Ben o aşının olunmaması gerektiğini düşünenlerdenim... İçindeki cıva yıllar sonra kansere yol açabiliyor. Tabi olup olmamak herkesin kendi tercihidir... Bir de şu var ki sanırsam normal bünyeler normal grip gibi atlatabiliyor bu hastalığı zaten normal gripten ölenlerin sayısı bile daha fazla... Bu hastalığın farkı çabuk yayılması ve mekanizmayı çökertmesi ki bu de benim gibi hassas bünyelere(astımlılar, hamileler, küçük çocuklar vs...)Ben şahsen astımlıyım ya da daha farklı hastalığı olanlara tehlike arz etmekte... Domuz gribinden değil de kendi hastalığından ölebilmekte insanlar... Mesela ben domuz gribi olsam nefes darlığından ölürüm anlamına gelir bu... Ama hastalıktan korunma yoları da var... Aşı olmak istemiyorum, şahsi tercihim bu... Çünkü hastalığın dönüp de bana bulaşacağına emin olamam, aşının tehlikeleri malum... Kendi çabalarımla önlem alacağım... Antioksidan içeren yiyecekler, meyve, sebze, protein alımına dikkat edilmeli... Kivi, Portakal, mandalina, ananas,yeşil biber gibi bol c vitamini içeren besinler var... ayrıca bu ara kendimi acı yiyeceklere, her türden meyveye, brokoliye vs. verdim... aşı olmaktansa okulda maske takıp öyle gezinmeyi düşünüyorum.. Böylece hem ben normal ya da domuz gribi olursam etrafıma bulaştırmam hem de onlarda hastalık varsa kendimi korurum... Tabi şu jel midir nedir ondan da alacağım... Elimi söylenenin akşine 40 snye yakın yıkıorum, daha sık banyo yapmaya başladım artı burnumu iyice temizliyor, ağzımı da tuzlu suyla gargara yapıyorum.. Aklıma yeni bir şey gelirse de uygulayacağım sonuna dek.. Bir de üşüyünce vücut bunlara açık hale geliyor.. Bir tane kalın bir kıyafet giymektense birçok ince şeyi kat kat giyiyorum... Bir katmandan soğuk girmesi kolaydır ama birçok katmandan daha zordur ve daha sıcak tutar.