Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dışkı ve kirlenme sorunu....

Baybars

Bronz 3 Üye
Arkadaşlar afedersiniz ama bildiğiniz üzere dışkıları hemen akvaryumu batırıyor. Bende iç filtre var. Eğerki bir dış filtre alırsam. Bu pislenmeden kurtulabilirmiyim. Ve öneriniz nedir dış filtre olarak. Teşekkürler...

Cvp: Dışkı ve kirlenme sorunu....

Dış filtre pislikleri çekebilir diye düşünüyorum ama çok güçlü olmalı,güç fazla olursa kaplumbağaları çekme riski doğar.En mantıklı yöntem benim ve çoğu kişinin kullandığı gibi dip çekimi.

Dış filtre tabiki iç filtreye göre daha iyi temizlik yapar. Biyolojik döngüde su değişimlerini seyreltir. Ancak akvaryumdaki canlı oranı su hacmine oranla fazla ise filtre verimi gene yetersiz kalabilir. Yani 200 lt suda 15 cm boyda iki kaplumbağa varsa uygun bir filtre ile yeterli temizlik sağlanır. Eğer aynı akvaryumda aynı boylarda beş kaplumbağa varsa tabiki aynı verim beklenemez. Filtre diyince özellikle dış filtrede klasik eheim olanlar en iyisi. Uygun iç malzemelerle iyi bir filtrasyon sağlanabilir.

Bu arada sanırım iki defa gönderdim konuyu anlamadım nasıl oldu? Özür diliyorum bunun için. İki kaplumbağam var. Yeni akvaryum yaptıracağım camcıya. 90 boy, 50 en, 60 yükseklik düşünüyorum. Bu ölçüler için ne dersiniz. Şuan için elimdeki akvaryum küçük yaklaşık 40 boy, 30 en, 40 yükseklik gibi.

Ölçüler çok güzel. 270 lt kapasitesi var. Kaçış boşluğunu düşünürsek yukarı kuru alan yapılırsa 240-250 lt su hacmi yakalanır. Buda iki hayvan için ömürlük. Boy 100 cm de olabilir. Buna eheim 2215 hatta 2217 dış filtre alınabilir. Ben olsam 2217 alırdım. Ben 90 lt suda 2215 kullanıyorum.

mehmet önce kafanda akvaryumu netleştir ve bütçeni belirle. buna göre ısıtıcı ve dış filtre alternatiflerini söyleriz.

Yeni akvaryum düzenine geçene kadar, Okan'ında bahsettiği dip çekimini 1 haftayı geçmeyecek şekilde sıklaştırırsan idare edebilirsin.

Çok teşekkürler arkadaşlar. Dip çekimi evet. Benim asıl sorunum kakaları değil. Şimdi bir hafta oldu daha sularını değiştireli. Mango köküde var o biraz sarı yapıyor evet doğrudur. Ancak İdrarları sanırım fazla kirteliyor. Yoksa şırınga ile alınıyor kakalar. Ve iç filtre de akvaryum küçük oldtuğu için iyi temizliyor. Sık sık içindeki süngeri temizleyince sorun olmuyor. Ancak o idrar pisliği yokmu canımı sıkan o. Özellikle onun için söyledim kirlenme olayını.

İdrar için dış filtredeki hangisi tam olarak hatırlamıyorum ben ikisinide yazayım aktif karbon,zeolit birisi amonyak tutuyordu.Buda idrardan kaynaklanan sararmayı çözüyor.En azından balıklarda edindiğim tecrübeyle söylüyorum.

Unuttum, iç filtrenizin haznesi genişse ek malzemeler yerleştirebilirsiniz, dediklerim dahil böylece daha berrak sular elde edebilirsiniz.Modifikasyon yapın ben şahsen o şekilde kullanıyorum.

seachem nitrate ile idrar işi hallolur. okan zeolit idrarı dönüştürecek bakterilerin oluşmasına yardımcı olur. ilk söylediğim ürün iç filtrelerin bir kısmına daha uyumlu.

mehmet mango salınımı ile idrar birbirine benzer. mango taze ve yeterince kaynatılmamışsa salınım oranı idrardan fazla olur.

Sağolasın abi bende öğrenmiş oldum :)

İç filtreye nasıl yerleştirebilirim ve bu idrar için olan ürünü nerden temin edebilirim? Yorumlarınız için teşekkürler.... Bu pis idrar sarılığı geçse bana yeterli. Bir ara mango kökünü çıkarmıştım deneme amaçlı omu çok sarartıyor diye, ama değildi. 3 günde su yine aynı hale gelmişti. Bu arada bazen koku oluyor akvaryumda. Kimi zaman 1 ay koku yok. Kimi zamansa 1 haftada koku oluşuyo?

Gittigidiyorda buldum ;

mailto:/evcil-hayvan/seachem-de-nitrate-250-ml-92842980

Dışkı ve idrardan dolayı çıkan amonyak yüzünden kokuyor.Dış filtrede zeolit var.Bu da amonyağı-nitrit,nitritide-nitrata dönüştürecek bakterileri oluşturmada yardımcıymış.Seachem nitrate de aynı işi görüyormuş,dış filtre için zeolit,iç filtre için seachem nitrate.
Bu alacağınız ürün taneli bir ürün filtre içine serbest koyamazsınız.Hem suyu geçirecek,hemde bu taneleri bırakmayacak birşeye ihtiyacınız var.Normalde filtre torbaları var ama isterseniz bayan çorabıda aynı işi görür :)

Ben dış filtrede de denitrate kullanıyorum. Geyet kullanışlı ve faydalı. Jbl zeolit kaliteli ama toz gibi olduğu için iç filtreye poşetsiz girmez. Denitrate iri tanelidir. Bence sünger altına dahi konulabilir. Her sünger yıkamasında bunuda yıkarsın. Ancak miktar az olacağı için ne kadar faydalı olur bilemem. Dış filtreye daha çok malzeme gireceğinden biyolojik döngüde tabiki dış giltre iyidir. Ancak bu akvaryum yetersiz hacimde olduğundan her ihtimalde temizlik zor gözüküyor.

Yanıtlar için teşekkürler arkadaşlar. Diyelimki seachem nitrate aldık. Bunu iç filtreye yerleştirdik (nasıl yerleştireceğimi anlamasamda). Dış filtre gibi bir yerden su gelip geçmiyor bildiğim kadarı ile. İç filtre çalışırken belli bir su akımı yok stabil biçimde. Ha bir akım oluyor kakalar veya başka pislikleri çekiyor filtre içindeki sünger. Bu maddeyi yerleştirdiğimizde sudaki bu sarı rengi veren idrar pislikleri bu maddeyemi yapışıyor. Çünkü dış filtre gibi bir süzme olayı yok iç filterin sanırsam. Yanılıyormuyum. Cümle düşük oldu ise kusuruma bakmayın :)

Konu şu şekilde. Bu malzeme idrardaki amonyağı absorbe ediyor yada minimize ediyor diye düşünebilirsin. İç filtre suyu ızgaralı alt taraftan alır ve süngerden süzülerek yukarıdan verir. Esasen seachem denitrate malzemesinide süngerin üst tarafına koymak daha iyi ama pervaneye gelmemesi için ben aşağıda ilk girişe hiç filesiz koyuyordum. Benim kullanımımda verimli olduğunu düşünüyorum. Ben bunu geçici olarak bir yavruyu ayırdığımda kullandım. Tabiki uygun malzemelerin olduğu dış filtrenin yerini tutmaz.

Anladım kardeşim sağolasın temin edip deneyeceğim... :)

iç filtrede delikler boydan boya ise file alıp üst kısma yerleştirebilirsin. sünger aşağı basar. kir süngerde kalır denitrate sadece suyu süzmüş olur ve kire bağlı tıkanma veya kaplanma olmayacağı için performansı daha iyi olur. amonyak uçucu olduğu için koku yapar. dış filtre kullanmayanlar için mavi metilenden iki damla damlatılması süreci bir miktar uzatır ama çare olmaz.

Arkadaşlar bugün akşam üzeri eve geldiğimde odanın içi kokmuştu. Daha bir hafta oldu komple akvaryum temizliği yapalı. Canım sıkıldı oldukça. Şuan belirttiğim üzere akvaryumum küçük basitlerden bir dış filtre alsam şu anlık işimi görürmü. Ve düşünün suda tosbağalar zor görünüyor. Dip çekimi ile alakalı değil.

Geri