Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

eheim 2213 dış filtrem temizlemiyor

erpetill

Bronz 3 Üye
merhaba arkadaşlar eheim 2213 dış filtre kullanıyorum fakat suyun pisliğinden içine kaplumbağam girdiğinde gözükmüyor, 4 günde bu hale geliyor ne yapacağımı şaşırdım kısmi su değişimi yapsam bile temizlenmiyor su ne yapmam lazım lütfen yardımcı olun akvaryum 180 litre filtrede bir sorun varmış gibi durmuyor gayet sessiz çalışıyor ama ilk kez dış filtre kullanıyorum çok çaresizim :(

Filtre malzemeleri nedir ve borular akvaryuma nasıl konumlandırılmış?
Motor ve pervanede sorun yok ve su akışı normal mi?
Taban malzemesi nedir?

Cvp: eheim 2213 dış filtrem temizlemiyor

en altta seramik onun üzerinde mavi kalın bir sünger onun üzerinde yuvarlak biyolojik malzemesi onun üzerinde elyaf ve en üstte siyah bir sünger var sanırım karbon sünger su akışı normal gibi pek anlamıyorum ki taban malzemesi silis kum ama silis kumu iyice yıkadım kaynattım ve tekrar defalarca yıkadım öyle koydum akvaryuma alttan girişi olan su çekiyor üstten bağlı olan da suyu geri veriyor akvaryuma , petshopun sahibi aktif karbon koyun dedi ama su o kadar pis ki sadece aktif karbon eklemekle temizlenir mi bilmiyorum fotoğraf koyacaktım ama nasıl koyacağımı bilmiyorum tarif ederseniz fotoğraflarla da gösterebilirim, canım cıktı su değiştirmekten :(

[url=http://bit.ly/c25MCx][img]mailto:/wMX3V2.jpg[/url]*
[url=http://bit.ly/c25MCx][img]mailto:/xYM7gA.jpg[/url]*

son resim 3 hafta öncesi ilk su koyulduğu zaman baştaki resmi de az önce çektim, bu arada 5-6 kere su değiştirdik birazdan yeniden su değiştireceğim.

erpetill' Alıntı:
en altta seramik onun üzerinde mavi kalın bir sünger onun üzerinde yuvarlak biyolojik malzemesi onun üzerinde elyaf ve en üstte siyah bir sünger var sanırım karbon sünger su akışı normal gibi pek anlamıyorum ki taban malzemesi silis kum ama silis kumu iyice yıkadım kaynattım ve tekrar defalarca yıkadım öyle koydum akvaryuma alttan girişi olan su çekiyor üstten bağlı olan da suyu geri veriyor akvaryuma , petshopun sahibi aktif karbon koyun dedi ama su o kadar pis ki sadece aktif karbon eklemekle temizlenir mi bilmiyorum fotoğraf koyacaktım ama nasıl koyacağımı bilmiyorum tarif ederseniz fotoğraflarla da gösterebilirim, canım cıktı su değiştirmekten :(

[url=http://bit.ly/c25MCx][img]mailto:/wMX3V2.jpg[/url]*
[url=http://bit.ly/c25MCx][img]mailto:/xYM7gA.jpg[/url]*

son resim 3 hafta öncesi ilk su koyulduğu zaman baştaki resmi de az önce çektim, bu arada 5-6 kere su değiştirdik birazdan yeniden su değiştireceğim.

Eğer aktif karbonu yıkamadan koyduysan ondan olabilir diyecektim ki zaten koymamışsınız anlattığınız kadarıyla. filtre malzemesinin sıralanışı alttan üste doğru kalından (kaba) inceye doğru olmalıdır. Sıra da doğru...

Bulanıklık nasıl, kaplumbağa görünmeyecek kadar bulanık mı yoksa hafif beyazlık olacak şekilde mi bulanık? Tümden su değişimi ve temizliği şebeke suyuyla yaptıysanız yararlı bakteriler ölmüştür. Suyun oturup berraklaşması karbon takviyesiyle birlikte 15-20 günü bulur...

Fotoğrafları şimdi gördüm... Kesin filitrede bir problem var veya o ağaç görünümlü şey renk bırakıyor suya... Benim bahsettiğim bulanma bu kadar değildi...:ff::ff::ff:

yok o ağaç görünümlü şeyi (turtle log) çıkarttım zaten ilk gün çıkardım yüzeyi kısıtlıyor diye ona bağlı bişey değil napabilrim peki aktif karbon koysam temizlenir mi yeni filtre mi gerekecek :/

filtrenin tamir edilme şansı yok mu çünkü geri almayacaklardır ucuz bir şey de değil biliyorsunuz

Simdi emis ve su veren borularin yerini yanlis yapmissiniz iki kosede olmali normalde kendi fotografimi atiyim size ama ondan boyle bir su rengi olabilirmi bilmiyorum ama temiz suyu tekrar cekiyor sonucta ondan buyuk ihtimalle

4 haftada dip cekimi veya su degistirme filtre temizleme yapmadim emre abininse yilda bir degistirmesi yetiyor sanirim sizin sorununuzun nedeni dedigim sey buyuk ihtimalle

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    345.6 KB · Görüntüleme: 306

şimdi baktım 2 yıl garantsi varmış akvaryem.com dan almıştım sizce kesin filtrede mi sorun var arayıp garantiye göndermelimiyim?

Ayrica su isiticisinida suyu veren borunun yanina benim konumlandirdigim gibi konumlandirirsaniz daha verimli olur

erpetill' Alıntı:
yok o ağaç görünümlü şeyi (turtle log) çıkarttım zaten ilk gün çıkardım yüzeyi kısıtlıyor diye ona bağlı bişey değil napabilrim peki aktif karbon koysam temizlenir mi yeni filtre mi gerekecek :/

filtrenin tamir edilme şansı yok mu çünkü geri almayacaklardır ucuz bir şey de değil biliyorsunuz

Bende de eheim 2213 var. Böyle bir şey başıma gelmedi hiç. Hortumların yeri de doğru...

Alisarp' Alıntı:
Simdi emis ve su veren borularin yerini yanlis yapmissiniz iki kosede olmali normalde kendi fotografimi atiyim size ama ondan boyle bir su rengi olabilirmi bilmiyorum ama temiz suyu tekrar cekiyor sonucta ondan buyuk ihtimalle

4 haftada dip cekimi veya su degistirme filtre temizleme yapmadim emre abininse yilda bir degistirmesi yetiyor sanirim sizin sorununuzun nedeni dedigim sey buyuk ihtimalle

o zaman şimdi suyu değiştridikten sonra dediğiniz gibi konumlandıracağım belki aktif karbon ekleyince de tamamen düzelir yani inşallah zaten güç bela bir akvaryum edindik onun da keyfini süremedi yavrum pislikten yani filtre çok sorunsuz çalışıyormuş gibi geliyor en ufak bir ses dahi çıkmıyor filtrede problem varsa bunu nasıl anlayabilirim ki?

Pervanenin mili kırılsa ses yapar mutlaka, hava yapsa ses yapar anlamadım gitti :ff::ff::ff:

Hortumlarin yeri dogru degil burda filtre kendi temizledigi suyu kendi cekiyor sizdede boyleyse konum tek kaplumbaga oldugu kucuk oldugu icin vs. daha uzun suruyordur ama bu bulaniklikta degil sarilik cok fazla ilginc bi dedigimi deneyin yinede
"Tost" bemce sende dedigim gibi konumlandir

Aktif carbon eklemekle duzelicegini hic sanmam o carbonu arindirir su beyaz falan degilki bi deneyin benim dedigimide ama bilmiyorum bu cok anormal

bir de alisarp arkadasın dediği gibi deneyeyim birkaç güne belli olur eğer ondansa yine yazarım arkadaşlar çok teşekkür ederim yardımlarınız ve ilginiz için aklınıza bir şey gelirse lütfen yazın aktif olacağım forumda

Alisarp' Alıntı:
Hortumlarin yeri dogru degil burda filtre kendi temizledigi suyu kendi cekiyor sizdede boyleyse konum tek kaplumbaga oldugu kucuk oldugu icin vs. daha uzun suruyordur ama bu bulaniklikta degil sarilik cok fazla ilginc bi dedigimi deneyin yinede

Aktif carbon eklemekle duzelicegini hic sanmam o carbonu arindirir su beyaz falan degilki bi deneyin benim dedigimide ama bilmiyorum bu cok anormal

bir de benim kaplumbağa epey büyük 26 cm kabuk boyuna ulaştık tek yaşıyor bu akvaryumda kuru alanı akvaryumun yanında zaten resimden anlaşılacağı gibi

Hic farketmez 340 litre akvaryum 22,18,18 cm 3 kaplumbagam var dedigim gibi 4 haftadir akvaryumda fotograftaki gibi benim aklima soyledigimden baska birsey gelmiyor

Cvp: RE: eheim 2213 dış filtrem temizlemiyor

Alisarp' Alıntı:
Hic farketmez 340 litre akvaryum 22,18,18 cm 3 kaplumbagam var dedigim gibi 4 haftadir akvaryumda fotograftaki gibi benim aklima soyledigimden baska birsey gelmiyor

bu gece dediğiniz gibi düzenleyeceğim sık sık buradan bilgi veririm çok teşekkürler :)

Alisarp' Alıntı:

Akvaryumun boyutlarını öğrenebilir miyim? Bir de üstteki kuru alanı kendin mi yaptın?

Akvaryum icinde 340 litre su var tam kapasite 360 litre su 120*50*60h olculerinde 10 mm cam kalinligi sayesinde kuru alanin yukunu kaldirabiliyor akvaryumu MAS akvaryum yapti islerinde profesyoneller murat bey emre abi ve bana akvaryum yapti forumdan baska sorunuz olursa akvaryumum ve kendi sorunlarimla ilgili actigim konunun linkini vereyim ordan sorabilirsiniz ilk haliyle dekorasyon olarak baya farkta var belki ilham gelir :)

Burdan yazip "erpetill" in konusunu bulandirmayalim :)

mailto:/forum/Konu-yeni-akvaryumumla-birlikte-yeni-sorularim.html?pid=125794#pid125794

CreamJ' Alıntı:
Alisarp' Alıntı:

Akvaryumun boyutlarını öğrenebilir miyim? Bir de üstteki kuru alanı kendin mi yaptın?

kuru alanı kendim yapmadım normalde rampada taşlar vardı ama onları kullanamadık çok da dikti rampa rampasını değiştirip üzerine kaydırmaz koydum rampanın alt kısmından kaydırmaza diktiğim cam vakumlarıyla tutturdum akvaryumun tüm halinin resmini çektim simdi koyacağım sulu alan 180 litre su alıyor

[url=http://bit.ly/c25MCx][img]mailto:/xAElXz.jpg[/url]*
ayrıca bu akvaryumu mas akvaryumda yaptırdım ama gerçekten hiç memnun kalmadım onlardan akvaryumun her yanı dökülüyor resmen bunu başka bir konuda anlatabilirim daha sonra

Cvp: RE: eheim 2213 dış filtrem temizlemiyor

Alisarp' Alıntı:

Üstteki paralel duran boru suyu veriyorsa, alttaki dipte olan suyu çekiyorsa yanyana olmuş, akvaryumun iki ayrı köşesinde olmuş farketmez. Ayrıca benim Tost 500 gr ağırlığında ve gayet iyi kirletir suyu :D

Geri