Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

dışkının rengi

pervin

Gümüş 2 Üye
Merhaba. Bu sabah yasadigim sorunu suan da yasamaktayim. Normalde yesil oan diski renkleri sariya donusmus. Akvaryum icinde yem sanip yemeye calisiyorlar veya kusmuş olabilirler mi gözle görmedigim icin bir bilgim yok. Yemden kaynaklanabilir mi ?

Bu forumun amacı bilgi paylasiminda bulunmak ve yardimci olmak. Rahatsiz oluyorsan konularimi okumaz gecer gidersin.

kendı dıskılarını yıyeblıyorlarmıs forumda okudugum kadarıyla. Renk bakımından benm gordgm uc kısımları sarı ortalara dogru sıyahlasıyor tabı o dıskıysa :D dıskı degılse nedır onuda blmyrm :):) ama yıyeblıyorlar nrmal bısı o yani :)

Cvp: dışkının rengi

Karidesi fazla kaçırmışsa olur.

Uzun bir parmak kurtarma operasyonundan sonra verdiginiz bilgiler icin saol karides aklima gelmemisti :)

tetra veya ot türevli taze gıda verildiğinde dışkı yeşile döner. protein içerikli yemlerde koyu sarı veya kahverengi renk olur. iç kanama varsa bordo anüse yakın bir yaralanmada kırmızı renk görülebilir. dışkılarını yerler. bu sebeple kafa hacmi fazlasını vermememizin bir sebebide budur. geri dönüşüm sistemleri bizede faydalı bu sayede fazla kirlenme olmadığı gibi yemediklerini de ufak parçalara ayırarak filtre tarafından emilmesini kolaylaştırırlar.

sıvı şeklinde ise ishal; parçacıklı sıvı şeklinde ve yüzeyde bir parça birikim yapıyorsa kusmadır.

Mineral yem attığım günün ertesi diskilarinin kırmızı olması normal mi yani cem abi?

Tamamen kirmizi diski hicbir zaman normal degil kirmizi parcalar falan olabilir ama

Ben hiç kırmızı dışkıya denk gelmedim. Hayvan sindiremedi mi acaba.

Bilmiyorum ama tavirlarinda hiç anormal birsey rastlamadım 3 sabah 3 akşam attım mineralden işte.SU yüzeyinde kırmızı kalın dışkı yuzuyordu hangisine ait bilemedim

Alisarp' Alıntı:
Tamamen kirmizi diski hicbir zaman normal degil kirmizi parcalar falan olabilir ama

Bende kırmızı mineral sticlere yordum durumu

Ne olabilir acaba ya :-( kafama taktım şuan

kahverengiye çalan kırmızı renk olur ama tam kırmızı olmaz canlı kırmızı anüse yakın kanama durumunda olur. bordoya çalan renk mide ve yemek borusu kanamalarında olur. bitkiselde yeşile çalar.

Acaba yem mi bozulup yüzeyde kaldı. Dışkı yüzeyde yüzmezki. Başka bir şey olmasın. Kusmuş olabilir mi? Yani daha yutamadan kusma gibi. Dediğim gibi dışkı yüzmez.

evet bir anda yiyip hazımsızlık çektiyse kusmuş olabilir bu durumu açıklar. genelde ısırmadan yutan hayvanlarda görülüyor bu durum.

Bordo renk. Kırmızı değil. Yemleri bölüp atıyorum acaba bu yuzdenmi. Tek lokmada yutuyorlar.

hayvan taş bir şey yemiş olabilir mi durağanlık gözlemledin mi ? dipte veya kuru alanda durma gibi.

Hayır çok hareketli ve istahlilar abi. Ekstrem hiçbir şey yok bu bordo dışkı dışında. Taslarida çıkardım silis var zaten.

yarın farklı bir yem verdikten sonra bakarsın duruma renk değişikliği var ise önemsizdir.

Geri