Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dişi ve Erkek Kaplumbaga

Üst kısımdaki beyazlaşma da kabuk değişimindeki eski plakaların rengini kaybetmesinden kaynaklı, normal bir durum.

Cvp: Dişi ve Erkek Kaplumbaga

Iyi günler arkadaslar.2 yeni sorum var 1. Si akvaryumum tahmini kac litredir ? 2. Sorum da bugun gözlerimle de gördüm yem konusu yokken iyi sıkı dost olan arkadaslara iki ayrı köşede yem verdim ancak iri olan kendi yemini yedikten sonra diger küçüğünü boynundan ısırarak yemden uzaklaştırdı.Ben buna nasıl çözüm bulucam?Kucuge ayrı yem veriyorum ama yemesi bile 3 kat uzun sürüyor surekli ağzından kaçırıyor.

Bu resimde altta olan büyük olan küçüğün ağzından yemi kapmış garibim kucuk de ne koparsam kar diye çabalarlarken...

Düzenleme.

Bu da baska bir açı...

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    120.5 KB · Görüntüleme: 133
  • image.jpg
    image.jpg
    181.2 KB · Görüntüleme: 126
  • image.jpg
    image.jpg
    175.9 KB · Görüntüleme: 132
  • image.jpg
    image.jpg
    122.1 KB · Görüntüleme: 92
Akvaryum ölçülerini en, boy, yükseklik olarak bilmek gerekir. Bunlar yazılınca hesaplar veririz. Ki forumun hesaplayıcısınıda kullanmak mümkün.

Boy farkı yemlemede genelde sorun oluyor. Elle set yapmak dahi yetmiyorsa büyüğü çıkarıp diğeri tek beslenmeli.

Öyle bile yapsam büyük 2 ısırısta yiyorsa kucuk 10 ısırısta yiyor. Ayrıca büyük bi köşeden diger kosedeki yeme gidiyor nerdeyse kucuk daha elinden kaçırdığı yemi kaybediyor.

Küçük zamanla alışır. Bazıları biraz daha geveleyerek yer. Tarz olarakta farklılık gösterirler.
Dediğim gibi büyük yedikten sonra akvaryum suyu olan bir kaba alınsın ve küçük rahatça yesin. Daha kontrollü ve hızlı yemeye bsşladığında tekrar beraber yerler.

küçüğe verdiğin yemi ikiye kırıp ver. yem küçük oldu mu yemesi kolaylaşır. eğer yumuşak yemse parmakların arasında bastırıp düzleştir. raffy P bu açıdan iyi yemdir.

akvaryum hacmi boy*en*yükseklik= lt hacmidir. su oranı ise suyun yüksekliğinin çarpımıdır. kum miktarı ise istediğin kum yüksekliği oranı çarpımı ilk iki sayı kiloyu verir.

Yükseklik 30 cm. En 24 cm. Uzunluk 70 cm

Ya ben bu kolu kopan kaplumbağayı gördüm. Bugun benim büyük küçüğün boynuna saldırdı yemi almak icin. Benim de basıma böyle bisey gelebilir mi?

Akvaryum 50 lt kapasitede. Su yüksekliğine baktığımda muhtemelen 30-35 lt kapasitesinin kullanıldığını düşünüyorum. Aslında bu haliyle dahi pek uygun değil. Hayvanlardan biri 7 cm kabuk boyuna gelince kesinlikle değişmeli. Hayvanlar arasındaki boyut farkı çok fazla olursa ve küçük olan yavru olursa mümkün olabilir. Ama bunların kol koparacak boy farkları yok. Tabi bu zarar veremez anlamına gelmiyor.

kol kopma hadisesi ekstrem örnek. ki daha sebebi konusunda net yargıya varamadık. cinsiyet oluşumları daha tamamlanmadığı için saldırılar genel olarak yem yeme kaynaklı olur. yem verme işini de sen yaptığına göre takip edebilirsin. bunun akabinde oluşacak saldırı akvaryum dar gelmeye başlayınca olur.

Benim akvaryum gereksiz uzun ben de buna güvenip büyük zannediyodum.Bu benim 4. akvaryumum.Şuan boşa para verdigimi anladım.

Gereksiz uzun değil. Aynı akvaryumun eni 40 cm, yüksekliği 50 cm olsa tek kaplumbağa için ömürlük olur. İki yavru içinse 2-3 sene gider.

ilkin sanırım büyük zannedip bunu alacağıma gereksiz harcama yapmayıp daha büyüğünü alabilirdim demek istemiş.

Selam ben silis kum buldum 10 kg 60 tl idi henüz almadım almalı mıyım ? bir de uv ışık bi pet shopta var 60 tl ama takmak icin apart da almak gerekiyor fiyat 200 e çıkıyor. Daha ucuz bi sekilde bulamaz mıyım zaten genelde uv ışık bulamıyorum.. Bir de filtremi yeniledim eskisi de yetiyor du ama eihm marka filtre aldım.

Aman alma. O nasıl kummuş öyle. Fiyata bak. Pet shop maduru olacaksın. Bu aşağıdakinden 12 adet alırsan 10 kg ederki fiyat 18 tl gibi oluyor. Bu marka ayrıca yıkanmış ve iyi poşetlenmiştir.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13104&ad=vitasand-dogal-silis-akvaryum-kumu-800-gr-0-7-mm&kat=283

Uv lambanın marka modelini alsaydın uygunmu diye bakardık. Zamanında satarız diye getirdiler ve sarı kutulu exo terra 2.0 uvb ampuller ellerinde kaldı. Bunlar yağmur ormanlarındaki az ışık gören hassas derili sürüngenlerve kurbağalar için. Bizimkilere faydası yok. Yada çöl hayvanları için olansa bu seferde bizimkilere fazla gelecektir.

Filtre hayırlı olsun. Eheim iyi marka.

kumun içine altın tozu koymuşlar herhalde :smile: en pahalı kum dahi o fiyata etmez. bu kafayla devam ederseler kepenkleri indirecekler akıllılar. ben en fazla işin sonunda başka bir şey lazım olursa hesaplı buluruz başka yere gitme lafına gülüyorum.

Arkadaslar ben yeni 2 tane daha yavru ekledim ancak bu yavrunun kabuğu beyaz kenarı acaba neden suya girince azalıyo ama nedenini anlamadım suda beyaz kalsiyum icin olan şeyden var acaba o mu yapıyor ?

Bu da suya girip cıkmıs hali

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    197.8 KB · Görüntüleme: 83
  • image.jpg
    image.jpg
    174.9 KB · Görüntüleme: 80

Bana mantar görüntüsü gibi geldi. Tırnağı sürünce hafif kazınma dağılma gibi bir durum oluyor mu? Hayvanı sudan çıkarıp ıslak diş fırçasına sofre tuzu dökerek deriye temaz etmeden ovala ve kuru yerde ısıtma lambası altında 5 dk beklet. Sonra akvaryum suyu ile durula. Kontrol et beyazlamada azalma olacak mı?

ilkin hayvanları yıkamadan mı koydun diğerlerinin yanına emrenin dediğini yap sonra akvaryum suyuna dış filtren yoksa iki damla metilen damlat. sonradan eklenen hayvanları ayrı bir kapta bir gün bekletmek gerek güvenlik açısından.

Geri