Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
evet şebeke suyu kullanıyorum ama eğer yosunsa klor gibi yok olur mu ki dinlendirince ? akvaryumdaki kumu çıkartmıştım zaten çok pis diye su filtre olayı hallolursa yeni kum alıp koyarım diye düşünüyorum çünkü anladım ki kumdan değilmiş pislik, şimdi bugün yine komple boşalttım akvaryumu tertemiz yıkadım yeni su koydum yine şebeke suyu akvaryumda dinlenmeye bıraktım ama yosun mevzusu çok mantıklı geldi 200 litre içme suyu mu alıp koysam? sizce alayım mı almayayım mı su düzenleyici biriniz kullanıyorsunuz biriniz kullanmıyorsunuz bilemedim ama belki yosundansa su düzenleyici onu giderebilir gibi geliyor ? kaplumbağamı da su plastik saklama kaplarının en buyuk boyundan var bende seyehat için kullanıyoruz bir kaç gün kalmaya gittiğimizde bir yerlere oraya aldım bir kaç günlüğüne yani sorum şu ki su düzenleyicisi alayım mı yosun için çünkü yosun fikri çok mantıklı geldi bana da hiç aklıma gelmemişti. Çok teşekkür ederim ikinize de çok başınızı ağrıttım
Bir de her şeyi halledip 3 gün bekletip koydum diyelim kızımı 1 hafta sonra su yine çamur gibi olursa ne yapacağım? yani bu filtre yetmiyor mu acaba bizim pisliğimize diye de düşünüyorum mümkün mü acaba öyle yetmeme gibi bir durum hiç duymadım ama benim yaşadığımı yaşayan da duymadım
Su bekletme olmayacaksa düzenleyici kullanılmalı yada suyu doldurup akvaryumda bekletmeli. Filtre çalışmadan. Bence filtre malzemeleri ile iş toparlanacak. Ama su giriş ve çıkış boruları uzaklaşmalı. Benim fikrim bu. Bir uçtan verip diğer uçtan çekmeli.
İçme suyu takviyesi iyi olur. Yosun durumu varsa ya içme suyu takviyesi yada Cem in kullandığı yosun önleyici filtre malzemesi gerekir. Ama bence bu yosun değil gibi.
uzaklaştırdım onları suyu da bekleteceğim doldurdum bugün akvaryumda bekletiyorum mecbur, sen neden yosun olduğunu düşünmüyorsun yanlış anlama lütfen gerçekten merakla soruyorum samimiyim yani ben suyun üzerinde yüzen kahverengi şeyler görmüştüm pislik birikti sanmıştım ama şimdi yosun denince olabilir diye düşündüm yosun oluşunca nasıl oluyor akvaryumda ? yosun önleyici filtre malzemesi ne oluyor çok cahil hissediyorum kendimi
Koyman gereken bu
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11874&ad=jbl-nitrat-ex-filtre-malzemesi-250-ml
Ama yosun olmasi icin gunes gormesi gerekiyor saniyorum kahverengi alg olabilir oda gunes gormeli zannediyorum bence bu yosun seyini almaniza gerek yok
O kahverengi seyler diskilarindan oluyo bendede oluyor
Alg icinde silicat ex vardi yanlis hatirlamiyorsam
mailto:/urun_detay.aspx?urn=16078&ad=jbl-silicat-ex-filtre-malzemesi-500-gr
Cem gelince bakar ama kullandığı buydu sanırım.
Suda yosunda belki olabilir. Ancak şebeke suları bazen çok kirli olabiliyor. Boru pası hatta çamur bile olabilir. Eğer suda problem kesinleşirse iş arıtma kurmaya kadar gider.
Dışkı olmadığına eminim dışkısında da bazen büyük parçanın yanında ince yumurta akı kıvamında kahverengi dışkı çıkardığı oluyor ama bu başka bir şeydi alg mi yosun mu bilemiyorum silicat ex ikisi için de etkili sanırım belki bundan alırım biraz araştırıp neresine sığdıracağım bilmiyorum filtrenin gerçi, hatta dinlendirmeme rağmen su düzenleyici de alıp onu da koymayı düşünüyorum artık olsun istiyorum hem ben çok yoruldum hem de kızıma çok çok üzülüyorum rahat edemiyor diye
arıtma kurmak mı? neden ki o nasıl oluyor?
Cem kullanıyor. Lavabo altı basit sistemler varya onlardan. Şebeke suyuna güvenmiyor. Şebeke suyunu içme suyu yapıyor. Eğer yosun değilse ve su kaynaklıysa bakteri kültürünüde unutup komple karbon kullanımı bile gerekebilir.
Ya bir test kiti vardi o su degerlerini gosterir yosun yada alg icin suyu baska bir kaba musluktan akitin eger yesil seyler geliyorsa yosundur yada kahverengi seyler pastir bikere yurtdisindaydik sanirim banyodan oyle bi pas aktiki su kahverengiydi
Öncelikle bence dinlendirip uygun malzemelerle denemeli. Borular zaten ayarlanmış. Devam ederse komple hazır içme suyu koyup denemeli. Eğer düzelirse şebekedeki sudan kaynaklıdır. Tabi sürekli içme suyu ile olmaz. Ben olsam yosunmu yada başka bir oluşummu demem suyu analiz ettiririm. Nede olsa kesin kaynak şebeke suyu olacak. Yosun çıkarsa silikat ex ile çözülür. Başka olumsuzluklar çıkarsa lavabo altı filtreye geçilirki bu zaten ev halkı içinde gerekli hale gelmiş olur.
Yani birden her ihtimale önlem almak imkansız. Bence en iyi çözüm sıralaması bu. Ben bunu uygulardım.
Su degerleri icin bu kaliteli
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11889&ad=jbl-magnezyum-kalsiyum-mg-ca-testi-60-ml
Bakir icin bu kaliteli
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11883&ad=jbl-bakir-cu-testi-20-ml
Biraz pahali aslinda isterseniz ilkini alip digerini bir kovaya musluk suyu doldurarak bakabilirsiniz
lavabo altı arıtma sistemleri gerçekten güzel iş çıkarıyor. kireç ve ağırmetalleri temizlemesi bir yana dış filtredeki bakterilerin yaşaması için gerekli olan pH değerini de koruyor. silicatex yosun ve alg gelişimini suda önlüyor. suda sorun yok yosun ve algden yana berrak. yalnız filtre borularında alg ve kumun en alt kısmında suyun ulaşmadığı yerde cam önünde hafif yosunlanma var. oradaki kumu eşeleyip yosunları suya karıştırdığım halde yosun oluşmadı. normalde 2. sepette olması gerekli ammo kullandığım için 3. sepetten bioball'ları çıkarıp yerine bunu koydum.nescafe gibi granül şeklinde iyi şekilde yıkansa da kahverengi salınımı var en başta renk veriyor ama sonrasında su cam gibi oluyor. yani su içinde gayet verimli.
filtrenin randımanlı çalışması için iyi sirkülasyon şart. bu sebeple su çıkan borunun ucundaki tapayı çıkarıp debiyi artır.suyu koyduğuna göre su değişimlerinde ilk başta içme suyu ile takviyeleri yap. dengelensin. eğer çözüm bulamazsan çare substratı çıkarıp emrenin dediği gibi karbon koymaktır.
suda çok küçük parça yosun varsa görülmez. bunu anlamak için suyu bir bardağa doldurup beklet. eğer varsa kısa sürede üremeye başlayacaktır. bir hafta yeter.
alisarp teşekkür ederim gercekten pahalılarmış tekli satılanı olsaymış keske
suyu koydum ama gerekirse boşaltıp içme suyu ekleyebilirim? o zaman silicatı da alıyım öyle kurayım filtreyi de, bardağa hemen su koyuyorum belki yosundur da çözülmüş olur artık, arıtma şu an pek mümkün değil benim için ama gerekirse bir dahaki ay o yola da gidebilirim yeter ki olsun teşekkür ediyorum yardımlarınız için
önce konuyu bir anlayalım sonra al silicatex'i diğerlerine nazaran pahalı üründür. olmazsa karbon alırsın. o bakterileride elimine eder. filtreyi ilk çalıştırdığında 5-10 litre suyu veya bir damacana suyu kovaya boşalt. sonra durdurup boruyu akvaryuma yerleştir. sonra eksik kısmı damacana su ile doldurursun.
önce konuyu bir anlayalım sonra al silicatex'i diğerlerine nazaran pahalı üründür. olmazsa karbon alırsın. o bakterileride elimine eder. filtreyi ilk çalıştırdığında 5-10 litre suyu veya bir damacana suyu kovaya boşalt. sonra durdurup boruyu akvaryuma yerleştir. sonra eksik kısmı damacana su ile doldurursun.
merhabalar 3 gün oldu suyu bekletiyorum bardaktaki suda da henüz bir oluşum görmedim 1 hafta oluncaya dek bekletmeyi düşünüyorum ardından dediğin gibi yapacağım 1 damacana suyu boşaltıp içme suyu ekleyeceğim ekstra filtre malzemesi almadım henüz ama içindeki substratı çıkarıp tamamen karbon mu koysam diye düşünmekteyim su değiştirmek gerçekten çok yorucu benim için damacanayla banyodan taşımam gerekiyor defalarca, bir de aklıma söyle bir şey geldi ben filtreyi full dolu musluklu olarak almıştım acaba bu filtre daha önce kullanılıp iade edilmiş olabilir mi? ben 0 diye aldım ama gelen malzemeler açıktı filtrenin içinde belki substratında bir şey vardır bilemiyorum mümkün mü böyle bir şey
Substratı değiştirip filtreyi temizledikten sonra komple hazır su koy derim. Eğer tekrar ederse substrat bakteri kültüründe sorun var demektir ki bence bu ihtimal yok denecek kadar az. Devam etmezse şebeke suyunda sorun var demektir. Şebeke suyunda yosun mu başka oluşummu olduğunu anlamak için analiz gerekir. Silikat sadece yosun oluşumu varsa etkili olur. Ama ilk denemeden sonra sürekli denemelerle gitmek yorar.
Filtre ve içerisindeki diğer malzemeler temizlendimi buna sebep olmaz bence. Substrat zaten içinden çıkmaz.