cem' Alıntı:
boruları komple kaplıyor bu alg silicat ex'i kullandığımdan beri de var ama öncesindeki gibi değil oluştuğu yerlerde parça parça hapsediyor. komple kaplanmıyor. belli dönemlerde temilenmezse deliğin içinde kalın tortulaşma oluyor. kalp damarlarının tıkanması gibi. silicat ex bu yoğunlaşmayı engelliyor ama alg oluşumu oluyor ne yazıkki.
substrat beyazımsı renk oluyor. beyaz silis top gibi düşün. bu sebeple ölmüş dedim ya. belki üstüne kaynar su dökülse çare olur mu diye düşünüyorum. diğer türlü değişmesi gerekeceğine göre denemekte fayda var. belki kiri akar.
emre, senin akvaryum büyük kir oranı da az olduğu için olmuyor olabilir. pencereye de çok yakın değil.
Büyük olanda zeten zerre oluşum yok, nazar değmesin. Ancak yanında gölgede kalan varya onda rampa girişin ve filtrenin kirli su çeken borusunun orada biraz oluyor. Bu biraz gölgede kalması birazda ışıklandırma ile alakalı ama bu kadar belirgin bir durum değil tabiki.
Substrat hepimizde aynı. Gene kahverengilik var ama burada biraz daha fazla olabilir. Zeolit olmayışı ve yüksek miktardaki substrat bu sonuca sebep olmuş olabilir. Bu sebeple ortaya zeolit ve üste resimdekinin yarısı kadar substrat iyi olur. Cem in önereceği bir bölüme substrattan arta kalan boşluğa silikatı koyabilirsin.
Kovayı farkettim, yeşil dış koca içerisine rahat malzeme dizilmesi için bu şekilde bir düzenek yapmışlar.
Hortum temizliği en bela iş, ben fitreyi atacaktım sinirden. Tel ile müdahale gerekir.