Öncelikle merhabalar, Benim yaklaşık 10 yaşında ve tahminimce dişi bir çizgili dere kaplumbağam var. 1 hafta önce bir pakistan papağanı sahiplendim ve papağan geldikten 2-3 gün sonra kaplumbağam yemek yememeye ve huysuzlanmaya başladı, kuru alanına çıkıyor 3-4 dk geçmeden suya geri giriyor suya girdiğinde ise çırpınma hareketleri gösterip etrafa su atıyor. İnternetten baktığımda kaplumbağanın yumurlama ihtimali olduğunu öğrendim. Bundan 2 hafta önce de suyunun içinde 1-2 cm boylarında çapı maksimum bir pipet kadar olan beyaz bir cisim buldum elime aldığımda uç tarafından yırtılmıştı ve içi kapsül gibiydi bu sebepten gerçektende yumurtlamış olabilceğini düşünüdüm fakat ne bu cisimi bulmamdan öncesinde ne de sonrasında bu belirtiler yoktu. Başka bir olasılık olarak ta papağandan dolayı strese girebilceği yazıyor du bu yüzen akvaryumun önüne karton koyarak ikisi arasındaki iletişimi kestim şuan biraz daha sakin gibi ama aynı harektleri hala sürdürüyor. Daha önceki konulardan okuduğum üzere arka bacağının yanlarını kontrol ettim ve öncesi gibi yumuşak herhangi bir sertlik yoktu. Eğer yumurtlayacak ise kumlu bir alana ihtiyaç duyar, ne yapmam gerekiyor veya stresten ise ne yapmam gerekiyor yardımıcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.