Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Durgun kaplumbağa

elffclk

Bronz 3 Üye
Merhabalar kaplumbağam 8cm boyutunda günde bir ögün kafası büyüklügünde yemek veriyorum bugün araştırarak silis kum alıp akvaryumuna koydum içine daldı oynadı cogunlukla yedi silis kumdanmı kaynaklı yanlışmı aldım bilmiyorum normalde çok hareketli bir kaplumbağa ama biraz durgunlaştı ve su yüzeyine çıkarken çok zorlanıyor gibi bir sıkıntısı varmı bilemedim yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

• IMG_8247.jpeg
    IMG_8247.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 19
  • IMG_8245.jpeg
    IMG_8245.jpeg
    2.1 MB · Görüntüleme: 19
Merhabalar kaplumbağam 8cm boyutunda günde bir ögün kafası büyüklügünde yemek veriyorum bugün araştırarak silis kum alıp akvaryumuna koydum içine daldı oynadı cogunlukla yedi silis kumdanmı kaynaklı yanlışmı aldım bilmiyorum normalde çok hareketli bir kaplumbağa ama biraz durgunlaştı ve su yüzeyine çıkarken çok zorlanıyor gibi bir sıkıntısı varmı bilemedim yardımcı olursanız sevinirim
Silis kum yemesi iyi birşey, hayvan bu kumu yiyerek hazımsızlığını giderir.

Bu arada silis kumu az koymuşsunuz, 5-6cm yüksekliği olması gerekiyor. Hayvan bu kumu eşeleyip vakit geçirir.

Kumda debelenirken fazla efor sarfetti ise enerjisini koruyor olabilir.

Yemi kaç tane veriyorsunuz?
Ne marka yemler var?

Turtle stıck, dajana gammarus stıcks ve ahm turtle mix günde tek öğün olarak 3 tane veriyorum.

Hayvan 8 cm ise oran az 6 stick yem, diğer öğününde iki katı gammarus verin yani 12 adet. Hayvan yeterli beslenemediği kumu yemiş. Kuma düşen yem artıklarını almayın. Eşelenip yesin oyalansın.

Yemleri karıştırmayın her öğün farklı yem.

Gammarusu ayırıp ayrı verin.

Yalnız gammarus yemi kücük karides olandan değil bu şekilde büyük yemlerden kaç tane vermem gerekiyor

2. Fotografta ahm turtle mıx
IMG_8251.jpeg

Ekli dosyalar

• IMG_8252.jpeg
    IMG_8252.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 6
Diğer sticklerle aynı oranda verin.

Hayvanı suya indir. Lambayı kapa su dışında uyumasın. Su içinde uyumaya alışsın kış geliyor.

Hayvanı suya indir. Lambayı kapa su dışında uyumasın. Su içinde uyumaya alışsın kış geliyor.
Cem abi benim kaplumbağaya sen bi yem önermiştin onun yerine tetra reptomin alsam yer mi bugün ısıtıcı vantuzu almaya gittiğimde gördüm hayvanın kabuk boyu Max 5

Tetra reptomin baby ise olur. Normal reptominler büyük stick yemler.

Bu da olur ama sürekli bıçak yada maket bıçağı ile kesip ufaltmak lazım.

Geri