Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Durgunluk

urdunocur

Bronz 4 Üye
Kaplumbağam 3 4 gündür normale göre daha az hareket ediyor. Suyun dibinde uyurken bir çok defa görüyorum artık kendisini kuru bölgeye daha az çıkıyor. İştahı da azalmış gibi tam olarak gözlemleyemedim azalmamış da olabilir.
Kendisi 11 yaşında akvaryumunda ısıtıcı ,filtre,Lamba var. Dipte eskiden silis kum vardı kaldırdım ara sırada kum çıkarıyor. Ve zeolit taş var akvaryumda.

Yem listesi de şöyle:

Pazartesi—> Reptomin Sticks (20-25 Adet)

Salı —> Omega one (20-25 Adet)

Çarşamba —> Reptomin Sticks (20-25 Adet)

Perşembe —> Omega one (20-25 Adet)

Cuma—> Tropical BioreptW (20-25 Adet)

Cumartesi—>Tropical Dried Fish For Reptiles (3-4 Adet)

Pazar—> Aç gün

Acaba fazla ya da az mı yem veriyorum. Bu durgunluğunun nedeni ne olabilir? Teşekkürler

Kabuk boyu kaç cm? . Aç günü kaldırın. Yumurta akı olabilir.

Kumu tekrar koyun. Zeolite tabanda duruyorsa onu yemiş olabilir. Akvaryumdan çıkarın.

Kabuk boyu yaklaşık 20 santim.
Yumurta akını nasıl vereyim?

Kumu temizlemesi çok zor olduğundan çıkardım.Eğer çok gerekliyse biraz ekleyebilirim.

Zeolite taşı koyduğum hazneden bir iki tane çıkmış olabilir. Kontrol ederim hazneyi. Eğer yediyse kendisi için bir sorun teşkil eder mi?Bu aralar da kabuk değiştiriyor.

Yumurtayı haşlayın. Sarıyı çıkarıp beyaz kısmı yıkayın. Ağzına sığacak oranda parçalayıp verin. Büyük parça atınca dağıta dağıta yiyorlar.

Zeolite taş büyükse midede kalabilir bağırsakta tıkanıklık yapabilir. Sonuç olarak iştah kaybı ve durağanlık yaşar. Zeolite seachem denitrate kadar iri yapılı değilse dışkı yoluyla atar.

Silis kum hayvan için gereklidir. Yiyerek hazımsızlığını giderir. Parçalanmamış yemlerin parçalanmasını sağlar. Yetişkinler ısırmadan direk yutuyor bazen.

Bağırsaklarındaki olası parazitleri atarlar. Kabızlığa iyi gelir.

Madensel ihtiyaçlarını karşılarlar.

Aralarına düşen yem artıklarını arayıp yeme amaçlı vakit geçirirler.

Altbağadaki eski plakaları ve bacaklarındaki eski derileri sürtünüp atarlar.

Geri