Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

edi deri degistiriyor

TIARA

Bronz 4 Üye
Edi deri degistirmeye basladi budu de tik yok bu normalmidir?
Boyun kismi ve kuyruk kisminda bariz deri degisimi var, budu de hic bir gelisme yok.yaklasik 1 aydir benimle birlikteler aldigimda ne kadarliklardi bir fikrim yok ama tahminime gore epey kucukler daha.Bu deri degisimi bu kadar erken normalmidir? Eger normalse budu de neden boyle bir degisim yok?
Bu arada kargom bugun geldi yarim akvaryum temizligi ve yeni ekipmanlarin duzenlemesini yaptiktan sonra yeni fotolari paylasicagim.
Herkese keyifli forumlar...

Cvp: edi deri degistiriyor

Deri değişiminin zamanlaması konusunda kesin bir bilgim yok ama deri-kabuk değişimi, büyüme, davranış, beslenme farklılıkları göstermeleri çok normal. Cinsiyetlerine göre bile farklılık gösterebiliyorlar. Akvaryum ve ekipmanlar kurulduktan sonra ve beslenme düzeni sağlandıktan sonra yine de gözlemlemenizde fayda var.

Hayırlı olsun şimdiden yeni eşyaları :) iyi günlerde kullansınlar.

Neslihan ın dediklerine ilave olarak deri değişimi için silis kum ve ipek bitki, kabuk değişimi için mango kökü bulunması iyi olur. Sarkan deriler düşmemekte diretse dahi müdahale edilmemeli.

Merhabalar teşekkür ederim silis kumumuz,mangomuz,ipek bitkimiz herşeyimiz tamamlandı.Zaten devamlı bitkinin üzerindeler kuru alanı bile o kadar sık kullanmıyorlar artık,suyun derinliğinin artmasından dolayıda yüzme faaliyetlerinde gözle görülür bir artış oldu;sanıyorum şu an çok daha mutlular.
Deriye kesinlikle mudahale edilmemesi gerektiğini okumuştum o yüzden hiç ellemiyorum boyun kısmı ayağı ve kuyruk kısmında gozle görülür biçimde değişimi devam ediyor.
Bunun yanı sıra dün vitamin olarak Raffy P de bulunan kırmızı yemlerden birar tane verdim ilave olarak da JBL ProBaby yem verdim.
Elimde bulunan yemler:

Sera Raffy P
JBL ProBaby
Sera Raffy I
Tetra Reptomin

Bir de ilaveten vitaminimiz Sera Reptil reptilin var (kırmızı yemlerden verdiğimde bu vitamin verilmeyecek)

Haftanın kaç günü hangi yemlerle beslemem gerektiğini belirtirseniz çok sevinirim.Herkese çok teşekkürler,keyifli forumlar dilerim.

Birde yeşillik vermeye ne zaman başlayabilirim ve ne tür yeşillikleri önerirsiniz?

sabah raffy P akşam probaby
sabah repto akşam raffy I
kırmızı mineral yem sabah akşam.

yeşilliği tahmini 6 cm kabuk boyuna geldiklerinde yerler.

marul, kıvırcık, orta körpe kısımlarından

çok teşekkür ederim Cem bey;daha yeşillik yemelerine bir süre daha var o zaman :) Yem sisteminide önerdiğiniz gibi vermeye başlayacağım.

Oda alışma için.

Cem ana yem ve ek yemi yarı yarıya yapmışsın. Bu kadar karides uygun mu? Probaby bildiğin raffy I yemin yavrular için olanı.

Eğer yemler sabah ve akşam tam yarım kafa hacmi olarak veriliyorsa şu daha uygun olur.

sabah repto akşam raffy p
sabah raffy P akşam repto
kırmızı mineral yem sabah akşam.

teşekkür ederim önerilerinizi dikkate elacağım

daha geçenlerde konusu geçmişti değil mi. probaby kullanmadım aklımda stick diye kalmış. emrenin dediği gibi oranlama yap ceyda.

Evet Cem, bildiğin raffy I yemin yavrular için daha küçüğü.

mailto:/img30/3878/zliq.jpg

bunu ürettiklerine yazık günah hakikaten ufakmış. raffy I'yı çok rahat götürüyorlar mideye. ziyan ediyorlar hayvanları. işte pazarlama tekniği. kaplumbağalar bunu yerken çeneyi bile çalıştırmıyorlardır.

3 cm ve ufak olanlar için bence uygun. Gene stick yemle çeneyi ve tırnakları güçlendirmek daha iyi olabiliyor. Kurutulmuş yemler suda dağılıp sürüklendimi su değerleri için daha büyük problem. Tabi kısa süreli kullanılıp raffy I tercihi yapılmalı.

pro baby i burdan tavsiye üzerine aldım yoksa raffy I veriyordum ama evet doğru bir çırpıda hüpletiyolar mideye ama arada raffy I de veriyorum elleriyle tutup koparmalarını izlemek çok keyifli.Probaby i 100 lük ve sadece 1 adet aldım sonrasında bir daha almıycağım 1 kutu yeterli gibi görünüyor.Gerçi diğer yemleri yerken de hiç zorlanmıyolar çok oburlar hatta yem kavgası bile yapmaya başladılar kavga derken saldırı değilde resmen birbirleriyle yarışıyorlar.
mailto:/1j/y/w1qzh.jpg

Buda akvaryumlarının yeni halleri,her zamanki gibi büdü saklanıyor.

akvaryum güzel olmuş. eline sağlık. suyu yaprağı su altında bırakacak kadar daha yükseltebilirsin. ısıtıcı tam batan cins değil mi kutusunda tam battığına dair resim veya totally/completely submersible yazısı var mı ? bazı ısıtıcıların üst plastik kısmı su dışında kalıyor.

büyüdükçe yem yerken kavgaları hatta birbirlerini ısırmaya kadar gidecek halleri olacak. işin ucunda yiyecek oldu mu gözlerini kan bürür.

Teşekkür ederim Cem bey;evet ısıtıcım suya tam batabilen türlerden;yapraklarla kendileri oynayıp kimi zaman suya batırıyorlar kimi zaman suyun yüzeyine doğru ittiriyorlar bir nevi oyuncak ettiler bitkiyi oldukça da keyif alıyorlar bu durumdan.
Yem kavgası başladığında birbirlerinin yemini kaptıkları için diğeri az yem yemesin diye çoğu zaman Ediyi elden besliyorum fakat Büdü için bu söz konusu bile değil kaçıyor kaçmasa bile elimi ısırma eğiliminde bende çeneleri çok kuvvetlidir diye duyduğum için açıkçası elimi ısırsın istemiyorum.

Çok guzel gorunuyor akvaryum, artik ic dizayn onlarin elinde sen ne yaparsan yap son noktayi onlar koyar :)
Cem soylemis ama bende altini cizeyim, su seviyesini biraz daha yukseltebilirsin bence. Kuru alana temas edecek kadar olabilir. Ne kadar derin olursa okadar mutlu oluyorlar.

Saglikli uzun omurler.

Teşekkür ederim Neslihan su seviyesini biraz daha artıracağım.

Sizin tosbişlere de sağlıklı mutlu ve uzun ömürler diliyorum...

Akvaryum gayet güzel ve kullanışlı, tebrikler. Su seviyesi bencede kuru alana değecek kadar yükseltilebilir.

Bence sadece parlak arka fon pek olmamış. Işık yansımaları belki rahatsız edebilir. Mat düz renk daha iyi olabilir.

Karakterleri farklı olabilir. Yani biri cesur biri ürkek olabilir. Bu farklılık ve karakteristik hareketlerde akvaryuma renk katar.

Teşekkür ederim Emre bey sizlerin aracılığınızla hergün yeni şeyler öğreniyoruz bilgiler ve öneriler için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Su seviyesini biraz daha artıracağım,akvaryumu pazar günü dizayn edip parlak fonuda o gün yapıştırdım rahatsız olduklarını sanmıyorum çünkü ben onları hiç bu kadar mutlu görmemiştim ama tabiki daha iyi gözlemleyip bir problem algıladığımda hemen söküp mat bir arka fonla değiştireceğim.

Bir de sormak istediğim kuru alan lambasını geceleride yanık bırakıyorum bu rahatsız edermi onları yoksa sadece gündüz yeterlimi?

Kuru alan lambası sabahtan akşama 10-12 saat sabit yanmalı. Yani örneğin 07:00-19:00 yada 07:00-18:00 arası gibi. Kuru alanda uyuyan yoksa bu saatten sonra sönmeli. Ama akşam kuru alanda uyuyan olursa bu lamba gene sönüp su ısısı yada 1 derece daha yüksek ısıya eşdeğer ısı oluşturacak night glo yanmalı. Bunlar 40-50 w güçte ay ışığını simüle edip rahatsız etmeyecek koyu mavi renkte ısı veren ampullerdir. Ama akşam kuru alanda uyuyan yoksa tüm lambalar sönsün.

Geri