Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

eheim 2213 dış filtrem temizlemiyor

Cvp: eheim 2213 dış filtrem temizlemiyor

Dört tane çizgili olsa bu kadar yetişmez belki. Çizgili asil hayvan dışkı yemiyor, bu sebeple aynı sayıda çizgili olsa malesef temizleme süresi yarıya düşerdi. Bu slider türlerinde bu dışkı yeme olayı filtre temizlik süresini uzatıyor.

cem' Alıntı:
üzerinde new yazıyor değil mi ? sepetleri oturturken boşluk kalmamasına dikkat et.

evet new yazıyor üzerinde, 4 sepet var sırasını seramik/sunger/nitratex/substrat olarak mı ayarlıyım? birde substratı yine az koyayım değil mi kalan boşluklara elyaf sunger filan koyarım ?

AEK' Alıntı:
Daha öncekine görede güçlü bir ürün. Her türlü işini görür. Hayırlı olsun.

çok teşekkür ederim umarım bu sefer olur artık :)

şöyle yap 1. sepet seramik>sünger; 2. sepet sünger>nitrat ex>elyaf; 3. sepet sünger>zeolit>elyaf; 4. sepet sünger>substrat>elyaf bunun üstünde de ızgara kapak.

nitrat ex te silicate ex gibi kahverengi renk veriyor ise alttan 2. sepet daha iyi. yıkadığında fazla yıkama o renkli tortu akvaryuma yayılıp yosun ve alg'i izole eder. bir süre su mango salınımı renginde tatlı bir sarı olur sonra geçer yani o kir değil.

bioball'ları koymana gerek yok. ama nitrat ex'in çevresinde boşluk olursa ve sepet şişmezse (bu sepetlerin tam oturmasını engeller buna dikkat et) kenarlarına serpiştirirsin biraz.

sepetleri teker teker koyduktan sonra sepetin köşesindeki boru gibi olan delikten parmağını sokup alt sepetteki ile tam oturduğunu kontrol et. boşluk olursa oradan sızan pis su ara sepetlere yayılır filtrasyon sağlıklı olmaz. kapağı tam oturtup elinle bastır arada boşluk olmamalı buna bak sonra mandalları kapa. açıklık varsa ya sepetler tam oturmamıştır yada malzemelerden birisi şişkinlik yapmıştır.

substrat 1 lt'den fazla olmasın. bu yeterli.

Dizilim gayet uygun. Sünger, nitratex ve substratın üzerlerine elyaf koy. Hatta substratın hem altına hem üstüne elyaf koyabilirsin.

elyafı koymadan önce ıslat sonra bir köşesine yakın parmağınla delik açıp o sepetin boru kısmından geçir. böyle daha sıkı olup oradan kaçak olmaz. yani aynı süngerlerindeki şekilde olacak delik kısım.

Nitratex büyük ihtimal silicate gibi sonuç vermez. Bu sebeple alta indirmeye gerek olmaz Cem. Kutudaki görüntüsü zeolit tipinde. Bioball alt iki sepet dışında gereksiz olur. Eğer kullanılacaksa en alt seramik üzeri sünger, bir üst bioball üzeri sünger üzeri ince tabaka elyaf, bir üst nitratex üzeri bolca elyaf, en üst elyaf üzeri substrat ve elyaf.

nitrat ex'in zeolit gibi etkisi var ise ve salınımı yoksa ikinci kata konabilir. ama jbl ammo'su da var.

Hem jbl ammo hem nitratex mi aldı? O zaman fazla bu tür malzeme olmamış mı?

ammo önceden vardı.

Olmadı değişimlerde bir ondan bir ondan da koyabilir.

zeolitin bir torbası ile nitrat birlikte konulabilir. yan yana.

Buda olabilecek bir yöntem Cem. Ben büyük filtre kovasına aynı işlevli hem eheim mech hem jbl mech koyuyorum. Hatta gene aynı işlevli hem eheim pro substrat hemde eheim lav koyuyorum. Aynı işlevli malzemeler yanyana da konulabilir.

cem' Alıntı:
şöyle yap 1. sepet seramik>sünger; 2. sepet sünger>nitrat ex>elyaf; 3. sepet sünger>zeolit>elyaf; 4. sepet sünger>substrat>elyaf bunun üstünde de ızgara kapak.

nitrat ex te silicate ex gibi kahverengi renk veriyor ise alttan 2. sepet daha iyi. yıkadığında fazla yıkama o renkli tortu akvaryuma yayılıp yosun ve alg'i izole eder. bir süre su mango salınımı renginde tatlı bir sarı olur sonra geçer yani o kir değil.

bioball'ları koymana gerek yok. ama nitrat ex'in çevresinde boşluk olursa ve sepet şişmezse (bu sepetlerin tam oturmasını engeller buna dikkat et) kenarlarına serpiştirirsin biraz.

sepetleri teker teker koyduktan sonra sepetin köşesindeki boru gibi olan delikten parmağını sokup alt sepetteki ile tam oturduğunu kontrol et. boşluk olursa oradan sızan pis su ara sepetlere yayılır filtrasyon sağlıklı olmaz. kapağı tam oturtup elinle bastır arada boşluk olmamalı buna bak sonra mandalları kapa. açıklık varsa ya sepetler tam oturmamıştır yada malzemelerden birisi şişkinlik yapmıştır.

substrat 1 lt'den fazla olmasın. bu yeterli.

kusura bakmayın arkadaşlar benim nitrat ex yazdığım şey jbl ammoydu yanlış yazmışım, bugün kuracağım filtreyi yeniden su dinlendirdim çünkü; bir de alt dolaba sığmadı filtre yan dolaba delik açtırdık. bu filtrenin içinden çıkan 2 torba var içlerinde siyah şeyler var onlar zeolit mi yoksa karbon mu onları koyacak mıyım ? bilemedim :)

Siyah kömür gibi malzeme karbon. İlk kurulumda en üste konulur. Bu varken substrat yada lav işe yaramaz. Bakteri kolonilerini yok eder. Karbon bir ay sonra tekrar konulmamak üzere çıkar ve yerine substrat yada karbon (buradaki karbon değil LAV olacaktı) konulur.

AEK' Alıntı:
Siyah kömür gibi malzeme karbon. İlk kurulumda en üste konulur. Bu varken substrat yada lav işe yaramaz. Bakteri kolonilerini yok eder. Karbon bir ay sonra tekrar konulmamak üzere çıkar ve yerine substrat yada karbon konulur.

evet peki simdi karbon mu koyayım substrat mı?

Su yenilendi değil mi Zozan? Öyle ise baştan başla derim. Alttan üste seramik+sünger, bioball+sünger+elyaf, zeolit+elyaf, elyaf+karbon+elyaf (bir ay sonra elyaf+substrat(lav)+elyaf)

AEK' Alıntı:
Su yenilendi değil mi Zozan? Öyle ise baştan başla derim. Alttan üste seramik+sünger, bioball+sünger+elyaf, zeolit+elyaf, elyaf+karbon+elyaf (bir ay sonra elyaf+substrat(lav)+elyaf)

evet ben de cevap alamasaydım böyle yapmayı düşünüyordum ama şimdi içim daha rahat etti, teşekkür ederim vakit ayırdığınız için :)

Ne demek, umarım bu sefer döngüde sorun olmaz.

filtre denilen şey böyle birşeymiş^^ hepinizin çok emeği var arkadaslar ayrı ayrı teşekkür ederim sizlere sanırım nihayet oldu 1bucuk haftadır temiz suyumuz çok mutluyuz :smile:

rica ederiz neyse kurtardın sende bu işten hadi hayırlı olsun. bende merak ediyordum ne oldu netice diye.

Geri