Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

eheim 2213 dış filtrem temizlemiyor

Cvp: eheim 2213 dış filtrem temizlemiyor

Erpetill creamJ bana sormustu sanirim ama :) senin paylasmanda guzel oldu benimkinide MAS akvaryum yapti hakeza emre abi ve Murat beyinkinide ben kendi adima memnun kaldim guzel bir is cikti sizde ne sorun oldu gokhan beyle mi konustunuz birde kuru alanida normal sistemlerindeki gibi yapmamislar birde

Akvaryumuznuzun ikinci fotografinda birsey farkettim sizin akvaryumun fotografini bana atip akvaryumumuz hazir tarzi bir mail atmislardi bende baya kizmistim hatta ben boyle istemedim falan diye :)
Is sonradan anlasilmisti :)

Alisarp' Alıntı:
Erpetill creamJ bana sormustu sanirim ama :) senin paylasmanda guzel oldu benimkinide MAS akvaryum yapti hakeza emre abi ve Murat beyinkinide ben kendi adima memnun kaldim guzel bir is cikti sizde ne sorun oldu gokhan beyle mi konustunuz birde kuru alanida normal sistemlerindeki gibi yapmamislar birde

Akvaryumuznuzun ikinci fotografinda birsey farkettim sizin akvaryumun fotografini bana atip akvaryumumuz hazir tarzi bir mail atmislardi bende baya kizmistim hatta ben boyle istemedim falan diye :)
Is sonradan anlasilmisti :)

evet ben de yazdıktan sonra farkettim sana sorduğunu ama olsun fazladan paylaşım oldu :) evet gökhan beyle konuştum akvaryumun kuru alanının ayrı bölme üzerinde olmasını ben istemiştim bundan da memnunum ama akvaryumum ilk hali camdı tamamen o üst kısımdaki tahtalar yoktu ben de tahta yapmasını söylemem gerektiğini bilmiyordum bütün işleri aynı şekilde olduğu için öyle olacağını düşündüm neyse tahta yapmasını istedim kuru alanın üst kısmına da alüminyum yapmasını istedim bunun için bana 100 lira daha alması gerektiğini söyledi tartışmadım tamam dedim ama fotoğraflarda görüldüğü gibi tahtalar bir bir düştü simdi marangoza yeniden yaptırmam gerekiyor kuru alanın oturduğu dolabın üst kenarlarındaki korumalıkları da ben yaptırdım marangoza , neyse getirdiler tabi geç getirdiler ama bu tahta olayından dolayı değil onlar olmadan da teslim tarihini geçmişti , velasıl geldi kurduk içine su doldurdum kaplumbagamı koydum ama rampa o kadar dik ki ne inebiliyor ne de cıkabiliyor bir de kocaman sivri sivri taslar yapıstırmışlar üzerine çıkmaya çalıştıkça kabuğundan çizilme sesleri geliyor öyle sürtünme değil ama bildiğiniz çiziliyor benim kaplumbağam 2 kilo 300 gramdı en son tartıldığımızda neyse aradım dedim ki bu rampa olmamış kullanamıyoruz inip çıkamıyor çıkmaya çalıştıkça kendine zarar veriyor Gökhan Bey (!) bana dedi ki sizin kaplumbağanız çıkmayı bilmiyorsa ben ne yapayım'' aynen bu cümleyi kurdu bana çok sinirlendim bir de üzerine yaparım ama ek fiyat alırım dedi ben de sana vereceğim paranın 5 katını başkasına veririm dedim bir camcı buldum geldi evde söktü o rampayı komple yenisini taktı 30 lira aldı gökhan beyin bana dediği fiyatsa 120 liraydı ben kesinlikle birdaha onlarla iş yapmam siz çok şanslısınız bir sorun çıkmamış

Cvp: RE: eheim 2213 dış filtrem temizlemiyor

Birde genelde bana yaptiklari gibi akvaryum yaptiklari icin asina olmayabilirler tabi ama tavirlari gercekten cok kotu

Tost' Alıntı:
Alisarp' Alıntı:
Hortumlarin yeri dogru degil burda filtre kendi temizledigi suyu kendi cekiyor sizdede boyleyse konum tek kaplumbaga oldugu kucuk oldugu icin vs. daha uzun suruyordur ama bu bulaniklikta degil sarilik cok fazla ilginc bi dedigimi deneyin yinede
"Tost" bemce sende dedigim gibi konumlandir

Aktif carbon eklemekle duzelicegini hic sanmam o carbonu arindirir su beyaz falan degilki bi deneyin benim dedigimide ama bilmiyorum bu cok anormal

Üstteki paralel duran boru suyu veriyorsa, alttaki dipte olan suyu çekiyorsa yanyana olmuş, akvaryumun iki ayrı köşesinde olmuş farketmez. Ayrıca benim Tost 500 gr ağırlığında ve gayet iyi kirletir suyu :D

Nasil fark etmiyecegini pek mantigim alamadi butun filtre kurma videolarinda ayrica bu sitede cem ve emre abide hep zit koselere konmali der boyle akvaryumda su donmuyor bile akim yok

Filtrede zeolit ve substrat yok. Yani filtre seadan süngerli iç filtre gibi çalışıyor. Tamam seramik ve bio toplar işlevlerini yapıyordur ama ne idrar kaynaklı amonyak dönüşüyor nede substrat sayesinde bakteri kültürü oturuyor. Yani dışkıların katı atıklarını parçalayıp iç filtre gibi içeride tutup geri gönderiyor. Zeolit ve substrat olmadan zor. Ama genede bu kadar bulanması garip geldi.

Filtre akışında debi olarak sorun yoksa suyu bu hale getirmez. Milde vs anormal bir seste yok. Bana kalırsa filtre malzeme eksiğinden işlevini yapamıyor.

Filtre boruları ayrı köşelerde olursa en iyi verim alınır tabiki. Dış filtre mantığı uçlardan toplayıp bırakarak suyun her dmlasının aynı sayıda çevrime katılmasını sağlamaktır. Aksi halde biyolojik döngü faydası dışında çevrim iç filtre gibi kısıtlı olur. Bu filtre malzeme eksiği ilede iç filtreden farksız çalışıyor. Tabi sorun göÜkmediğine dayanarak belirtiyorum.

Cvp: RE: eheim 2213 dış filtrem temizlemiyor

Yazdigim onceki mesaj gitmemis tekrar atiyim gec gelme sorunu 1 hafta gibi bendede oldu ilk once rampa uzunlugu olarak emre abide sorun yasamis ama ben onlemleri alip suyu yukseltince bir sorun yasamadim sizin kaplumbagada buyuk sorun yasamamaniz lazimdi rampa benim fotograftakinden dik miydi ? Birde bu cakillar icin yassi diye belirtmistim ben belki oyuzden size son kalan kotulerimi koydular yinede tavirlar falan cok cok yanlis tabiki. Bu sizin akvaryum turune asina degillerdi galiba birde bana sizin yerine yanlislikla atilan mailde tahta mi var acaba yok sirf cam varmis fotograf ekliyorum gercekten tavir kotu tabi tekrar soyliyim

mailto:/2zdrclv.jpg

mailto:/160sll1.jpg

mailto:/211mbg2.jpg

Siz ne fiyat verdiniz ? Belki akvaryum kucuk diyemi ilgilenmedilerki emre abinin ne diyecegini de merak ettim simdi

Dizayn daha farklı olduğu için çıta koymak sorun olmuştur. Bizdekiler normal dörtgen ve geçmeli yani serbest olunca oturuyor. Ve dağılmıyor. Bu akvaryumda üst çıta tam dönemiyor ve tabi daha iğreti. Yapıştırsa düşmezdi ama yapıştırmaya karşı olmasının sebebi üst çıtalar darbe, su vs gibi etkenlerden zamanla bozulup değişimi gerekebilir. O zaman bunların camdan sökülmesi zor olur. Bu sebeple yapıştırma yapmıyorlar. Ama böyle durmuyorsa yapıştırma yöntemine gidilebilir.

Geç teslimat konusunda biraz daha kendilerini geliştirirler ama diğer diyaloglar hoş olmamış. Tek taraflı sürtüşme yaşandıysa size ayıp olmuş. Aslında karakter olarak düzgünlerdir ama ters durum size denk gelmiş. İyi iş yaparlar ama tavırlarda iyi olmalı. Ben gene akvaryum yaptıracağım. Daha dikkatli olmalarını belirtirim.

evet rampam seninkinden dikti kaplumbağam da büyük olduğu için kendi ağırlığını kaldırıp da tırmanamadı ki ben ilk siparişi verirken kaplumbağamın kaç cm olduğunu ve kaç kilo olduğunu belirttim. küçük kaplumbağamı koyduğumda tapır tapır cıkıp iniyordu. benim en sinirlendiğim şey konuşma tarzı oldu zaten kimse müşterisiyle böyle konuşmaz konuşmamalı da yoksa öyle yaygaracı söylenip duran bir insan değilim, senin koyduğun fotoğraflar ilk hali orada komple cam hertarafı dediğim işlemleri rica ettim yaptılar ama kötü yaptılar benim gönderdiğim resimle karşılaştırırsan görebilirsin farkı akvaryumun kenarına koydukları tahtaları silikonla yapıştırmışlardı onlar düştü sadece ön tarafındaki kalmıştı onu da az önce ben cıkardım, tutup asagı yukarı oynatmam yetti zaten. şimdi ben akvaryumun kenarına geçirerek oturtulan tahta yapıtırıcam bunu ben düşünebiliyorsam onlar bu işin içinde oldukları için hayli hayli düşünebilmeliydiler, taş olarak da muhtemelen senden arta kalan taşları kullandılar ki bu da çok çok yanlış ben farklı bir iş yaptırıyorum parasını da ayrı olarak veriyorum bana özel olmalıydı. akvaryum için benden 850 tl istediler ki sitelerinde 700 lira diye yayınladılar akvaryum benim üzerine yaptığım işlerle birlikte 1000tlyi buldu. bu arada fotoğrafta sırf cam demişsin ama benim çizimimde zaten akvaryumun resmi yoktu ki o taslak bir çizim ben bunun haricinde telefonda da defalarca konuşup anlattım tavırları gerçekten cok kötüydü hatta bir telefon konuşmamızda bana dedi ki söylediklerinizi unutabilirim bana mail olarak atın sadece bir satırlık bir mail yazdım daha sonra telefonda konuştuğumuzda maili gönderdiğimi söyledim bana mail cok uzundu okumadım siz tekrar söyleyin dedi neyse arkadaslar ben sadece memnun kalmadığımı belirtmek istedim çok da uzatmak istemiyorum üzerinden de 2 ay kadar geçti sanırım.
Gelgelelim esas konuya filtrenin neden temizlemediğini çözdüm sanırım akvaryumu komple boşalttım erkek aradaşımla banyoya taşıyıp komple temizledik içindeki kumu çıkarttım kum simsiyah olmuştu daha sonra dedim ki filtreyi de temizliyim bir açtım ki içini her taraf kum sanırım 180 litreye çekim gücü kuvvetli gelmiş ya da yeterince yukarıya yerleştirmemişim kumları da çekmiş sanırım bu yüzden temizlemiyordu; yarın alışverişe çıkacağım malzemeler alacağım bana hangi malzemeleri önerirsiniz neler kullanıyorsunuz?

yazılar yoğundu okumaya üşendim. kullandığın malzemeler filtreyi iç filtreden öteye geçirmiyor. alacakların: substrat, zeolit veya jbl ammo ve elyaf enaz 250'lik veya 500 gramlık olanı al.
dizilim en alttan seramik > sünger > varsa bioball > elyaf > sünger > zeolit veya jbl ammo > elyaf > sünger > substrat > elyaf > sünger karbonu çıkar at ölmüştür zaten gerek yok. bu kadar kir olduğuna göre yanlardan kir kaçağı var. suyu komple değiş. malzeme koymak için trisert malzeme torbası alacaksın.

emiş borusunu rampaya yaklaştır. ama hayvanın kaçma olanağı olmasın. su çıkış borusu yerinde kalsın.

İyi bir zeolit yada jbl ammo yoksa seachem denitrate aynı işi görür. Substrat da unutulmamalı. Cem in dizilimi uygun. Sığmama durumunda üstteki iki sünger çıkabilir. Alttakiler iş görür.
Kum bayağı kötü durumdaymış demekki. Ayrıca o kadar rahat uçuşmasıda garip. Ben 90 lt suda 2215 kullanıyorum, yani daha güçlüsü ama filtrede bu derecede kum yok. Başka 90 lt suda ise ex 600 emiş borusu ızgarası yarıya kadar silis kuma gömülü, gene bu kadar kum gitmiyor filtreye. Acaba kumda başka bir sorunmu var diye düşünüyorum. Silis kum oturdumu ağırdır ve alırı uçuşma olmaz. Tabi büyük hayvan fazla dağıtıyorsa bunu ayrıca değerlendirmeli.

eheim'ın düzeni nasıl bilmiyorum tetradaki gibi kapak yoksa bir sünger şart veya ince bir tane kesilip en üste konulabilir. yoksa elyaf pervaneye dolanabilir.

silis kuma gelirsek, iyi temizleme yapılmamışsa ufak parçalar havalanıp dolabilir. bu en az sorunlu olan kısmı, daha kötüsü mantar gibi bulaşıcı bir şey veya parazit yumurtası riski olması.

cem' Alıntı:
eheim'ın düzeni nasıl bilmiyorum tetradaki gibi kapak yoksa bir sünger şart veya ince bir tane kesilip en üste konulabilir. yoksa elyaf pervaneye dolanabilir.

silis kuma gelirsek, iyi temizleme yapılmamışsa ufak parçalar havalanıp dolabilir. bu en az sorunlu olan kısmı, daha kötüsü mantar gibi bulaşıcı bir şey veya parazit yumurtası riski olması.

erpetill' Alıntı:
iyi temizleme yaptıgımı belirtmiştim niçin böyle olduğu hakkında bir fikrim yok ilk kez dış filtre kullanıyorum ama içi kum doluydu ve çok pisti kızım benim için değerlidir hastalıklar hakkında bilgim var o yuzden temiz olması doğal yasamına uygun olması için ögrenci olmama ragmen herseyini sağlamaya çalışıyorum çok teşekkür ederim yorumlarınız ve yardımlarınız için simdi herseyi tertemiz oldu kurulumu düzelttim yarın da yeni malzemelerini alıp yerleştireceğim olumlu olumsuz gelişmeleri yine paylaşırım sizlerle çok çok teşekkürlerrr :)

AEK' Alıntı:
İyi bir zeolit yada jbl ammo yoksa seachem denitrate aynı işi görür. Substrat da unutulmamalı. Cem in dizilimi uygun. Sığmama durumunda üstteki iki sünger çıkabilir. Alttakiler iş görür.
Kum bayağı kötü durumdaymış demekki. Ayrıca o kadar rahat uçuşmasıda garip. Ben 90 lt suda 2215 kullanıyorum, yani daha güçlüsü ama filtrede bu derecede kum yok. Başka 90 lt suda ise ex 600 emiş borusu ızgarası yarıya kadar silis kuma gömülü, gene bu kadar kum gitmiyor filtreye. Acaba kumda başka bir sorunmu var diye düşünüyorum. Silis kum oturdumu ağırdır ve alırı uçuşma olmaz. Tabi büyük hayvan fazla dağıtıyorsa bunu ayrıca değerlendirmeli.

çok teşekkür ederim yorumlarınız ve yardımlarınız için simdi herseyi tertemiz oldu kurulumu düzelttim yarın da yeni malzemelerini alıp yerleştireceğim olumlu olumsuz gelişmeleri yine paylaşırım sizlerle çok çok teşekkürlerrr :)

bin tane aynı yazı oldu :D öğreneceğim ama zamanla

cem' Alıntı:
yazılar yoğundu okumaya üşendim. kullandığın malzemeler filtreyi iç filtreden öteye geçirmiyor. alacakların: substrat, zeolit veya jbl ammo ve elyaf enaz 250'lik veya 500 gramlık olanı al.
dizilim en alttan seramik > sünger > varsa bioball > elyaf > sünger > zeolit veya jbl ammo > elyaf > sünger > substrat > elyaf > sünger karbonu çıkar at ölmüştür zaten gerek yok. bu kadar kir olduğuna göre yanlardan kir kaçağı var. suyu komple değiş. malzeme koymak için trisert malzeme torbası alacaksın.

emiş borusunu rampaya yaklaştır. ama hayvanın kaçma olanağı olmasın. su çıkış borusu yerinde kalsın.

merhaba tekrar rahatsız ediyorum ama ben bunları nasıl sığdıracağım o sepete şimdi baktım bende bioball yok substratmış zaten tarif ettiğim yani substratım var, sizin yazdığınıza göre sadece jbl ammo ve elyaf alacağım ama aktif karbon da koymalımıyım? bir de bende sadece 1 tane sünger var kalın mavi ondan da mı alayım? diyelim ki bunların hepsini aldım, sepete nasıl koyacağım sığmayacaklar substartı azaltayım mı yoksa sepetten çıkarıp direk koyu yeşil kısmın içine mi doldurayım bunları? bir de torbalar ne işime yarayacak onların içine neyi koyacağım ufak mı onlar yoksa büyükler mi kaç tane almam gerekir? bin tane soru geldi aklıma bilemedim nasıl yapacağımı??

Eheim klasik filtrelerde plastik ızgara var Cem.

Substrat varsa çok iyi ve karbon konulmamalı. Karbon substratta oluşacak bakteri kültürünü yok eder. Karbonu ilk kurulumda bir ay kullanıp atıyoruz ve yerine substrat koyuyoruz.
Alınması gereken ürün sadece zeolit. Buda ya Cem in önerdiği jbl ammo, yada bulunamazsa benim önerdiğim seachem denitrate. Dizilim Cem in dediği gibi olmalı, ama önceden belirttiğim gibi fazla gelirse üstteki iki sünger çıkarılır. Ek olarak bioball almaya gerek yok.

bioball yukarıda geçti diye yazdım. yoksa almana gerek yok gereksiz ürün ben çıkarıp attım. sünger bir tane ise piyasada yarım cm'lik satılır. özellikle elektrik süpürgesi satan yerlerde bulmak mümkün orjinal süngerin ölçüsünü alıp ona göre bakabilirsin. orta katlarda emrenin dediği gibi süngerin işini elyaf görür. temizleme zamanı elyafı kaldırıp atarsın. yıkamana gerek yok. ucuzdur, zamandan kazandırır.

filtre torbası bu aldığın ürünlerin kendinde torba yoksa bunun içine koyup yayarsın dağılmasını önlersin.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=6679&ad=ti-sert-filtre-malzeme-torbasi&kat=0

mesela jbl ammo'da kendinden torbalıdır. seachemde yoktur. bu malzemeleri aldığında koymadan önce musluk altında iyice yıka, içindeki tozlar gitsin.

ben ilk kurulum yaptığım zaman burada anlatmıştım. sana fikir olsun.
mailto:/forum/Konu-tetra-tec-new-model-dis-filtre-ex-1200-l-h-kurulumu-resimli.html

çok çok teşekkürler tekrar bugun siparişi veriyorum internette buldum jbl ammo bide sera 250 gr elyaf alacağım ekstra sünger alsam da sığdıramayacağım için almıyorum şu anda bile sepette yer yok bunları sıkıştıracağım ancak

herkese tekrar merhaba buradaki konuşmalarımızın üzerine akvaryumu komple temizleyip söylediğiniz gibi kurulumu yaptım şehir dışında olduğum için yazmam biraz zaman aldı, filtrenin içindeki malzemeleri alttan üste doğru sıralıyorum ;
eheim mech-sera elyaf-eheim substrat pro-kalın mavi bio sünger-sera elyaf - jbl ammo(sadece 1 paketini koyabildim 2. sığmadı)-sera elyaf
vealsıl akvaryum yine aynı oldu bende aldığım yeri aradım konuştum bana su düzenleyici kullanmadığınız için böyle olmuş dedi su düzenleyici alın temiz suya katıp 24 saat bekleyin ondan sonra kurun filtreyi tekrar bir sorun olmayacaktır dedi siz ne diyorsunuz?? böyle bir şey var mı gerçekten daha önce bu dış filtre kullanmadığımdan bir şey diyemedim ama sizlere sormadan da almak istemedim cevaplarsanız çok sevinirim. aldığım yer isterseniz garanti firmasının numarasını vereyim ama filtre su döngüsü yapıyorsa onda bir sorun yoktur sizin bakteri kültürü oluşmamış klorlu su öldürmüş bakterileri dediler

herkese tekrar merhaba buradaki konuşmalarımızın üzerine akvaryumu komple temizleyip söylediğiniz gibi kurulumu yaptım şehir dışında olduğum için yazmam biraz zaman aldı, filtrenin içindeki malzemeleri alttan üste doğru sıralıyorum ;
eheim mech-sera elyaf-eheim substrat pro-kalın mavi bio sünger-sera elyaf - jbl ammo(sadece 1 paketini koyabildim 2. sığmadı)-sera elyaf
vealsıl akvaryum yine aynı oldu bende aldığım yeri aradım konuştum bana su düzenleyici kullanmadığınız için böyle olmuş dedi su düzenleyici alın temiz suya katıp 24 saat bekleyin ondan sonra kurun filtreyi tekrar bir sorun olmayacaktır dedi siz ne diyorsunuz?? böyle bir şey var mı gerçekten daha önce bu dış filtre kullanmadığımdan bir şey diyemedim ama sizlere sormadan da almak istemedim cevaplarsanız çok sevinirim. aldığım yer isterseniz garanti firmasının numarasını vereyim ama filtre su döngüsü yapıyorsa onda bir sorun yoktur sizin bakteri kültürü oluşmamış klorlu su öldürmüş bakterileri dediler

substrat ile ammo yer değişecek. mavi süngeri mech'in üstüne onun üstüne elyafı döşe. su düzenleyici kullanma. suyu klor için bekletmedin mi ? klor bakteri oluşumunu önler.

giriş çıkış borularını birbirinden uzak köşelere koydun mu yukardaki gibi mi duruyor hala. her iki uç birbirinden ayrı olacak bu bir. ikincisi elyafları tam kapladın mı yanlarında boşluk olmasın. koymadan önce ıslatıp öyle yayacaksın. böylece kolay ve düzgün oturur. kuru koyarsan tam oturmaz. yanlarda boşluk kalır. filtre malzemelerin eski ise onları iyice yıkamalısın. bakteri oluşması bir anda olmaz. en az bir aylık süreç lazım.

yok bekletmemiştim suyu direk koydum ben onan mı bu kadar pis oldu hay allah akvaryuma doldurup bekletsem olur mu kaplumbağamı ve filtreyi kurmadan ne kadar bekleteyim 2 gün yeter mi? her şeyi yıkayıp koydum tekrar yıkarım o zaman boşaltınca düzeni de değiştireyim 2 gün bekleteyim suyu da olmayacak mı artık bu pislik dersiniz? peki 1 ay boyunca ne yapacağım bakteri oluşana kadar gene pis olmayacak mı su? boruların yerlerini düzeltmiştim sizin dediğiniz gibi

Cem in dediği filtre dizilimi uygulanmalı.
Bunun dışında bende büyük hacim (840 lt) olduğu için su dinlendirme için yeterli yerim otomatik olarak yok. Ben nasıl yapıyorum. Suyu akvaryuma doldurup su düzenleyici koyuyorum ve birkaç saat bekleyip filtreyi çalıştırıyorum. Sabahında yaptığım bu işlem sonrası hayvanları gece sisteme dahil ediyorum. Bakteri kültürü zamanla oturuyor. Bundan sonra genel temizlik harici su ilavelerimi dinlendirdiğim sularla yapıyorum. Kısmi su değişimide olacaksa su dinlendirip yapılması ve su düzenleyici kullanılmaması gerekiyor.

klorun uçması için bir süre bekletmek lazım. bu hem bakteri oluşmasını önler hemde hayvan hassas ise gözlerinde allerji yapar. ilk parti için akvaryumda dinlendirme yapabilirsin ama hayvanları o sürede uygun bir yere koyabilecek misin. sonraki takviyelerde dinlenmiş su koyacaksın. aslında en sağlıklısı bir kaç damacana içinde suyu bekletmektir. bundan sonra filtreyi devreye sokarsın. olmadı içme suyu takviyesi ile suyu dengele. ama fazla olmasın pH değerinin yüksek olması bakterinin oluşması için gereken ortamı engeller. uygun değer 6.8>x<7.0 arası olmalı. kullandığın su şebeke değil mi ? çeşme suları yosun ihtiva eder. eğer parçalar suya girerse üreyip bu hale sokabilir suyu. bu kadar kısa sürede bu tip bir kirlenmenin sudan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.

akvaryumda kuma varana kadar her şeyi iyice yıka. bulaşık süngerini camlarda gezdir. kumu akvaryum içine temiz suyu koyup karıştırarak temizleyebilirsin. çıkarıp temizleme yapmana gerek yok. hayvan suyu kirletecektir. ama bu derece olmaz. filtre kiri süzecektir. bakteriler su döngüsünü çevirmede etkili.

Geri