Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

eheim 2213 dış filtrem temizlemiyor

Sanırım akvaryumda alg oluşumu var. Şu Cem in bahsettiği üründen almalı.
En üstteki zeolit mi? Substratı biraz azaltıp en üste almak daha iyi olur. Azalan substrat yerine zeolit yada yosun ve alg önleyici konulabilir.
Bu arada filtre eheim değil mi? Neden kova beyaz?

Cvp: RE: eheim 2213 dış filtrem temizlemiyor

AEK' Alıntı:
En üstteki zeolit mi? Substratı biraz azaltıp en üste almak daha iyi olur. Azalan substrat yerine zeolit yada yosun ve alg önleyici konulabilir.

eheim filtrem bilmiyorum başka bir renk mi olmalıydı?
en üstteki jbl ammo daha önce substrat en üstteydi değiştir dediniz o yüzden böyle koydum.
o zaman kurmadan onu da alayım substratı azaltıp o ürünü de yerleştireyim öyle kurayım?
işte o akvaryumun içinde yüzen kahverengi şeyler de bunun parçalarıydı bence

AEK' Alıntı:

Bir de boruları nasıl temizleyeyim bilemedim?

Boru temizliği hepimize dert. Sıcak basınçlı su geçirmek iyi olur. Olmadı boru temizliği için fırçalar var ondan almalı. Gerçi ben onlarıda kullanışlı bulmuyorum.

Zeolit için en üste koy dediysek yanlış olmuş. Substratı en üste almalı. Bende eheim 2215 ve 2260 var. Kovalar yeşil. Hatta eheim kovalarında hiç beyaz yok ve tümü yeşil renkte. Özellikle 22.. serilerini kullandığım için eminim.

Bunlarda içinde ek haznemi var artık. Ben dış kova sandım. Yeni modeller böyle sanırım. Bendeki malzemeler olduğu gibi kovaya konuluyor. Şimdi videolarda gördüm.

Cvp: eheim 2213 dış filtrem temizlemiyor

substrat en üstte olacak demiştik. ve çok koymuşsun yarısı kadar olmalı. ikincisi çok pis bunu iki elinin arasında ovalayarak beyazlaştır. gerekirse sıcak suda beklet renk beyaza dönmez ise substrat bitmiştir atacaksın. ammo'yu ise iki elin arasında yine ovala torbası yırtılmayacak şekilde yapacaksın. pislik akacak içindeki taşlar hafif yeşile çalar bir renkte olacak. ki öylede gözüküyor. substrat için torba lazım onu torbaya koy. mavi sünger üstündeki elyaf biraz daha kalın olsun. hatta mavi süngerin altına ince bir elyafta koyabilirsin. pislikler şişirmesin süngeri. substrat bu rengi aldıysa kir kaçağı var demektir. kirde tıkadığı için bakteri oluşumunu engeller. bu su kirlenmesi de bundan kaynaklı olabilir. bunun yanıda kova şeffaf onu da bir şeyle sar bu alg de olabilir. karanlıkta kalmalı.

hortuma gelirsek sanki tetraya göre biraz daha dar bir yapısı var. bu sebeple emrenin tavsiye ettiği fırça buna zor sığar. yapacağın şey galvanizli biraz kalın bir tel alıp ucuna pamuk koyduktan sonra içeri itmen. ne az ne fazla olsun. az olursa tam temizlemez fazla koyarsan şişer kalır. yarıyı geçtikten sonra borunun ucunu musluğa tutup tazyikli suyu ver pamuğu attırır. borudaki kirin çaresi yok. silicate ex borulara çare olamıyor.

Benim borularda gozukmeyecek kadar pislenmisti ama tazyikli suyla gecti ne kadar tuttunuz su tamamen acik miydi tamamen musluk borunun ucuna denk geldi mi ?

Acaba sudaki pislik borulardan mi geldi oda olabilir

Zeoliti yikarken dikkatli olun yanliz hemen yirtiliyorlar benimkilerin iki posetinde birazi yirtik neyse cok buyuk olmadan farketmistimde daha da yirtilmadi

Evet Cem, Eheim boruları Tetra ya göre daha incedir.

bu da o fırçayı kullanamamanı açıklıyor emre. ben bile zorlanarak kaydırıyordum.

şu substratı kimyasal olmayıp ne ile temizleyebiliriz bulamadım. sıcak suda bekletse ayrışma olabilir mi ? çok berbat gözüküyor.

Yok ben fırçayı ex600 de kullandım. Ama belki oda ex1200 den daha ince borulara sahiptir. Yani sonuç sinir krizi :)
Substratı değiştirmeden zor.

Gerçi substrat çokta kötü değil gibi geldi, yani rengi biraz açık değilmiydi Cem? Benim aklımda da yanlış kalmış olabilir.

Ancak borudan çıkan peçetelerin rengi gerçekten çok acayip. Benim bir akvaryumda hafif alg oluyor bazen ama böyle bir renk yoğunluğuna rastlamadım.

Bende borular sapsari oluyor yani boru ici gozukmuyor ama tazyikle gidiyor ve boyle kahverengi degil bu olagan birsey degil bence

boruları komple kaplıyor bu alg silicat ex'i kullandığımdan beri de var ama öncesindeki gibi değil oluştuğu yerlerde parça parça hapsediyor. komple kaplanmıyor. belli dönemlerde temilenmezse deliğin içinde kalın tortulaşma oluyor. kalp damarlarının tıkanması gibi. silicat ex bu yoğunlaşmayı engelliyor ama alg oluşumu oluyor ne yazıkki.

substrat beyazımsı renk oluyor. beyaz silis top gibi düşün. bu sebeple ölmüş dedim ya. belki üstüne kaynar su dökülse çare olur mu diye düşünüyorum. diğer türlü değişmesi gerekeceğine göre denemekte fayda var. belki kiri akar.

emre, senin akvaryum büyük kir oranı da az olduğu için olmuyor olabilir. pencereye de çok yakın değil.

Abi benim hic kullanmadigim substratlar var beyaz degil hatta beyazdansa erpetillinkine daha cok benziyor markadan markaya degisiyor olabilir belki

ben de eheim substrat pro var. beyazımsı renk. bu renk görmedim. üstünde kahverengi parça şekiller var ama kalan kısmı beyaza çalıyor. bunda kahverengilik çok yoğun.

cem' Alıntı:
substrat en üstte olacak demiştik. ve çok koymuşsun yarısı kadar olmalı. ikincisi çok pis bunu iki elinin arasında ovalayarak beyazlaştır. gerekirse sıcak suda beklet renk beyaza dönmez ise substrat bitmiştir atacaksın. ammo'yu ise iki elin arasında yine ovala torbası yırtılmayacak şekilde yapacaksın. pislik akacak içindeki taşlar hafif yeşile çalar bir renkte olacak. ki öylede gözüküyor. substrat için torba lazım onu torbaya koy. mavi sünger üstündeki elyaf biraz daha kalın olsun. hatta mavi süngerin altına ince bir elyafta koyabilirsin. pislikler şişirmesin süngeri. substrat bu rengi aldıysa kir kaçağı var demektir. kirde tıkadığı için bakteri oluşumunu engeller. bu su kirlenmesi de bundan kaynaklı olabilir. bunun yanıda kova şeffaf onu da bir şeyle sar bu alg de olabilir. karanlıkta kalmalı.

hortuma gelirsek sanki tetraya göre biraz daha dar bir yapısı var. bu sebeple emrenin tavsiye ettiği fırça buna zor sığar. yapacağın şey galvanizli biraz kalın bir tel alıp ucuna pamuk koyduktan sonra içeri itmen. ne az ne fazla olsun. az olursa tam temizlemez fazla koyarsan şişer kalır. yarıyı geçtikten sonra borunun ucunu musluğa tutup tazyikli suyu ver pamuğu attırır. borudaki kirin çaresi yok. silicate ex borulara çare olamıyor.

ben filtreyi ilk aldığımda da substratın rengi çok farklı değildi, bugün kaynar suda bekletip tekrar fotoğrafını çekip gösteririm olmadı yenisi alınır torbayla birlikte koyarım, demek substrat çok olduğu için bir şey sığmıyormuş yarıya indiririm, diğer yarısını ne yapayım?
kova seffaf ama koyu yeşil filtrenin içine koyuluyor kova bir de akvaryumun altındaki kapaklı dolapta duruyor ona rağmen etrafını sarayım mı ?
boruları da temizlemeye çalışacağım ,
silicatex almalı mıyım şimdi?

Iki soruya cevap verip digerlerini modlara pasliyim :)
Etrafina birsey sarmaniza gerek yok
Ben artan substrati sakliyorum 1 yil falan sonra yenilemek gerekiyor ama sizin substrat gitmis sanirim

Alisarp' Alıntı:
Iki soruya cevap verip digerlerini modlara pasliyim :)
Etrafina birsey sarmaniza gerek yok
Ben artan substrati sakliyorum 1 yil falan sonra yenilemek gerekiyor ama sizin substrat gitmis sanirim

evet bence de öyle bugün bir deneyeyim bakalım çıkacak mı diye olmazsa önümüzdeki hafta ancak alabilirim yenisini ve silicatexi. Bu arada tam size cevap yazıyordum borudan hertürlü su akıttım tazyikli tazyiksiz sıcak soğuk ama çıkmadı peçeteyle bile zor çıkıyor bahsedilen yöntemlerle temizlemeye çalışacağım,,

cem' Alıntı:
boruları komple kaplıyor bu alg silicat ex'i kullandığımdan beri de var ama öncesindeki gibi değil oluştuğu yerlerde parça parça hapsediyor. komple kaplanmıyor. belli dönemlerde temilenmezse deliğin içinde kalın tortulaşma oluyor. kalp damarlarının tıkanması gibi. silicat ex bu yoğunlaşmayı engelliyor ama alg oluşumu oluyor ne yazıkki.

substrat beyazımsı renk oluyor. beyaz silis top gibi düşün. bu sebeple ölmüş dedim ya. belki üstüne kaynar su dökülse çare olur mu diye düşünüyorum. diğer türlü değişmesi gerekeceğine göre denemekte fayda var. belki kiri akar.

emre, senin akvaryum büyük kir oranı da az olduğu için olmuyor olabilir. pencereye de çok yakın değil.

Büyük olanda zeten zerre oluşum yok, nazar değmesin. Ancak yanında gölgede kalan varya onda rampa girişin ve filtrenin kirli su çeken borusunun orada biraz oluyor. Bu biraz gölgede kalması birazda ışıklandırma ile alakalı ama bu kadar belirgin bir durum değil tabiki.

Substrat hepimizde aynı. Gene kahverengilik var ama burada biraz daha fazla olabilir. Zeolit olmayışı ve yüksek miktardaki substrat bu sonuca sebep olmuş olabilir. Bu sebeple ortaya zeolit ve üste resimdekinin yarısı kadar substrat iyi olur. Cem in önereceği bir bölüme substrattan arta kalan boşluğa silikatı koyabilirsin.

Kovayı farkettim, yeşil dış koca içerisine rahat malzeme dizilmesi için bu şekilde bir düzenek yapmışlar.

Hortum temizliği en bela iş, ben fitreyi atacaktım sinirden. Tel ile müdahale gerekir.

zozan şimdi yazıma baktımda biraz emir kipi kullanmışım gibi olmuş kusura bakma.

subtstrat temizlendiği kadar temizlenirse artan yarıyı bir kağıt üstüne ser tamamen kuruduğunda poşete koyarsın. kuruduğundan emin ol ama. sonradan küflenme olmasın. kova ufak silicate koyarsan yer kalır mı bilmiyorum. gerçi bu diğer malzemelere nazaran az oranda kullanılıyor.

dolap içinde duruyorsa sarmana gerek yok. orası karanlık zaten.

silicate ex'i ya zeolitin altına veya üstüne konumlandırmak gerek ama diğer malzemelerle arasında elyafta olmalı. rengi ayını nescafe gold gibi bayağı bir kahverengiliği var. neyse alırsan uygulamasını o zaman açıklarım.

cem' Alıntı:
zozan şimdi yazıma baktımda biraz emir kipi kullanmışım gibi olmuş kusura bakma.

subtstrat temizlendiği kadar temizlenirse artan yarıyı bir kağıt üstüne ser tamamen kuruduğunda poşete koyarsın. kuruduğundan emin ol ama. sonradan küflenme olmasın. kova ufak silicate koyarsan yer kalır mı bilmiyorum. gerçi bu diğer malzemelere nazaran az oranda kullanılıyor.

dolap içinde duruyorsa sarmana gerek yok. orası karanlık zaten.

silicate ex'i ya zeolitin altına veya üstüne konumlandırmak gerek ama diğer malzemelerle arasında elyafta olmalı. rengi ayını nescafe gold gibi bayağı bir kahverengiliği var. neyse alırsan uygulamasını o zaman açıklarım.

olsun önemli değil senin konuşman öyle biraz ama amacın yardım etmek olmasa cevap yazmazsın biliyorum ki :)
substratı şimdi koydum kaynar suya beklesin bakalım iyice sonra tekrar yıkarım fotoğraf çekip paylaşırım sizlerle teşekkürler yardımlarınız için

AEK' Alıntı:
cem' Alıntı:

Büyük olanda zeten zerre oluşum yok, nazar değmesin. Ancak yanında gölgede kalan varya onda rampa girişin ve filtrenin kirli su çeken borusunun orada biraz oluyor. Bu biraz gölgede kalması birazda ışıklandırma ile alakalı ama bu kadar belirgin bir durum değil tabiki.

Substrat hepimizde aynı. Gene kahverengilik var ama burada biraz daha fazla olabilir. Zeolit olmayışı ve yüksek miktardaki substrat bu sonuca sebep olmuş olabilir. Bu sebeple ortaya zeolit ve üste resimdekinin yarısı kadar substrat iyi olur. Cem in önereceği bir bölüme substrattan arta kalan boşluğa silikatı koyabilirsin.

Kovayı farkettim, yeşil dış koca içerisine rahat malzeme dizilmesi için bu şekilde bir düzenek yapmışlar.

Hortum temizliği en bela iş, ben fitreyi atacaktım sinirden. Tel ile müdahale gerekir.

yani kolay yerleştirilsin diye yapmışlar ama zaten küçük olan yeri iyice daraltmışlar sanki,
aynı duyguları paylaşıyorum ama daha çok üzgünüm o plastik kapta beklediği için yuvasını, gerçi oraya da kuru alan uvb ve ısıtıcı lambasını su ısıtıcısını filan kurdum ama çok büyüdük yüzemiyoruz :)

Bence de yer daralmış. Benim bu tip filtrelerimde iç hazne yok. Zaten ızgaralar olduğu için rahatça yerleşiyor. Zaten büyük bir filtrede değil, gereksiz bir modifiye yapmışlar.

Umarım bu malzemeler ve dizilim ile su düzelir. Bu kurulumda umut olacağını düşünüyorum. Zaten gene olmazsa tek suçlu su.

zozan şimdi tam emin olayım diye kutudan yeni substrat tanesi çıkarıp suda beklettim. ton farkı var ama o kadar çok değil elini yakmayacak sıcak suda ovuşturursan sorun kalmaz, yeni almana gerek yok. o kadar da kötü gözükmüyor. ben kullandığım orana baktım tetra 1200'de yarım litre kullanmışım. yani sendeki mavi süngerden ince oranda. kalan kısmı yıkayıp dediğim gibi gazete, kağıt üstünde beklet kurusun kalanı da file içine koyup filtreye yerleştir.

şu düzende bir deneme yap istersen. seramik>elyaf>mavi sünger>elyaf>ammo>elyaf>substrat>elyaf bunu bir dene.

bu kova filtrenin kendisi mi kova içi kova mı ? eğer bu iç kova ise ana kovaya konduktan sonra kenarlarından kaçırma durumu olabilir mi ? conta desteği var mı ?

Geri