Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

eheim 2213 dış filtrem temizlemiyor

Cvp: eheim 2213 dış filtrem temizlemiyor

cem' Alıntı:
zozan şimdi tam emin olayım diye kutudan yeni substrat tanesi çıkarıp suda beklettim. ton farkı var ama o kadar çok değil elini yakmayacak sıcak suda ovuşturursan sorun kalmaz, yeni almana gerek yok. o kadar da kötü gözükmüyor. ben kullandığım orana baktım tetra 1200'de yarım litre kullanmışım. yani sendeki mavi süngerden ince oranda. kalan kısmı yıkayıp dediğim gibi gazete, kağıt üstünde beklet kurusun kalanı da file içine koyup filtreye yerleştir.

şu düzende bir deneme yap istersen. seramik>elyaf>mavi sünger>elyaf>ammo>elyaf>substrat>elyaf bunu bir dene.

bu kova filtrenin kendisi mi kova içi kova mı ? eğer bu iç kova ise ana kovaya konduktan sonra kenarlarından kaçırma durumu olabilir mi ? conta desteği var mı ?

maalesef ben kaynar su döktüm üzerine bir sıkıntı olur mu?
kova içi kova fotoğrafını çektim yüklüyorum simdi conta filan bilmiyorum bir siz bakın daha sağlıklı olsun

[url=mailto:/KZ9mpa][img]mailto:/KZ9mpa.jpg[/url]*
[url=mailto:/eoOopm][img]mailto:/eoOopm.jpg[/url]*
[url=mailto:/KlOmpX][img]mailto:/KlOmpX.jpg[/url]*
[url=mailto:/xVrmNn][img]mailto:/xVrmNn.jpg[/url]*
[url=mailto:/KnOZp0][img]mailto:/KnOZp0.jpg[/url]*
[url=mailto:/w1JqBA][img]mailto:/w1JqBA.jpg[/url]*

tamam filtrenin sistemini anladım. elyafları koymadan önce ıslatıp öyle yerleştir. kuru koyarsan ıslandığında incelip boşluk oluşacaktır ve kir yanlardan kaçak yapacaktır. elyafı ıslattıktan sonra öyle sulu sekilde yerleştir.

substratı kaynar su parçalar diye korkmuştum olmamış. rengi düzelmiş, yeni gibi olmuş. yarısını ayırıp. yarısını koy filtreye. file veya buna benzer bir şeye koyabilirsin. şu ince kadın çoraplarıda olur.

cem' Alıntı:
tamam filtrenin sistemini anladım. elyafları koymadan önce ıslatıp öyle yerleştir. kuru koyarsan ıslandığında incelip boşluk oluşacaktır ve kir yanlardan kaçak yapacaktır. elyafı ıslattıktan sonra öyle sulu sekilde yerleştir.

substratı kaynar su parçalar diye korkmuştum olmamış. rengi düzelmiş, yeni gibi olmuş. yarısını ayırıp. yarısını koy filtreye. file veya buna benzer bir şeye koyabilirsin. şu ince kadın çoraplarıda olur.

şu an o tarz bir şeyim yok olanı da kullandıklarım, kullanılmışını da koymak istemiyorum, filtre için malzeme torbası alırım buradaki petshoplarda vardır diye düşünüyorum bulamazsam internetten siparişle.. silicatexi almayayım mı ?
zaten içime sinmiyor herseyi iyice yıkıyorum hemen kurmadan önce sanki bekletince bir şey olcakmış gibi geliyor :)

Malzeme torbası kolay bulunur.
Bence silikattan önce bir dene. Zeolit işe yarar. Substratta azaldı. Varsa sünger sayısını artır.

Cvp: RE: eheim 2213 dış filtrem temizlemiyor

AEK' Alıntı:
Malzeme torbası kolay bulunur.
Bence silikattan önce bir dene. Zeolit işe yarar. Substratta azaldı. Varsa sünger sayısını artır.

hadi bakalım inşallah ^^ varsa sünger de alırım azalan substratın yerine koyabilirim maalesef bende bir tane var

Ya bu ice kova sistemi cok kotu olmamis mi bari tetra gibi olsa kovalarla daha mantikli olurdu
Malzeme torbasini substrat falanla bedava bile veriyorlar ben alirken oyle yapiyorum :)

silicate ex'i en son tercih olarak düşünürsün. gramaja göre baz alırsan en pahalı filtre malzemesi. gerek olmayabilir. sünger alacaksan filtrenin süngerini yanında götür. aynı ölçü bulamazsan bile daha büyüğünü alıp ona bakarak uygun ölçüde kesebilirsin. az kesme bir kaç milim fazla bile olabilir. yanlar boş olucagina kadar sıkışık olsun daha iyi.

cem' Alıntı:
silicate ex'i en son tercih olarak düşünürsün. gramaja göre baz alırsan en pahalı filtre malzemesi. gerek olmayabilir. sünger alacaksan filtrenin süngerini yanında götür. aynı ölçü bulamazsan bile daha büyüğünü alıp ona bakarak uygun ölçüde kesebilirsin. az kesme bir kaç milim fazla bile olabilir. yanlar boş olucagina kadar sıkışık olsun daha iyi.

arkadaşlar yeniden merhaba hepinize maalesef bizim sorunumuz son bulmadı. şehir dışındaydım 1 hafta kadar oluyor döneli en son konuştuğumuzda koyduğum su bu süre zaafında akvaryumdaydı fazlasıyla dinlendi, filtreyi boruları her şeyi tertemiz yapıp taktım konuştuğumuz şekilde, bugün kaplumbağamı da içine koyuşumun 3. günü ama su yine aşırı kirlendi. şunu fark ettim filtreyi 3 gün önce koyduğumda debisi mükemmeldi ama şimdi azaldı, bundan olabilir mi diye düşünüyorum ama sanırım artık hiç bir şey açıklayamaz bu kadar kirlenmesini filtreyi garantiye göndermeden sizlere son kez yazmak onayınızı almak istedim, sizce daha fazla yapabileceğim bir şey var mı ?
Bir de bu durumda bence yeni bir filtre almam gerekecek önerilerinize muhtacım :/

Artik gercekten hersey denendi sizide cok yordu bu is
Bunu garantiye gonderip parasini mi alacaksiniz yoksa yaptirip aynisini mi verecekler

Cvp: RE: eheim 2213 dış filtrem temizlemiyor

Alisarp' Alıntı:
Artik gercekten hersey denendi sizide cok yordu bu is
Bunu garantiye gonderip parasini mi alacaksiniz yoksa yaptirip aynisini mi verecekler

hiç bir fikrim yok pazartesi arayıp konuşacağım

elyaflar yandan kalkıp kaçak mı yapıyor acaba başka bir sünger daha olsaydı iyi olurmuş. yukardaki resimde zeolit çok eğreti duruyor bu sefer tek bir tane yatay koy eğer orada boşluk çoksa bu elyafı yerinden oynatır. elyaf kullanıldığında ufak dahi olsa boşluk olmamalı. bu sebeple yerleştirikende suda ıslatılıp öyle konmalı. son kez bu şekilde dene başarılı sonuç alamazsan adamlarla görüşürsün. biz de daha çare kalmadı.

cem' Alıntı:
elyaflar yandan kalkıp kaçak mı yapıyor acaba başka bir sünger daha olsaydı iyi olurmuş. yukardaki resimde zeolit çok eğreti duruyor bu sefer tek bir tane yatay koy eğer orada boşluk çoksa bu elyafı yerinden oynatır. elyaf kullanıldığında ufak dahi olsa boşluk olmamalı. bu sebeple yerleştirikende suda ıslatılıp öyle konmalı. son kez bu şekilde dene başarılı sonuç alamazsan adamlarla görüşürsün. biz de daha çare kalmadı.

Almıştım bir tane daha sünger de ekledim bence artık denenecek birsey kalmadı elyaflari da hep ıslatip koydum olmuyor yani:( tesekkur ederim tüm yorumlarınız için

Arkadaslar bugün yeni bir filtre alicam öğlene doğru bana marka model önerir mısınız ??

Adamlar değiştirmeyecek mi? Sana geçici filtre versinler.

Eheim 2213 en iyisidir ama bir kere soğudum başka marka dersen tetra ex700 öneririm. Bende Eheim ve Tetra filtreler var. Tetrada debi kaybı olur.

Tetra onermem acikcasi aynisiyla degistirebilirsiniz fiyati bilmiyorum ama 2215 te olabilir

Ben 96 lt akvaryumda 2215 kullanıyorum, performans süper.

Tetra 1200 aldım arkadaslar eheim almak istemedim inşallah olur bu kez petshoptan aldım herturlu sorunda yardımcı oluruz dediler umarım gerek kalmaz

üzerinde new yazıyor değil mi ? sepetleri oturturken boşluk kalmamasına dikkat et.

Daha öncekine görede güçlü bir ürün. Her türlü işini görür. Hayırlı olsun.

Iade edebildiniz mi bari ?
AEK' Alıntı:
Ben 96 lt akvaryumda 2215 kullanıyorum, performans süper.
Abi o akvaryumda normal diyecektim yanliz 4 kaplumbaga var kucuk olsada iyimis performans

Geri