Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

eheim 2213 dış filtrem temizlemiyor

Cvp: eheim 2213 dış filtrem temizlemiyor

AEK' Alıntı:
Substratı değiştirip filtreyi temizledikten sonra komple hazır su koy derim. Eğer tekrar ederse substrat bakteri kültüründe sorun var demektir ki bence bu ihtimal yok denecek kadar az. Devam etmezse şebeke suyunda sorun var demektir. Şebeke suyunda yosun mu başka oluşummu olduğunu anlamak için analiz gerekir. Silikat sadece yosun oluşumu varsa etkili olur. Ama ilk denemeden sonra sürekli denemelerle gitmek yorar.

Filtre ve içerisindeki diğer malzemeler temizlendimi buna sebep olmaz bence. Substrat zaten içinden çıkmaz.

200 litreyi de içme suyu mu yapayım? ama içme sularının phı yüksek o da engel olmaz mı substrata?

Substrat için sorun olacak bir ph söz konusu değil. Sorunsuz görevini yapar.

burada alabileceğin suların pH dereceleri var. bakteri oluşması için en iyi ortam 6.8<x<7.0 arasıdır. buna uygun oradaki markalardan kullanırsan sorun olmaz.
mailto:/forum/Konu-suyun-ph-degeri-hakkinda-bilinmesi-gerekenler.html?

dolu filtreden substrat çıkmaz. sadece seramik, karbon ve bioball (bu her markada var mı bilmiyorum) dediğimiz siyah toplar olur bir de süngerler, bir de yine filtreye göre karbon elyaf. substrat olarak nitelendirdiğin beyaz mı siyah mı ?

cem' Alıntı:
burada alabileceğin suların pH dereceleri var. bakteri oluşması için en iyi ortam 6.8<x<7.0 arasıdır. buna uygun oradaki markalardan kullanırsan sorun olmaz. linki yazmayı unutmuşum şimdi ekledim.
mailto:/forum/Konu-suyun-ph-degeri-hakkinda-bilinmesi-gerekenler.html

dolu filtreden substrat çıkmaz. sadece seramik, karbon ve bioball (bu her markada var mı bilmiyorum) dediğimiz siyah toplar olur bir de süngerler, bir de yine filtreye göre karbon elyaf. substrat olarak nitelendirdiğin beyaz mı siyah mı ?

substrat vardı benimkinde
https://www.eheim.com/en_GB/products/filter-media/biological/substratpro
bu linktekinin aynısı
ne yapayım simdi o beklettiğim suyu boşaltıp içme suyu mu koyayım?

benimkinin içinden çıkanlar mech substrat 1 mavi sünger 1 ince elyaf 1 siyah karbon süngerdi

http://www.akvaryem.com.tr/Eheim-2213-05-Dis-Filtre-Dolu-Musluklu,PR-771.html
buradan almıştım

Genelde olmuyor ama firma eklemiş. Ben kullanılmış koyacaklarını sanmam.

AEK' Alıntı:
Genelde olmuyor ama firma eklemiş. Ben kullanılmış koyacaklarını sanmam.

ben de sanmıyorum ama artık aklıma her sey geliyor :D

Firmanin eklemesi cok cok ilginc sansiniza boyle denk gelmis mavi sungerde cikmaz normalde
Bende kullanilmis olacagini zannetmem

Alisarp' Alıntı:
Firmanin eklemesi cok cok ilginc sansiniza boyle denk gelmis mavi sungerde cikmaz normalde
Bende kullanilmis olacagini zannetmem

evet sorma şans akıyor paçalarımdan :D şaka bir yana yeni bir filtre almayı bile düşünür oldum sizler sudandır filan deyince bir de bunu deneyelim dedim olmazsa yeni filtre ve yeni malzemeler alacağım artık ne yapayım yani

ilk başlangıç için kullanılacak malzemeler değiller. ama firma açıkça bu malzemeleri yazmış. yani kullanılmış değiller yalnız bu kiri açıklayabilecek durum var. substrat ve karbonun bir arada kullanılması oluşacak bakterilerin ölmesine neden olması veya bakteri oluşmasını engellemesidir. sünger karbondaki karbonun derecesini bilmiyorum ama ikisi bir arada kullanılmaz. sana bir de zeolit lazım. bu konuda jbl ammo güzel. ama şu anda senin ilk denemen sadece substratı çıkarıp elyaf takviyesi olsun. sonra diğer seçeneği değerlendiririz.

cem' Alıntı:
ilk başlangıç için kullanılacak malzemeler değiller. ama firma açıkça bu malzemeleri yazmış. yani kullanılmış değiller yalnız bu kiri açıklayabilecek durum var. substrat ve karbonun bir arada kullanılması oluşacak bakterilerin ölmesine neden olması veya bakteri oluşmasını engellemesidir. sünger karbondaki karbonun derecesini bilmiyorum ama ikisi bir arada kullanılmaz. sana bir de zeolit lazım. bu konuda jbl ammo güzel. ama şu anda senin ilk denemen sadece substratı çıkarıp elyaf takviyesi olsun. sonra diğer seçeneği değerlendiririz.

zaten en son denememde karbon süngeri cıkartmıştım ve jbl ammo eklemiştim hatta ekstra elyaf koydum ona rağmen yine böyle oldu

erpetill' Alıntı:
cem' Alıntı:

zaten en son denememde karbon süngeri cıkartmıştım ve jbl ammo eklemiştim hatta ekstra elyaf koydum ona rağmen yine böyle oldu

sizde de çareler tükendi sanırım, bu içme suyunu da bir deneyeyim yeni filtre ve ya filtre malzemelerine gideceğim, o da olmazsa bu sene sonuna kadar idare edeceğim bir şekilde öğrenciliğim bitiyor evime dönüyorum orada 100-150-70cmlik bir akvaryum almıştım sump sistemi kurmayı düşünüyorum ona bakalım kısmet artık ona geçince 2 kaplumbağamı birlikte koymayı düşünüyorum ama diğeri çok ufak anlaşamazlar diye korkuyorum açıkçası sizin böyle bir deneyiminiz oldu mu ?

akvaryum gün ışığı görüyor veya güneş ışığı görüyordu değil mi ? karanlıkta değil yani. veya perdeler sürekli kapalı değil. bunun harici su ve filtrede bir sıkıntı olabileceğini düşünüyorum. mech acaba yetersiz mi kalıyor. sepet içinde boşluk kalmayacak şekilde dizilip sünger ile sabitlenmeli boşluk varsa ıslatılmış elyaf ile bu boşluk kapatılmalı. filtrenin kapağı kolayca kapatılmayacak şekilde dolu olmalı. ama çok sıkı da değil.

cem' Alıntı:
akvaryum gün ışığı görüyor veya güneş ışığı görüyordu değil mi ? karanlıkta değil yani. veya perdeler sürekli kapalı değil. bunun harici su ve filtrede bir sıkıntı olabileceğini düşünüyorum. mech acaba yetersiz mi kalıyor. sepet içinde boşluk kalmayacak şekilde dizilip sünger ile sabitlenmeli boşluk varsa ıslatılmış elyaf ile bu boşluk kapatılmalı. filtrenin kapağı kolayca kapatılmayacak şekilde dolu olmalı. ama çok sıkı da değil.

güneş ışığı alıyor zaten sabah kalkar kalkmaz perdeleri açarım hatta evin önü açık olduğu için tülleri de çekiyorum karanlık değil yani, mech bilmiyorum yetersiz mi yani filtre çalışıyor ki içi kirleniyor belki de yetersiz belki dışkı ve yem atıkları için yetmiyor filtre sadece suyun miktarına göre aldım filtreyi alırken, ama akvaryum bile kızım için rahatça yüzebileceği kadar geniş değil yani 185 litre ama küçük geliyor benim gözüme belki pisliğimizin arınmamasının sebebi akvaryumun küçüklüğü ve buna göre alınan bir filtre oluşudur.
sepet içinde de boşluk yok hatta en son jbl ammoyu zor sığdırdım daha da bir şey alabilecek durumda değil içine bütün filtre malzemelerini yıkayıp da koydum akvaryumu zaten komple boşaltıp temizledim ne bileyim şimdi bir de içme suyuyla deneyeyim isterseniz yarın filtrenin ve içindekilerin fotoğraflarını da çekip koyayım

iyi olur bir de öyle inceleyelim. filtre akvaryumun altındaydı değil mi aynı hizada değil bir de bunu sorayım bugünlük bu kadar olsun.

cem' Alıntı:
iyi olur bir de öyle inceleyelim. filtre akvaryumun altındaydı değil mi aynı hizada değil bir de bunu sorayım bugünlük bu kadar olsun.
:) evet altında. öyleyse ben de bugünlük hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim görüşmek üzere

Valla ben sizin durumu cozemedim akvaryumda kaplumbaga olsa ve filtre olmasa iki gunde o resimdeki gibi kirlenmez bence bu is malzeme dizilimi vs. ile de ilgili degil

Buarada akvaryumunuz omurluk degil miydi yeni sistem neden kuruyorsunuz

Belki filtre dedigim sekilde olmazsa calismaz fakat yinede sorayim filtreniz su dolu degil mi kapagi kapattiginda hafif tasacak kadar ?

Cvp: RE: eheim 2213 dış filtrem temizlemiyor

Alisarp' Alıntı:
Valla ben sizin durumu cozemedim akvaryumda kaplumbaga olsa ve filtre olmasa iki gunde o resimdeki gibi kirlenmez bence bu is malzeme dizilimi vs. ile de ilgili degil

Buarada akvaryumunuz omurluk degil miydi yeni sistem neden kuruyorsunuz

Belki filtre dedigim sekilde olmazsa calismaz fakat yinede sorayim filtreniz su dolu degil mi kapagi kapattiginda hafif tasacak kadar ?

yani bir yerde çok büyük bir yanlışlık var ama o yanlışlık ne bulamadık son çare su artık,
evet dolu içi filtrenin filtrede bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum artık.
akvaryum ömürlük değil öğrenci olarak bulunuyorum istanbulda, kızım hayli büyüdüğü için kıyamadım o küçücük akvaryumlarda plastik kaplarda beslemeye para biriktirip bu akvaryumu yaptırdım daha sonra tekirdağa dönünce büyük akvaryuma geçecek, bir de bebek kaplumbağam var anlaşırlarsa birlikte kalacaklar anlaşamazlarsa büyüyene kadar bu akvaryumu o kullanacak artık 5-6 sene , umarım anlaşırlar anlaşırlarsa da satacağım bu akvaryumu komple alan olmazsa kuru alan akvaryum ayrı ayrı satar dolapları da bir şekilde değerlendiririm diye düşündüm

Akvaryum 185 litre bir kaplumbagaya yeter ama daha buyuk olursa tabiki daha iyi olur
Ben iki kaplumbaganiz oldugunu gozden kacirmisim ozellikle ikincide disi cikarsa en az 60 cm olsun bir 350 litre iyi bence disiler cok buyuyor

Alisarp' Alıntı:
Akvaryum 185 litre bir kaplumbagaya yeter ama daha buyuk olursa tabiki daha iyi olur
Ben iki kaplumbaganiz oldugunu gozden kacirmisim ozellikle ikincide disi cikarsa en az 60 cm olsun bir 350 litre iyi bence disiler cok buyuyor

tekirdağdaki akvaryumu full doldurarak kullanırsam 1ton kadar su alıyor o kadar su doldurursam evin tabanı çöker diye korkuyorum o yüzden kuru alanı içine yapıp 500-600 litre civarı su koymayı planlıyorum yani o akvaryum için çok güzel hayallerim var ama zaman ve en önemlisi para gerekiyor :) umarım bir gün onun tamamlanmış halini sizlerle paylaşabilirim ^^

Güneş ışığını doğrudan almıyor değil mi? Yani camdan biraz uzak mı? Bu tamamen yosun sebebi olur.

AEK' Alıntı:
Güneş ışığını doğrudan almıyor değil mi? Yani camdan biraz uzak mı? Bu tamamen yosun sebebi olur.

güneş ışığını doğrudan almıyor pencerelerin karşısındaki duvarın orada duruyor akvaryum ama exo terra daytime heat lamp 100w kullanıyorum kuru alanı ısıtmak için bundan olmaz diye düşünüyorum yine de söyleyeyim dedim

[url=mailto:/eXP687][img]mailto:/eXP687.jpg[/url]*
[url=mailto:/ekO6RD][img]mailto:/ekO6RD.jpg[/url]*
[url=mailto:/eNZDJX][img]mailto:/eNZDJX.jpg[/url]*
[url=mailto:/eazYRQ][img]mailto:/eazYRQ.jpg[/url]*
[url=mailto:/xYg6RZ][img]mailto:/xYg6RZ.jpg[/url]*
[url=mailto:/x8Yzo7][img]mailto:/x8Yzo7.jpg[/url]*
[url=mailto:/KD7Dqv][img]mailto:/KD7Dqv.jpg[/url]*
[url=mailto:/em2oZ0][img]mailto:/em2oZ0.jpg[/url]*
[url=mailto:/xEPDMZ][img]mailto:/xEPDMZ.jpg[/url]*
[url=mailto:/wjy6Rm][img]mailto:/wjy6Rm.jpg[/url]*
[url=mailto:/e2Ja4A][img]mailto:/e2Ja4A.jpg[/url]*
[url=mailto:/xBLzgp][img]mailto:/xBLzgp.jpg[/url]*

cem' Alıntı:

evet filtre şu anda bu halde, fotoğrafları yükledim. günlerdir yazamadım ama su da iyice dinlenmiş oldu tamamen içme suyu koymadım şimdilik daha önce konuştuğumuz gibi dinlendirdiğim sudan 1 damacanayı boşaltıp yerine içme suyu ekledim,
sormak istediğim şu ki boruların içinden çıkan bu pislik normal mi bardakta beklettiğim suda herhangi bir oluşum olmadı ama filtre boruları tamamen bu pislikle kaplı ve tazyikli suya dayadığımda bile çıkmıyor tamamı, böyle peçeteleri de her yerine sokamıyorum doğal olarak ne yapmalı çamaşır suyu döksem içine sonra iyice durulasam çıkar mı?

Geri