Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Durumları nasıl

afacanlar

Yeni Üye
Katılım
6 Mar 2023
Mesajlar
18
Merhabalar, kasım 2022 tarihinde hediye edilen kaplumbağalarım bana göre sağlıklı duruyorlar ama bir de sizden görüş almak istedim. O zaman fotoğraflarını attığımda ekim ayı doğumlu oldukları hatta birinin daha göbek bağı üstünde durduğu söylenmişti. Ekime göre hesaplarsam eger şuan 15aylıklar. İlk paylaştığım diğerinden daha iri 12,5cm kabuk boyuna sahip aşırı hareketli, cinsiyetinin erkek olduğunu düşünüyorum ama siz bakarsanız daha iyi olur ben cok anlamıyorum. Stick yem ve karides yediriyorum ama akşam evde tavuk balık et piştiyse sabah yumurta haşlandıysa onsan veriyorum. Akvaryumuna paylaşacağım su seviyesini gelecek hafta yükseltmeyi düşünüyorum. İlk bebişimiz bu.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_5850.jpeg
    IMG_5850.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 13
  • IMG_5853.jpeg
    IMG_5853.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 12
  • IMG_5854.jpeg
    IMG_5854.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 13
  • IMG_5855.jpeg
    IMG_5855.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 13
  • IMG_5856.jpeg
    IMG_5856.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 13
  • IMG_5857.jpeg
    IMG_5857.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 12
  • IMG_5850.jpeg
    IMG_5850.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 12
Bu ikinci bebişimiz diğerinden daha çekingen. İnsanlara karşı çekingen ama akvaryumda oynarken yüzerken gayet rahat. Yem vs konusunda atik ama nazlı. Sürekli aynı yemi yemek hoşuna gitmez. Geceleri uyurken genelde büyük olanın altında girer uyur. Kabuk boyu 11,5cm. Dişi olduğunu düşünüyorum.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_5860.jpeg
    IMG_5860.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 12
  • IMG_5861.jpeg
    IMG_5861.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 12
  • IMG_5863.jpeg
    IMG_5863.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 11
  • IMG_5864.jpeg
    IMG_5864.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 11
  • IMG_5865.jpeg
    IMG_5865.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 11
  • IMG_5867.jpeg
    IMG_5867.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 11
  • IMG_5868.jpeg
    IMG_5868.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 11
Yaşam alanları
 

Ekli dosyalar

  • image.jpg
    image.jpg
    2.4 MB · Görüntüleme: 23
  • image.jpg
    image.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 23
  • image.jpg
    image.jpg
    2.2 MB · Görüntüleme: 23
İlk resimdeki erkek göz kulaklar sağlam, kabuk yapısı güzel. Akvaryumun alfası da bu.

İkinci hayvanda erkek. Bunda da göz ve kulaklar sağlam. Yalnız plaka katmanlaşması var. Buna devit uygulaması yapalım. Eczaneden devit damla alın. Kabuğunu kurutup 2-3 damla damlatıp yayın. Kuru yerde 30 dakika bekletin kalanı silip tekrar akvaryuma alın. Haftada iki kez uygulama yeterli.

Arada hormonları aktifleştiğinde dalaşma olacaktır. Derideki kızarıklıklar normaldir. Ağır deri yırtılmaları ve uzuv kaybı olmadığı sürece sorun çıkmaz. Alfa herşeyi ilk yapar en güzel yer onundur. Bu kurala riayet ettiği sürece sürtüşme olmaz. Yine de alfa arada bir sınama yapabilir.

Akvaryum yükseklikte iyi ama boyda dar 17-18 cm gibi ömürlük akvaryum gerekecek.

Kökün ufak dallarını kesin. Özellikle geceleri gözlerine dalaşabilir.

Lambayı iyi sabitlediniz mi? Akvaryuma düşmesin.

Alandaki taşı ağırlık için koymuşsunuz ama düşebilir de kaplumbağayı ezebileceği gibi taban camını çatlatabilir. Taşa basıp kaçma ihtimalleri de olabilir.

Dereceyi filtre tarafı köşeye sabitleyin. O kırmızı kaplumbağayı çıkarın. Kumlu alan açık olsun. Bir miktar daha kum iyi olur. 5-6 cm yükseltisi olsun.

Yem olarak dajana gammarus sticks, tropical biorept W, omega one adult turtle sticks yemleri alın, gammarusu bitince almayın artık ufak gelecektir. Dajana ile devam edebilir yada sera Raffy royal, jbl energil veya tropical reptiles carnivore yemlerden birini alabilirsiniz.
 
Teşekkür ederim bilgilendirme için. Devir uygulaması yapacağım. Akvaryumda gerekli düzenlemeyi yapacağım ama dereceyi sabitlesem de tekrar cıkarıyolar yerinden akvaryumun kontrolü benden cok onlarda 😂 dediğimiz yemleri alacagım. Teşekkür ederim 🙏
 
Ağacı ve tüm taşları çıkartın. Tabanda sadece 0,05mm kum kullanın. Kuru alanın rampası akvaryumu daraltmış rampayı değiştirmenizde fayda var. Lamba led lamba gibi duruyor led ısı vermez halojen yada akkor lamba alın.
 
Evet tasarım onlarda biz ne jadar güzel olsun diye uğraşsakta sevmedikleri şeyleri akvaryumdan atmaya çalışırlar.

Kök ve kumdan başka herşey rahatsız ediyor. Eğer kaşınmıyorlarsa kökü de çıkarabilirsiniz. Kaşınıyorlarsa kök hayvanlardan sonra akvaryumda gezinen ikinci şeydir. Destek için koymadıysanız, kökü öbür tarafa alın. Rahat kaşınsınlar.
 
Selam, kapluşlarınız cok tatlı ve sağlıklı gözüküyorlar güle güle büyütğn🥰
 
Lambalar yine burda iletilen bir lambasan stoklu olarak almıştım. Halojen lamba olması lazım. Rampa artık darlatmaya başladı onu farkettim öneriniz var mı? Kökü kaşınmaları için aldım yoksa filtreyi söküp onunla kaşınıyolardı. Daha sakin bir yere alırım. Bir de kök yati kökü sorun olmaz sanırım değil mi? Burada okuyarak almıştım. Mango kökü bulamadım.
 
Rampa tepeden sabit duruyor gibiyse yardan yada altbağası uzunluğu kadar bir parça su içinde olmak kaydıyla kalanı kesip kısaltın. Akvaryum artık dar kalıyor rampa iyice hareket alanını kısıtlıyor.
 
Geri
Üst