Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

edi deri degistiriyor

Cvp: edi deri degistiriyor

Ben neredeyse 24 saat açık tutuyordum akşamları söndüreyim o halde genelde akşamları kuru alana pek çıkmıyorlar.
Teşekkür ederim yardımlarınız için.

Belki odaya los ışık saglayacak bir gece lambasi olabilir, tutunma yerlerini bulmalari acisindan, pencereden ay isigi geliyorsa buda yeterli olabilir. Uykulu uykulu geziniyor bu şapşallar isleri kolaylassin :)
Akvaryumun coklu prizinin guc dugmesi ışığından faydalaniyoruz biz. :)

Gece gunduz izlenimi de vermis oluyoruz, sözde gunes ya o lamba :)

hahaha evet malesef bu kış günlerinde mecburen lambayı güneş diye yutturuyoruz :) Normal gece lambamı takmam yeterli gelecek o halde çok loş bir ışık veriyor en azından önlerini görebilir şaşkın tosbişler :D

loş bir ışık yeterli olur bu ya prize takılı ufak gece lambası veya pencereden gelen ışık yeterli olur.

akvaryumun içini o kadar incelemişim ki emre diyene kadar arkadaki fonu farketmemiştim iyi mi. :smile: farklı tonlarda ışık parıldaması var. bu gözlerini rahatsız edebilir. hayvanlara dikkatli bak, o tarafa dönük şekilde cama yapışıp yüzmüyor veya dipte o tarafa dönüp bakmıyorlar ise rahatsızlık veriyordur.

Öyle bir durum gözlemlemedim akvaryumu yeniden dizayn ettiğimden beri full kapasite her tarafını kullanıyorlar;fakat extradan özenle inceleyeceğim tavırlarını.
Teşekkür ederim...

O gündüz ısıtma lambasını mevsim ayırt etmeden kullanacağız. Yazında aynen devam. Su ısısı yükselecek ama biz lamba ile ısı farkı yapmak için gene yakacağız. Yani her zaman sudan 3-5 derece daha sıcak bir kuru alan gerekecek. Buda ayrıca kuru alnın olması gereken bir diğer özelliği.

Geri