplumbağam var. 300 litrelik bir akvaryum yaptırıyorum. İç filtre ve dış filtre olarak ne önerirsiniz. Filtrelerin malzemelerini nasıl düzenlemeliyim.

Merhaba,

Dış filtre olarak tetra ex 1000 plus alabilirsiniz.

İç filtre olarak da sobo 808c alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: cem
Teşekkürler. Peki bunlara iç malzeme olarak ne seçmeliyim. Filtreden filtreye değişiyor mu

Sobo 808c köşe filtrede alt haznede elyaf kullanacaksınız. Bu köşede dikleme olacak en az 31 cm yükseklikte su olmalı.

Dış filtre seramik ve bioball dolu olarak geliyor. Seramik yeterince değil üstünde bir miktar bioball takviyesi yapacaksınız. Kalan bioballları saklayın. Ek olarak zeolite, aquaclay ve carbon malzeme alacaksınız. Eurostar marka genelde en ucuzudur.

Carbon malzemede coconut kömürü tercih sebebi. Bu suya lezzet veriyor.

Alınca dizilimi hakkında bilgi veririm. Bu şekilde başlayın. İlerde duruma göre ek malzeme gerekirse öneririm.

Çok teşekkürler. Bu arada belki ilerleyen zamanlarda 3. Bir kağlumbağa ekleyebilirim. Bu akvaryum 100x50x60 yeterli olur mu 3 kaplumbağa için. Dış filtre de aynı şekilde önderdiğiniz tetra ex 1000 plus alsam o da yetersiz kalır mı

İki hayvan makul. Daha fazlası sorun çıkarabilir. Bunlar hiç yoksa 25 cm kabuk boyuna kadar çıkıyor. Anlaşamama durumları da var. Sisteme sonradan giren hayvanları kabul etmeyebilirler.

Dış filtre o akvaryuma yeterli önceden eski modelde 1200 ex kullanıyorduk bu yeni nesil düşük elektrik tüketimine sahip motora sahip.

Merhabalar tekrardan. Biraz geciktim ama akvaryumu bu hafta içi yaptırıyorum. Tetra ex 1000 plus dış filtre siparişi vereceğim. Zeolite, aquaclay ve carbon dışında beraberinde ek vermem gereken bir filtre malzemesi siparişi var mıdır? Bir de filtreyi edindikten sonra malzeme dizilimini nasıl yapmalıyım. Biraz araştırdım çok farklı görüşler var dizilim hakkında

Seramik filtreyle geliyor. Hatta bioballda var. Elyaf alacaksınız. Pahalı markaya gerek yok. Eurostar genelde ucuz satılıyor. 250 yada 500 gramlık alın.

Alt sepete seramik üstü sünger koyacaksınız. Fazla boşluk kalırsa bioball'larda yeterince koyun. Ne sünger ezilsin ne de üstüne gelecek sepette aralık kalsın.

İkinci sepette elyaf>zeolite >elyaf olacak.

Üçüncü sepette elyaf>aquaclay >elyaf olacak.

Üst sepette elyaf > carbon > elyaf olacak.

Carbon ve zeolite filtre torbasına konacak. Torbaya konduktan sonra tozu gidecek kadar yıkanacak. Carbonun siyahlığı gitmez yoğun toz gidecek kadar yıkayın.

Filtreyi kurduktan sonra ilk suyu kovaya boşaltın. Su şeffaflaşınca fişi çekip yerine monte edip çalıştırın.

Suyu doldurması da şöyle boş olarak kapatın. Su emiş tarafını akvaryuma monte edip su çıkış tarafı hortumu elinizi sabunlayıp yumruk yaparak tutun. (Sonraki değişimlerde de bu şekilde yapacaksınız. Salmonella kapmamak için) havayı emerek suyun filtreye akmasını sağlayın. Akış başlayınca bırakın kendi dolar. Su, su çıkış borusunda gözükünce fişi takıp çalıştırın.

İçinde hava kalırsa cırlama sesi gelir. Kovayı 15 derece gibi sağa sola sallarsanız hava çıkar.

Çok teşekkürler bilgi için. Son olarak 100x50x60 şeklinde söyledim ölçüleri ama 120x50x60 olarak yapalım desem bu dış filtre yeterli olur mu ona da. Üst limit 300 litrelik akvaryumlar için yazıyor özelliklerinde

İç filtre takviyesi ile bir ihtimal götürür ama hayvanlar tam büyüdüğünde kir yoğunlaşacağından sirkülasyonun yeterli olması için dalga motoru gerekebilir.

Bu filtrenin bir üst modeli 120'liğe uyar.

Akvaryum sonunda tamamlandı ve kullanmaya başladım. Öncelikle cem beye ve öneride bulunan bütün arkadaşlara çok teşekkürler. Dış filtre olarak son anda karar değiştirip aquael ultramax 2000 aldım. İnternetten araştırdığım kadarıyla kullanıcı yorumları iyidi fiyatı da biraz daha uygundu tetraya göre. Tetraya ek olarak ön filtreleme haznesi var. Haftalık ön filtre temizliğiyle filtre temizlik ömrünün uzadığını söylüyorlar. Şuanlık debisi iyi sessiz çalışıyor ama ileri vadede performansı nasıl olur bilemiyorum. Alvaryumun fotoğraflarını paylaştım eksik veya yanlış bir şey varsa söyleyebilir misiniz. Uvb lambayı da kısa zamanda temin ederim. Kurulumda tek kafamı karıştıran dış filte giriş ve çıkış hortumlarıyla iç filtrenin konumu. Onları da fotoğrafların birinde gösterdim. 1 numara su giriş 2 numara su çıkış 3 numara iç filtre. İkisinin de akım yönü sola doğru. Bu giriş hortumunun yeri doğru olmuş mu sizce

Ekli dosyalar

• IMG_20241228_135547.jpg
    IMG_20241228_135547.jpg
    2.6 MB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20241228_135042.jpg
    IMG_20241228_135042.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20241228_113249.jpg
    IMG_20241228_113249.jpg
    2.4 MB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20241228_113258.jpg
    IMG_20241228_113258.jpg
    2.5 MB · Görüntüleme: 5
Ön filtreli ise çalışma prensibi jbl greenline ile aynı düzen.

Dış filtre su çıkış ucu nasıl?

Kuru alanı komple tek parça pvc paspas yapmak iyi olur. Üçgen yada altıgen şekilli olanları. Hızlı inerken rampadaki taşlar altbağayı çizebilir.

Çıkış ucu bu şekilde. Dış filtre giriş hortumunun arkasından akvaryum arka camına çarpacak şekilde atıyor suyu. Taşları pürüzsüz ve yassı yüzü üste gelecek şekilde ayarlamaya çalıştık. Düzenli takip ederim altbağaları herhangi bir sorun olursa sökerim taşları. Ama kesin sorun olur diyorsanız dediğiniz gibi bir zemin ayarlayabilirim

Ekli dosyalar

• IMG_20241228_190440.jpg
    IMG_20241228_190440.jpg
    2.7 MB · Görüntüleme: 2
Çizilme illaki olacaktır. Alandan inmeye kaltıklarında panik atak yaşıyorlar. Suya bir an önce inmek için hızlı hareket ederler. O sıra çizilir.

Su çıkış borusunu kuru alanın o tarafa yanaştırın. İç filtre ile dış filtre su çıkışı aynı yönde aksın.

Su giriş borusu çıkış borusuyla dış filtrenin arasında kalacak yani değil mi. Çok teşekkürler

İç filtre köşede olacak. Su emiş bunun önünde.

Su çıkışta kuru alana yanaşık.

Öbür arka köşede borunun gireceği boşluk varsa orası daha iyi olur. Alanın arka köşesinde.

Kuru alan kaydırılabiliyor. Biraz öne kaydırıp oraya alayım o zaman çıkış borusunu. Sirkülasyon açısından daha mantıklı duruyor

Geri