Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dışkı ve kirlenme sorunu....

Bu akvaryumun ışık alma durumu nedir?
Kir ve amonyak dışında alg patlamasıda oluyor mu? Su hacmi hayvanlar için yetersiz mi?

Bu konularıda düşünmek sadece filtrasyonla giderilemeyecek bir konuyu önceden tespite yarar.

Cvp: Dışkı ve kirlenme sorunu....

basit bir filtre alsan dahi ek malzemelerle takviye sağlıklı çözüm sunacaktır. yem konusunda normal miktar üstü de buna sebep olur. normal sınırda yem verilirse hayvan açlık duyduğunda dışkısını tekrar yiyip temizliğe katkı sağlayacaktır. akvaryumun küçük olması da ayrı bir sebep. hayvanlar sürekli büyüyor. yani işini görür ama filtreye yapacağın masrafla uygun olan akvaryum maliyetini karşılaştırırsan aynı hesaplara gelecek.

ALG patlamasını anlayamadım. Direkt güneş görmüyor akvaryum. Isıtıcı lamba kullanıyorum. seachem nitrate alıp filtrenin alt kısmına yerleştirmeye çalışacağım. Belki çözülür. Gerçekten sıkıntı. Teşekkürler yardımlarınız için.

Doğrudan güneş alan yerde olsaydı alg sorunuda işin içinde derdim.

İç filtreye zeolit yada denitrate koyarak denemekte fayda var. Nasılsa yetersiz olursa dış filtre alınınca gene kullanılacaktır.

mehmet filtrenin mıknatıs boşluğu ve boru kısımlarını da temizledin mi o kısımlarda da dışkı birikmeleri oluyor. bunlarda alg oluşmasına yol yapıyor.

Geri